Sobotka se musí zbavit Dienstbiera. Syn velkého muže bohužel ani za pytel dukátů nedosahuje věhlasu svého otce (i když by si to hodně přál)

Josef Zdobinský
19.11.2015   Literární noviny
Podle ministra Jiřího Dienstbiera prezident republiky Miloš Zeman překročil svým projevem na Albertově veškeré meze tím, že pojmenoval věci pravými jmény.
Zemanovi se totiž nelíbí, Dienstbierovo označování fašistický, islámofobní, rasistický a xenofobní (viz FB Dienstbier.


 “Miloš Zeman dnes překročil veškeré meze. Stoupl si na pódium vedle výkvětu současné extrémistické scény a sdělil “svému” národu, že fašismus nemá nazývat fašismem, islamofobii islamofobií, rasismus rasismem a xenofobii xenofobií.” VIZ ) Od samotného Dienstbiera, který je mezi tou desetimilionovou dolní lůzou, proti které jde, nazýván ministrem pro nic za nic či ministrem bez práce, to tedy sedí. Syn velkého muže bohužel ani za pytel dukátů nedosahuje věhlasu svého otce (i když by si to hodně přál). Nejradši by u nás viděl lidská práva na úkor bezpečnosti (viz jeho prohlášení z pondělí 16. 11.).

Dienstbier ale zapomíná, že nemá sloužit jen menšinám v naší zemi ale, že jeho práce má alespoň částečně sladit touhy českého národa právě s těmi menšinami, ale v žádném případě nesmí svými nesmyslnými názory protěžovat menšiny. U pana ministra to tak ale bohužel není. Za každou cenu jde proti všemu a proti každému, jehož názor mu nevoní.

Měl by si to uvědomit i premiér Sobotka. Kromě toho, že jeho ministr obírá nejsilnější vládní stranu o volební preference a sám leží na nejnižším bodě žebříčku oblíbenosti politiků, tak Dienstbierovy nesmyslné názory dost ztěžují samotnému Sobotkovi pozici na mezinárodní scéně. Stejně tak neoblíbený ministr ale ztěžuje pozici svým dalším stranickým kolegům, a to ministrovi zahraničí Lubomíru Zaorálkovi a ministrovi vnitra Milanu Chovancovi. Trio Sobotka, Zaorálek a Chovanec sice v zahraničněpolitické současné situaci mohou se vší snahou hovořit o bezpečné ochraně alespoň vnější části Schengenského prostoru, ale pak vystoupí Jiří Dienstbier a jednou větou zničí jejich půlroční snahu.

Premiér Bohuslav Sobotka by se měl Dienstbiera co nejdříve zbavit, a to nejenom pokud chce alespoň částečně bodovat v dalších volbách. Hlavně ale proto, že vše, za co současné zahraničněpolitické špičky naší země bojují, Jiří Dienstbier s klidem sobě vlastním nijejich půlroční snahu.

Premiér Bohuslav Sobotka by se měl Dienstbiera co nejdříve zbavit, a to nejenom pokud chce alespoň částečně bodovat v dalších volbách. Hlavně ale proto, že vše, za co současné zahraničněpolitické špičky naší země bojují, Jiří Dienstbier s klidem sobě vlastním ničí.