Je to utopie, žert či žertovná glosa?

12.12. 2015  Ucho 24
Život podle pravidel EU dle návrhů George Orwella
Žijeme v demokracii a svobodě. Můžeme říkat své názory, jezdit si po světě a volit si své politiky. Jsme rádi, že jsme se zbavili totality. To si myslíme, nebo si to alespoň myslet máme. Jak je tomu ovšem doopravdy? Nežijeme již náhodou v Orwellovské antiutopii, že válka je mír a mír je válka? V odpovědi na tuto otázku nám možná pomůže následující úvaha vycházející ze zákazů, nařízení a příkazů, která chrlí neúnavný byrokratický aparát Evropské unie.

Jezdit můžete, ale pouze v autech, která mají předepsané emise, ostatní ať platí za to, že nemají na auto nové. Jde nám přeci o životní prostředí!

Topit můžete, ale jenom v kotlích, které povolíme a taky Vám na ně přispějeme. Že není topivo nebo je drahé, nás nezajímá, ale pokud to nebudete respektovat, tak budete platit, protože nám ostatním otravujete životní prostředí.

Jíst můžete, ale jenom dle předpisů a norem, které schválíme a názvů, které povolíme. Že se to nedá jíst? No a, ale je to v zájmu potravinového lobby.

Zbraně na sport a ochranu zdraví a majetku zakážeme a vaše zbraně zabavíme. Kdo si bude chtít koupit vzduchovku, ten bude muset mít zbrojní průkaz, odevzdat vzorek DNA a platit jako mourovatý, no a pokud vás někdo ohrozí, přepadne nebo střelí nelegálně drženou zbraní, nožem nebo výbušninou? Sorry, to je prostě život a Vaše chyba. A taky pozor na nepřiměřenou ochranu! A že existuje nějaká Ústava zaručující vaše práva? V dnešní době se dá zpochybnit přeci vše a navíc, nám jde přeci zejména o Vaše povinnosti!

Kouřit můžete, ale jen na vyhrazených místech a s 200% daňovou přirážkou za nákup tabákových výrobků. Děláme to pro Vaše zdraví!

Pít alkohol zatím ano, ale i na ten si došlápneme, zatím jenom poslušně plaťte!

Ostatní zákazy vám postupně oznámíme.

Ať žije svoboda a demokracie! Děláme to pro Vás! A také Vás bedlivě monitorujeme a sledujeme, abyste nedělali něco, co by vám (nám) mohlo ublížit!

P.S. Výhradně pro obyvatele České republiky:
Chovejte se hezky k národnostním menšinám, přijímejte uprchlíky, učte se němčinu a romštinu. Když vás okrade Rom, tak hezky poděkujte, když Vás ohrozí terorista, tak se modlete k Alláhovi, sice Vám to nepomůže, ale prokážete tím úctu k těm, kteří nemají rádi ateisty, židy, křesťany a zkrátka celou západní kulturu. Proč? Protože my přece nejsme jako oni!!!


Opravdu si myslíte si, že je to utopie, žert či žertovná glosa? Bůh s vámi nebo spíše s námi!