V bunkru teroristů v Nalčiku byla nalezena hotová výbušná zařízení

23. 11. 2015      zdroj
V Nalčiku (hlavní město Kabardinsko-balkarské republiky RF (KBR) na severním okraji Kavkazu, poznámka překladatelky) byla zlikvidována dílna na výrobu po domácku vyráběných výbušných zařízení, dvě bomby, připravené k použití, byly zneškodněny. Bylo to oznámeno Národním protiteroristickým výborem. Informovala o tom agentura RIA Novosti.


Dílna se nacházela v bunkru objeveném během protiteroristické operace v KBR. Během ní bylo 22. listopadu zlikvidováno 11 teroristů. “Přístupy k základně byly zaminovány a bunkr byl zamaskován a připravený k dlouhodobému pobytu. V místě střetu bylo zjištěno značné množství střelných zbraní a střeliva”, bylo řečeno v Národním protiteroristickém výboru.

Bylo také konstatováno, že extremisté se zabývali přepravou místních obyvatel do Sýrie, aby se tam podíleli na činnosti teroristických skupin. Teroristé rovněž připravovali zločiny na území severního Kavkazu včetně využívání po domácku vyrobených výbušných zařízení v místech hromadného pobytu lidí, uvádí “Interfax” sdělení Národního protiteroristického výboru.

…bylo oznámeno, že tito extrémisté byli součástí gangu, který přísahal věrnost “Islámskému státu”, organizaci, která je v Rusku zakázaná…

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová