Fíkový list se odebral na kompost

– vlk –
1.12.2015 Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com

Takže Kalousekpartaj měla další sjezd… Poslední dva jsem s gustem komentoval a srovnával je se sjezdy severokorejské Strany práce – takto rodinným podnikem dynastie Kimů. A oba pány v čele téhle zvláštní české partaje tituloval jako Velký a Drahý vůdce. Nicméně, co jsem neuměl určit, bylo, kdo z dua Kalousek -Schwarzenberg je tím Velkým a kdo tím Drahým. Mimořádně draho totiž tuhle zemi přišli oba! Skutečně mimořádně draho!
V komentářích jsem ale, od samého vzniku Kalousek partaje, protože o nic jiného nikdy nešlo, používal ještě jeden příměr – že občan Schwarzeberg je jen a pouze Kalouskovým fíkovým listem! Nic víc. A na tomhle si trvám dosud. Jsou dvě věci, které mi v praktické politice zůstávají naprostou záhadou, kterou si sám pro sebe neumím trochu přijatelně vysvětlit.

1 – proč Merkelová pozvala muslimské migranty do Německa a v podstatě zrušila evropské národní hranice a umožnila nové dějinné stěhování národů, ačkoli jí muselo být jasné, na jakou budoucí katastrofu tím vlastně zakládá,

2 – proč se někdo jako Schwarzenberg spojil s totálně profláklým týpkem druhu Kalousek, dělal mu dobrovolně onen fíkový list jeho totální nahoty a  zachránil mu tak, v  podstatě skončený, politický život?!

Nechápu, nevím! Stejně jako u Merkelové. V momentě, kdy se Schwarzenberg rozhodl nastoupit do politiky s vlastní stranou a  našel schopného, pilného a šikovného organizátora, žádného politického obluda jménem Kalousek nepotřeboval. Dokonce si myslím, že kdyby se byl opřel o personu typu Dienstbier ml., Švejnar nebo někoho podobného, měl daleko větší šance a nejspíš by se byl i stal českým prezidentem…

Ale ono to je už jedno. Občan, co prý má být lidu blíže, se rozhodl být zástěrkou politických genitálií toho nejhoršího, co se, pro mne, v české politice od převratu – objevilo! A tenhle fíkový list, se včerejškem počínajíc, odebral na kompost! Na kompost proto, že je totálně zetlelý, ale jeho partaj svůj politický záhonek v Praze ještě aspoň jednou hodlá pohnojit tím, co koncem roku 2017 z fíkového listu v  tom čase zbude….

Tyhle řádky jsem dával dohromady včera v podvečer. Nepochybně jsou dnes ráno sdělovadla zaplavena komentáři k tryzně za Fíkový list a nyní už viditelné instalaci Kalouska do čela své osobní straničky.

Nebudu se úplně přidávat k tomuto proudu. Respektive ne zcela. Protože právě tohle bylo smyslem a cílem dvoudenního tyjátru partajního klábosení a poplácávání po zádech. Děkovalo a aplaudovalo se ve stoje, padala vzletná slova, bránila se demokracie a Kalouskovi se navolilo vedení tak, jak si to přál – 1. místopředsedu Marka Ženíška a řadovými místopředsedy poslance Leoše Hegera, Markétu Adamovou, Helenu Langšádlovou a Jitku Chalánkovou a to hned v prvním kole volby. Vše klapalo jak u Kimů. S jednou jedinou výjimkou – a  tím byl volební výsledek hodného pana Hegera! Který dostal od přítomných delegátů dokonce 96,5 , zatímco dnes už Velký i Drahý vůdce v jedné osobě jen 86,55 % !!! Hodný pan Heger tedy Míru Zlatoústého porazil o celých DESET procent!!! Na sjezdu, který měl být Kalouskovým triumfem! Jen pro přesnost – Kalousek dostal o dost méně i než při minulém jednotném jásání před dvěma roky – tehdy šel přes 92%!! Pozoruhodné!

Nicméně – Kalousek, s drzostí sobě vlastní, hřímal o demokratických hodnotách, o záludném nepříteli atd. atd. A jak statečně on a jeho osobní nohsledi typu Ženíšek, Chalánková, Langšádlová a spol . budou čelit. Nemohu si pomoci, musím několik těch myšlenkových neurvalostí citovat:

„Čelíme bezprecedentnímu útoku na svobodnou společnost. A naším úkolem je postavit se zcela principiálně na stranu svobodné společnosti. Jestli tomu někdo bude říkat „antibabišismus“, „antizemanismus“ či „antiputinismus“, tak je to jeho věc. Když jsme proti těm, kteří potlačují svobodu, dělbu moci a právo, tak tím hlavně vyjadřujeme, že jsme pro demokracii v České republice a pro její příslušnost ke svobodnému světu. A to jsou zcela jistě pozitivní témata.“

„Dnes je tu máme otevřeně a v plné síle. Téměř rozvrátili společně sdílené vědomí o správnosti demokratické cesty, zproblematizovali naše evropské a západní směřování, zesměšnili lidskoprávní dimenzi naší zahraniční politiky,“

„Jsme unikátní politickou silou proto, že nejupřímnějším způsobem reprezentujeme jak hodnoty Listopadu 89, tak zároveň Naší vizí je stát, který občany neřídí, ale stát, který své občany chrání, podporuje je v jejich aktivitě a spojuje je ke společným nadějím a budoucnosti,“

„Pro příští měsíce a roky však máme naléhavý historický úkol – obranu svobody a plnohodnotné demokracie. Naším přirozením spojencem pak bude každý, kdo bude usilovat o totéž,“

Mohl bych toho sem dát daleko více, ale nechci. I tak asi tenhle kousek bude pořádně dlouhý! A zjevná Kalouskova snaha udělat z  nás tupě žvýkajícího čtvernožce, bez minimální paměti mne uráží!!!

Vlastně ještě jednu věc z jeho projevu přidat musím – překvapivě pak podle Kalouska připravily sametovou revoluci a převrat na konci roku 1989 zpravodajské elity, intelektuální vrchol zločinného režimu, kterým se posléze vývoj vymkl z rukou a toho následně využili kritici změn po listopadu 1989, který podle něj důsledně zveličují chyby a dezinterpretují opatření demokratických vlád.

Takže to vezmeme jako historickou retrospektivu toho, co Kalousek a následně Kalousekpartaj „dokázala“ v české politice a kam zemi vedli rukou společnou a nerozdílnou.

Jestli mne paměť neklame, pak strany jejichž byl on sám vždy významným členem s osobním podílem na moci výkonné od roku 92 a prvních plnohodnotných voleb po převratu byly účastny na vládě, jako součást vládní většiny z celkem 23 let plných 17!!!!!

Takže někdo dezinterpretuje a zveličuje chyby vlád, kterých byl Kalousek součástí a členem? To jsou věci!

Ještě lepší je, že tvrdí, že Listopad 89 byl vrcholným výkonem zpravodajské elity, ale současně včera vykřikuje, že Kalousek partaj reprezentuje jeho hodnoty!! Tohle opravdu nemá chybu! Vlastně fakt nemá! Pokud Listopad 89 pro něj a jeho souputníky byl symbolem bezuzdného drancování, v kterém hodlá, až se zase najde dost hlupáků co mu to nasypou, pokračovat, pak mu hrubě nerad věřím na slovo!

Udělejme si rychlou exkurzi působením Kalouska a  toho, co si eufemisticky říká TOP v české politice! Netvrdím, že můj přehled bude vyčerpávající. Nemám totiž dnes ambici napsat knihu o rozměru Dumasových Tří mušketýrů. Ačkoli bych klidně mohl. Látky na díly Kalousek, Kalousek po dvaceti letech už lze sesbírat přehršel a už by bylo i dost materiálu na díl další, který by se podle Dumasova vzoru musel jmenovat Kalousek ještě po deseti létech…. Pevně doufám, že případný ambiciozní písmák, který by se mého nápadu chtěl chopit a jednou řadu, stejně jako Dumas, uzavřít dílem Kalousek znovu po deseti létech, už nebude mít šanci nějaký další materiál sesbírat…

Ale pojďme k tomu hlavnímu, respektive jen tomu úplně nejhlavnějšímu, co je známo o samozvaném vrchním obránci české demokracie jménem Kalousek a  jeho působení v české politice.

V době první Klausovy vlády „opatroval zájmy“ lidovců na ministerstvu obrany. Jako náměstek. Dodnes se o tom vyprávějí legendy. Včetně toho, že archiv ministerstva, za velké pražské povodně, resp. jeho určitá část nebyla tou povodní zničena náhodně. Ale veřte legendám… Podle veřejně dostupných zdrojů za ním jde několik hutných afér typu nákup padáků, od firmy, která je snad nikdy před tím nedělala, takže po jejich použití byli logicky mrtví. Dále za ním má jít hodně povedená a drahá taškařice jménem Modernizace tanku T72… Ale bylo toho víc. Tyhle dva kousky jsou daleko nejznámější. Nicméně tehdy Kalousek zřejmě dostal geniální nápad na vytvoření speciálního zákona, kterému se do současnosti říká – Lex Kalousek! Zákon, který armádě stanovil zákaz samostatného nákupu a povinnost tyto nákupy realizovat přes prostřednické firmy!!! Geniální! Zejména je-li vaším obrovským kámošem majitel výsadky, která už za komoušů byla specializována na prodej zbraní – Omnipolu! Ten kámoš se jmenuje Háva! Kalousek chce bojovat proti postkomunistickým mafiím. Dnes, skoro 30 let po té. Opřen o kámoše Hávu, který v Omnipolu musel být tvrdým velkým nomenklaturním komunistickým kádrem! Nechápu, že mu vůbec někdo věří třeba jen pozdrav!

Jo 90-tá léta, tohle byl nepochybně zlatý věk svobodného podnikání. Ale podle Kalouska to využívaly jen temné, postkomunistické mafie, s kterými on neměl a nemá nic společného! Jak plyne z jeho včerejších řečí! Nejspíš ta galerka může i za očividné a  těžké šmé kolem jeho bytu. Který byl původně v majetku právě kámoše Hávy!

Pak bohužel jeho slibný rozlet zabrzdily volby 98 a oposmlouva. Lidovci, včetně Kalouska šly od válu. Musel trpět jako zvíře! Bohužel nikoli dlouho. Jen 4 roky. Po dalších volbách se lidovci znovu stali vládní stranou a Kalousek dokonce i jejich šéfem. A sám si zabral sice málo viditelný, ale nesmírně vlivný post šéfa rozpočtového výboru parlamentu! A začaly se dít věci – Špidla, Gross i Paroubek sváděli o každý rozpočet a každý zákon, kde měl rozpočtový výbor gesci obrovský boj. Do téhle doby spadá například i akce Mýto pro Kapsche – kterou dirigovalo lidovci řízené ministerstvo dopravy! Důsledky pociťujeme dodnes. Ale hlavními objekty Kalouskova působení byla soc dem. Ta bojovala zejména nikoli s  opozicí, ale s vládním partnerem – přesněji Kalouskem! Vše vyvrcholilo těsně před volbami 2006, kdy na Kalouskův pokyn se přestali lidovečtí ministři účastnit jednání vlády, ale současně odmítli podat demisi. A  absolutní špičkou od Kalouska a spol. byly tzv. dávkové přidávací orgie měsíc před volbami, kdy na návrh tehdejšího lidoveckého poslance Severy (dodnes je ten pán, jestli se nepletu, sekretářem Kalousekpartaje a tedy hlavním administrátorem) se naprosto nehorázným způsobem zatížil stát obrovským zvednutím porodného, mateřské a mnoha a mnoha dalších dávek. Kalousek a spol. to tehdy protlačili proti vůli socialistů, s pomocí ODS.

No a  následoval volební pat 2006. Jakže to Kalousek včera hřímal na sjezdu své osobní straničky? Tohle „Dnes je tu máme otevřeně a v plné síle. Téměř rozvrátili společně sdílené vědomí o správnosti demokratické cesty” – na adresu komunistických a post komunistických rozvratných sil! Musel jsem to dát – jsem si totiž jist, že na rozdíl od osobního Kalouskova fanklubu, který ministerstvo vnitra setrvalým omylem registruje jako politickou stranu, si také pamatujete tehdejší Kalouskovu nabídku Paroubkovi, že s ním půjde klidně do společné vlády s komunisty… Ano, on brání vždycky hodnoty! Ale nechtějme vědět jaké. Protože by se nám obrátil žaludek!

Když se u  lidovců strhla obrovská bouře a vypadalo to, že Kalousek bude konečně totálně smeten, jen osvědčil svou kluzkost – světe div se – stal se opět členem vládní strany a dokonce, po krátké peripetii z  toho vyšel jako ministr financí!!!

Pak přišel další fatální lapsus s lidovci – kteří Kalouska zavázali, aby zakročil z pozice ministra proti hazardu! Co že udělal Kalousek? Přesně pravý opak. Postaral se aby se hazardu nezkřivil ani vlásek. Vlastně vyšel posílený! Osobně si myslím, že něco podobného měl na mysli včera, když říkal toto:

“Naší vizí je stát, který občany neřídí, ale stát, který své občany chrání, podporuje je v jejich aktivitě a spojuje je ke společným nadějím.”

Ano, vážení přátelé – ANO! Ano, Kalousek tehdy chránil aktivní občany – tedy ty, co instalovali herní automaty všeho druhu a  spojoval je s hlupáky, co na nich hráli, ke společné naději na lepší budoucnost. Že se jedni i druzí se na nich v lepší budoucnosti napakují! Povedlo se to jen těm prvním. Ale za to přeci Kalousek nemůže! On dal těm i těm naději!

I tehdy se zdálo, že tohle už Kalousek nemůže politicky přežít a že prostě skončil. Protože lidovci po něm šli velmi tvrdě. Jenže oni a popravdě ani nikdo jiný netušil, že Kalouska už dávno nezajímají. Že si s Topolánkem jede úplně jiný projekt! Jménem TOP 09. Ačkoli byl tehdy ve vedení strany Lidové!! Prostě charakter k pohledání! Kdy spolu s věrnými – už zmíněným Severou, Parkanovou, Lukšou a dalšími od lidovců vytváří svou osobní straničku, pro kterou se mu jako maskota povedlo získat občana Schwarzenberga.

Kalousek byl první, kdo přišel s projektem osobní politické strany a politického podnikání! Které je postaveno hlavně na marketingu k oblbnutí voliče! Povedlo se mu to dokonale. TOP zachránila české lumpenpravici volební výsledek, když sebrala pravicové hlasy otrávené kmotrovskými manýry v ODS. Občan Schwarzenberg byl dokonalým fíkovým listem a zakryl zcela pro voliče nepřijatelného Kalouska! Český volič se ukázal být na úrovni slepého kuřete! A od té doby opakovaně. Zatímco Kalouska zbavení lidovci, poprvé ve své dlouhé historii vypadli z parlamentu!!! Dokonalé, opravdu dokonalé! Je nutno dodat, že pravice a především Kalousek, velmi umně využili fenomenu tzv. řecké lži a  také toho, že Buršovy pravičácké brčály (naprostý celoevropský nonsens) vystřídal další politický podnikatel – Bárta, s dalším politickým maskotem – Radkem Johnem. A začalo, řekl bych, vrcholné Kalouskovo období!

Kalousek se do toho tehdy, znovu jako ministr financí, patrně díky skutečně ojedinělému výkonu ve světě financí, kdy plánoval rozpočet pro rok 2009 na úrovni +5% HDP a on skončil naopak -5% a Kalousek vyrobil sekyru o rozměru 1/4 bilionu Kč. Za jediný rok!, obul s plnou parádou!! Následovali projekty jako bezplatné zdravotnictví, v  jehož rámci jsou možné poplatky, zmražení důchodů, II. důchodový pilíř, S-karta, kauza CASA, Tatra, minomety, protiústavní znásilnění opozice při parlamentních hlasováních, několikeré a drastické zvýšení DPH a vrchol všeho – církevní restituce. Pojištěné smlouvami s církvemi ještě před schválením zákona, takže zákon, bez dohody s preláty vlastně nelze revokovat.

Ovšem včera jsme znovu slyšeli, že třeba S-karta byl správný projekt. Z úst nové místopředsedkyně Adamové. Asi má holka ambici být dalším Drábkem. Možná i Šiškou.

Tohle je opravdu jen mimořádně stručný výtah demokrata, strážce polistopadových hodnot a vrchního českého moralisty Miroslava Kalouska. Příkladného bojovníka proti zadlužování státu a příkladného hospodáře a finančního machra. Zadlužení země se za jeho ministrování zvýšilo o neuvěřitelných 944,6 miliardy korun!! Skoro bilionu!

 

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A1tn%C3%AD_dluh_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky#/media/File:Cesky-dluh.jpg

Zdroj: http://www.novinky.cz/ekonomika/357869-statni-dluh-ceska-loni-poprve-po-dvaceti-letech-klesl.html

Hrůza, že? Děsím se toho, co nám Kalousek slibuje pro budoucnost! Protože díky jeho ekonomické politice teprve na sklonku roku 2014 dosáhla česká ekonomika výkonnosti z roku 2008!

On má ale bohužel jedno nosné téma pro nejbližší politické přežití – Babiše! Babiše v české politice vidím stejně jako on. Což neznamená, že mám nebo někdy v budoucnu budu mít, pro člověka jménem Miroslav Kalousek sebemenší pochopení nebo sympatie. Ani nápad! Jeho názor na Babiše sdílím. Ale současně říkám – kdyby neexistoval v české politice subjekt jménem Kalousek, pak by s velkou pravděpodobností v ní dnes nebyl přítomen ani Babiš! Jsem si celkem jistý tím, že velmi mnoho hlasů dostalo ANOšéfe! jako záruku toho, že se Kalousek znovu ve vládě neobjeví. Pyroman založil a dodávám – zcela vědomě požár a nyní, jak to pyromani dělají volá – pojdeme hasit! Nikdy pro mne nebude volitelný!

Podobně je to se Zemanem! Zeman by se sotva stal prezidentem, kdyby zde nebyla bačovala nejdříve Topolánek-Kalouskova a následně Nečas-Kalouskova famiglia. Kdyby nebyla neuvěřitelně okatá a navýsost trapná druhá volba Klause prezidentem. Na které se – dodávám OPĚT, podílel osobně i Kalousek!!!

Na co si vlastně Kalousek stěžuje? Nikdo, opakuji – nikdo v české politice nemá tam pobryndanou politickou vestu jako právě včera, nikoli už jen de facto, ale i de jure, instalovaný předseda TOP Kalousek.

A tenhle člověk, že jako zachrání tuhle zemi před Babišem? Jsem zvědav, kdy ti dva spolu udělají nějaký pořádný deal. Pokud už ho neudělali dávno a to všechno, co předvádějí není další divadýlko pro blbce, jako tomu bylo u  hazardu, který Kalousek potíral! Ten velký deal mám za hotovou věc. Přijde. S jedním omezením – že jeden z nich skončí z nějakého momentálně neznámého důvodu, v politice dřív, než nadejde čas jeho zpečetění…

Jedno se ale Kalouskovi musí nechat – naprosto brilantně a  zdaleka nejlépe na české politické scéně ovládá procedurální technikálie. Nechápu, jak je možné, že je schopen s pár svými poslanci a hrstkou Fialových modráků zablokovat parlament při některých hlasováních. A že toho nebyli schopni socani a komunisté v  minulé volební periodě při klíčových hlasováních typu církevní restituce! Zajímalo by mne, kde je problém. Umí snad Kalousek jako jediný číst tiskovinu zvanou jednací řád? Nebo, jako jediný, je schopen domýšlet možnosti, které obstruujícímu poskytuje? Jen dodávám, že v minulé periodě v čelných funkcích opozičních poslaneckých klubů bylo nemálo právníků. U socialistů namátkou Sobotka, Hašek, Tejc, u rudých Filip, Rujbrová…. A  všechny je Kalousek strčí do kapsy? Nevím, nechápu to. Nebo je opravdu Kalousek jediný schopný? A bohužel – všehoschopný?

Ještě pár slov k občanu Schwarzenbergovi. Jeho fenomen fungoval naprosto úžasně. Karel kníže, Karel dýmka, Karel admirál, Karel kostra, Karel pankáč, Karel dobroty barel, Karel co má k lidu blíže…. Kdybych někde učil reklamu a marketing, rozhodně bych tenhle fenomen zkoumal. Veřejnost, respektive její velká část jím byla dokonale zblblá, či výstižněji – posedlá! Takže

1- odmítala za ním vidět Kalouska

2 – zapomněla při všech těch demonstrativních akcí na jeho podporu položit si jednoduchou otázku – co vlastně občan Schwarzenberg v politice vykonal pozitivního, že se za ním ženeme jak za krysařovou píšťalkou?

Já si nemohu vzpomenout na jedinou věc, o které bych řekl – ano tohle republika potřebovala! Naopak je pár věcí, za které se při vzpomínce na jeho konání velmi stydím!

Jednou z nich je kauza Jakuba Klouzala, který se snažil odhalit korupci na ministerstvu zahraničí v době Schwarzenbergova ministrování. Jakub Klouzal se snažil proti korupci jít. A doufal v pomoc předsedy Kalousekpartaje….

Pokud ten příběh neznáte nebo jste ho již zapomněli, pak detaily najdete zde:

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Novinar-Kmenta-dale-rozkryva-korupcni-prusvih-z-okoli-knizete-243135

Ze všeho nejvíc mne ale děsí snad nejhorší český zahraničně politický počin od Listopadu 89 – uznání Kosova. Protlačené Schwarzenbergem! Opravdu se do hlouby duše stydím….

Vlastně, když tak probírám novodobou historii a naší zahraniční politiku – je ještě jeden okamžik, za který se stydím ještě více. A ten nemá se Schwarzenbergem a Kalousekpartají nic společného. Ale to už je téma článku o někom jiném z české politiky, o kterém hodlám psát v týdnu.

A co čeká Kalousek-partaj do budoucna? Její fandové a voliči už nikdy nebudou moci předstírat, že ho, za Karlovým čírem, fajfkou, admirálskou čepicí a kdo ví čím dalším – nevidí! Budou se muset ke Kalouskovi přiznat a jeho minulosti přiznat naplno! A sobě budou muset přiznat vnitřně, že nevolí nikoho jiného než právě Kalouska. Nazývám-li Babišovu partaj ANOšéfe!, je zcela zřejmé, že nárok na tuto značku má stejně, ne-li více i Kalouskův spolek. Bez Kalouska nejsou nic! A volit Kalouska? To vyžaduje opravdu mimořádně odolný žaludek!

Jaký má, jak známo každý panský kočí! Kníže odešel, zůstal jen jeho vrchní šafář! Fíkový list už je na kompostu! Prima správa!

Abych nezapomněl – je slušností nově zvoleným něco popřát ku zdaru. Takže zavinšuji i Kalouskovi. Z celého srdce a věren sám sobě – přeji mu spravedlivý a  rychlý soud. Který bude opravdu v jeho kauze – chránit demokracii. Pro nás všechny.

P.S.
Ty dva minulé komentáře ke sjezdu Kalosuek-partaje jsou zde:

jeden, ještě starší, bohužel, v archivu není. Byl na původní Kose.