Washington tříbí své operace pod falešnou vlajkou

Paul Craig Roberts
20.11.2015 Zvědavec

Washington a jeho francouzský vazal vylepšili, jak provádět své operace pod falešnou vlajkou. U operace Charlie Hebdo věděli vše, aby mohli okamžitě vytesat báchorku do kamene a vyhnuli se jakýmkoliv otázkám tiskových a televizních médií a aby použili báchorku k nasměrování vyšetřování.

Díky připravené báchorce tak nebylo potřeba vysvětlovat záhadnou „sebevraždu“ jednoho s hlavních policejních vyšetřovatelů, který měl tuto záležitost na starosti. Díky připravené báchorce nebylo také třeba vysvětlovat, proč bylo nutné údajné pachatele zabíjet, místo zatýkání, nebo vysvětlovat, jak se mohly francouzské úřady tak mýlit ohledně údajného uprchlého řidiče, ale ne u dvou střelců. Neobjevilo se žádné vysvětlení, proč úřady věřily, že existuje řidič na útěku, a žádný takový řidič nebyl zabit ani zatčen. Skutečně, je spousta nezodpovězených otázek, které nezajímají žádná média, vyjma alternativních internetových.

Ze skepticismu u Charlie Hebdo na internetu se USA a Francie poučily a nechaly příběh plynout. U Charlie Hebdo byla dvě místa s násilím a spojitost mezi těmito dvěma teroristickými činy byla vágní. Tentokrát bylo několik míst s násilím a byla v příběhu lépe propojena.

A co je důležitější, po příběhu rychle následovalo větší drama, jako stíhání podezřelého pachatele v Belgii, francouzské bombardování Islámského státu, francouzská letadlová loď vyslaná na Střední východ a vyhlášení války ISIL francouzským prezidentem. A spekulace, že Hollande, tlačený Washingtonem, bude aktivovat článek V NATO, což povede k invazi NATO a napadení Islámského státu. Nahrazováním každé události novou je pozornost veřejnosti přesměrovávána od samotného útoku a zájmů, kterým posloužil. Samotný útok jsou již staré zprávy. Pozornost veřejnosti byla odvedena jinam. Jak brzy budou jednotky NATO na zemi?

Západní média se vyhnula mnoha zajímavým aspektům pařížských útoků. Například co probírali ředitel CIA a francouzské tajné služby na setkání pár dní před útoky v Paříži. Proč byly k identifikaci pachatelů použity falešné pasy? Proč došlo k útokům téhož dne, kdy probíhala simulace teroristického útoku na mnoha místech, které se zúčastnily i organizace první reakce, policie, záchranné služby a zdravotnický personál? Proč se média nezabývala zprávou, že francouzská policie byla oslepena komplexním kybernetickým útokem na její systém sledování mobilních dat? Opravdu někdo věří, že ISIL má takovou schopnost?

Západní média slouží jen jako hlásná trouba vládní propagandy. Dokonce i nezápadní média se drží tohoto vzorce, kvůli vzrušujícímu účinku. Pro média je to dobrá historka a není třeba žádné snahy.

Z počátku dokonce i ruská média vytrubovala připravenou báchorku, která zachraňuje západní politickou elitu před politickou porážkou doma a porážkou ze strany Rusů v Sýrii. Ale netrvalo dlouho a ruská média připomněla řadu podvodných báchorek o ruské invazi na Ukrajině, o použití chemických zbraní Assadem, o rozmístění americké protiraketové obrany na hranicích Ruska, aby se ochránila Evropa před neexistujícími íránskými jadernými balistickými raketami. A tak dále.

Ruská média začala klást otázky a od Gearoida O Colmaina dostala některé dobré odpovědi: m.youtube.com

Abychom pochopili pařížské útoky, pomůže nám začít s otázkou: „Co je ISIL?“ ISIL je evidentně výtvorem CIA nebo některé organizace hlubokého státu odstíněné sekcí CIA pro operace. Zdá se, že ISIL byl použit ke svržení Kaddáfího v Libyi a pak byl poslán svrhnout Assada v Sýrii. Člověk by si myslel, že ISIL by měl být skrz naskrz infiltrován CIA, Mossadem, britskými a francouzskými tajnými službami. Možná ISIL zjišťuje, že je nezávislou mocí a nahrazuje agendu svého pána ve Washingtonu, ale ISIL se stále jeví být aspoň částečně závislým na podpoře Washingtonu, aktivní či pasivní.

ISIL je novou skupinou, která se objevila náhle. ISIL je líčen jako tlupa barbarských fanatických podřezávačů ze středověku. Jak taková skupina získala tak rychle rozsáhlou globální schopnost, aby vyhodila do vzduchu ruské civilní letadlo na egyptské obloze, provedla bombové útoky v Libanonu a Turecku, přelstila francouzskou tajnou službu a provedla úspěšnou sadu útoků v Paříži? Jak to, že ISIL nikdy nezaútočil na Izrael?

Další otázkou je: „Jak útok v Paříži prospívá ISIL?“. Prospívá ISIL uzavření evropských hranic, a tím zamezení možnosti ISIL infiltrovat se do Evropy jako uprchlíci? Pomáhá ISIL vyprovokovat bombardování pozic ISIL na Středním východě Francouzi a přivodit si invazi NATO?

Kdo z toho má prospěch? Jasně evropská a americká politická elita, a to mnoha způsoby. Etablované politické strany ve Francii, Německu a Británii mají problémy, protože umožnily války Washingtonu na Středním východě, které posílají uprchlíky do Evropy. Pegida vzestupuje v Německu, Farageova Nezávislá strana v Británii a Národní fronta Marine Le Pen ve Francii. Skutečně, nedávný průzkum ukázal, že Marine Le Pen je favoritkou jako příští francouzská prezidentka.

Útoky v Paříži berou tuto záležitost a iniciativu z rukou těchto disidentských politických stran. K prvním slovům, která vypustil francouzský prezident z úst v reakci na útok, patřilo prohlášení, že francouzské hranice jsou uzavřeny. „Paříž mění vše“ prohlašují. Zcela jistě zachránila evropskou politickou elitu před porážkou a ztrátou moci.

Ke stejnému výsledku došlo v USA. Outsideři Donald Trump a Bernie Sanders masakrovali prezidentské kandidáty elity. Trump a Sanders měli hybný moment. Ale „Paříž mění vše“. Trump a Sanders jsou nyní odsunuti do ústraní, mimo zprávy. Hybný moment je pryč. Příběh se změnil. „Pařížské útoky se stanou středobodem kampaně 2016,“ prohlašuje CNN.

K prvotním slovům francouzského prezidenta, a bez jakýchkoliv podpůrných důkazů, patřilo Hollandovo prohlášení, že Islámský stát zaútočil na Francouze. Evidentně je to příprava, aby se Hollande mohl dovolávat článku V NATO, což by mohlo vyslat invazní jednotky NATO do Sýrie. To by dalo Washingtonu způsob, jak čelit ruské iniciativě, která zachránila Assadovu vládu před porážkou Islámským státem. Invaze NATO by svrhla Assada, jako součást války proti Islámskému státu.

Ruská vláda tuto hrozbu okamžitě nerozpoznala. Ruská vláda považovala pařížský útok za příležitost získat spolupráci Západu v boji proti ISIL. Ruskou linií bylo, že všichni musíme bojovat proti ISIL společně.

Ruská přítomnost, ačkoliv je vysoce účinná, je v Sýrii malá. Co ruská vláda udělá, když její politika v Sýrii bude tlačena invazí NATO?

Jediným, kdo má z pařížských útoků prospěch, je západní politická elita a cíl Washingtonu sesadit Assada v Sýrii. Pařížské útoky odstranily hrozbu pro francouzskou, německou a britskou politickou elitu ze strany Národní fronty, Pegidy a Nezávislé strany. Útoky v Paříži odstranily hrozbu pro americkou politickou elitu ze strany Trumpa a Sanderse. Útoky v Paříži prosadily cíl Washingtonu odstranit Assada od moci.

Odpověď na římskou otázku „cui bono“ je jasná.

Ale neočekávejte, že to uslyšíte od západních médií.

Washington Refines Its False Flag Operations vyšel 16. listopadu 2015 na paulcraigroberts.org. Překlad v ceně 478 Kč Zvědavec.