Tolerance ?

Ivan David
17. 11. 2015

Je prý chucpe „zvedat xenofobní téma v den zavření našich vysokých škol nacisty“, myslí si Jiří Dolejš (KSČM). Nevím. I tehdy bylo mnoho ošklivých Čechů xenofobních. Neměli rádi Němce. A přitom všichni Němci jistě nebyli stejní. Ne všichni nás chtěli vraždit. Možná, že to dělali neradi, jenom když dostali rozkaz. Ale byli i hodní a tolerantní Češi, kteří nebyli xenofobní a přijímali Němce s otevřenou náručí jako „národní hosty“.

Ostatně Němci byli a jsou národem vysoké kultury s geniálními umělci a vědci, národ pořádkumilovný a ukázněný, nelze je přece posuzovat podle důkladně organizovaných koncentračních táborů. I těm hodným Němcům, kteří sami nechtěli nikoho zabíjet, nebyla ovšem arizace nijak proti mysli. A jistě by se ochotně ujali i majetku Čechů po jejich plánovaném zmizení. Ne, nejsou všichni muslimové vrahouni. Ani zdaleka. Ovšem džihád – šíření víry je jich povinností a i ti, kteří neuřezávají hlavy by se rádi ujali tohoto území, až bude vyčištěno a přeživší přestoupí na víru pravou. Mají dlouhou přestávku. Nejdřív se jim dařilo na Arabském poloostrově, pak v Malé Asii a severní Africe, pak na Iberském poloostrově a na Balkáně, a dál… Kdysi byli zastaveni u Vídně.

Vždy se hodně množili a tak jim území nestačilo a nestačí. I Hitler mluvil o nespravedlnosti, že se velký Německý národ tísní na tak malém území. A jeho Němci mu rozuměli. Také chtěli svůj životní prostor. Muslimové mají práva, protože jich je hodně? Protože jsou chudí? A němečtí „národní hosté“ je neměli? Bylo to od nás ošklivé, že jsme jim je upírali? Jak říká, můj přítel advokát, „žádný argument není tak hloupý, aby se nedal s úspěchem uplatnit“. I paní Hillary Clinton uplatnila argument, že je přece nespravedlivé aby se Rusové nepodělili o své nerosné bohatství. A víme, že Američané se podělit umějí. (Zloděj bližního že nemiluje? Vždyť on se s ním rozděluje! K.H. Borovský).

A položme si otázku, proč muslimové z blízkého východu utíkají. Není to především proto, že jim „naši“ spojenci z NATO rozbili jejich země? V zájmu těch, kteří se bohatství ujímají, ale lidi nepotřebují? Chceme mít takové spojence a pak být „solidární“ a sdílet důsledky jejich řádění?

Někteří drobní pěvci dojemně pečují o kukaččí mláďata. Ta nemohou za to, že jsou tak velká a žravá a tak se mláďata drobných pěvců do hnízda brzy nevejdou. Jen nevím, jestli máme být také tak přející a tolerantní jako drobní pěvci. Mohou se nám zdát spíše blbí, ale měli bychom pro ně mít omluvu, řídí se jen pudy ne ideologií. Pokud se řídí zvláštními pudy či blbou ideologií někteří naši spoluobčané, omluvu pro ně těžko hledat. Zamysleme se, nemáme-li prvořadou povinnost k našim mláďatům v zájmu našeho „druhu“.

Co se muslimům nepovedlo kdysi, nebo jen na pár století, to chtějí zopakovat. Víru mají stejnou a džihád k ní patří stále, jen mají tentokrát větší ambice. A jistě mezi nimi budou úžasní umělci a vědci, to jen my a naši potomci už to neoceníme, protože už tu nebudeme, pokud…