Turecko je opravdu velmi ohroženo

28. 11. 2015     Solidnet
Gang ovládá tuto zemi: gang, který je tupý, iracionální a nemorální. Dnes jsme toho svědky znovu. Jižní hranice Turecka jsou vážně narušovány. Tyto hranice překračují gangy ISIS; překračují je ropné konvoje, sponzorující temnou islamistickou nezkrotnost a Erdoganovu rodinu; překračují je džihádistické oddíly, které jsou ponechávány v našich městech; přecházejí přes ně balíky TNT, aby vybuchovaly na našich náměstích; překračují je zranění džihádističtí psychopati, aby byli ošetřeni v našich nemocnicích… A premiér žvaní o  tom, „kdokoli naruší naše vzdušné či pozemní hranice“.


Ahmet Davutoğlu, premiér: „Zcela odmítáme, že bychom pozorovali území žádné jiné země. Po opakovaných varováních, podle bitevních (domluvených) pravidel, a nehledě na všechna ohrožení, je našim mezinárodním právem a povinností přijmout veškerá opatření proti komukoli, kdo naruší naše vzdušné či pozemní hranice.“

Všichni státní činitelé v Turecku jsou podněcováni, od nejvyšších až po okresní správu, aby podporovali válku a masakry, k nimž dochází v sousední Sýrii. A premiér bezostyšně mluví o tom, že „neohrožujeme území žádné jiné země“.

Naše zem skutečně velice ohrožena

Toto ohrožení představuje koalice, jejíž „zahraniční politika“ je tím, co dělá z Turecka strážce islamistických gangů, a představuje si, že zatahování země z jednoho dobrodružství za druhým je důkazem svrchovanosti. Největší hrozba, jaké čelíme, je tato koalice AKP, spojené s ISIS, s arabskými šejky, Al Kaidou a četnými zpravodajskými službami.

Proto je nepodstatné, zda ruský letoun narušil naše hranice či ne. Je nepodstatné zda NATO, jež podporuje tento gang, ovládající naši zemi, sehrálo roli v tomto útoku a schválilo jej či ne; zda podpoří Erdogana či ne. V určitém bodě to všechno ztrácí význam.

Nemá žádný význam, zda Putin, který koná v souladu s vlastními plány a zájmy, je skutečně osvoboditelem národů v oblasti či ne. Důležité je právo Syřanů a jejich legitimní politická činnost na ochranu sama sebe před islamistickým terorem.

Důležité je právo našeho lidu zbavit se válečných štváčů a drzých gangů. Důležité je bojovat proti imperialismu a zpátečnictví; změnit řád tohoto systému. Hrozba je zjevná. Stejně tak je zjevný způsob, jak ji zažehnat.

Prohlášení Komunistické strany Turecka  26. 11. 2015, www.solidnet.org