Ještě, že víme, že Říše zla pořád lže!

23.12.2015   Literární noviny
Představte si, jaké starosti bychom si začali dělat, kdybychom si jen pomysleli, že USA skutečně pomáhaly Turecku pomáhat Islámskému státu. „Naštěstí víme, že Rusové vždycky lžou. A proto jsou také všechny informace vycházející z Ruska lež,“ glosuje současnou situaci italský křesťanský list Famiglia Cristiana. Kdyby tomu totiž tak nebylo, museli bychom uvěřit, že Turecko — jemuž šéfka unijní diplomacie Federica Mogheriniová věnovala tři miliardy eur na kontrolu hranic a zastavení proudu syrských uprchlíků do Evropy — využívá své hranice se Sýrií pro kšeftování s džihádisty, jejichž útoky mění Syřany v uprchlíky!


 „Díky tomuto skvělému systému Turecko jednu tragédii podojí hned čtyřmi způsoby: nákupem ropy a historických památek od Daeše; prodejem zbraní a dalšího vybavení Daeši; pouštěním zahraničních žoldáků pro Daeš přes své hranice do Sýrie; a k tomu všemu ještě donutilo Evropu, aby platila miliardy ve snaze zabránit přívalu uprchlíků.“

Říše zla dodává fotografie i očitá svědectví. A lidé, kteří navštívili irácký Kurdistán, také viděli každý den stovky kamionů mířících do Turecka, plných „nedovolené“ ropy, kterou Kurdistán sice mohl prodávat prostřednictvím ministerstva ropného průmyslu v Bagdádu, ale rozhodl se ji prodávat na vlastní pěst. Hišám Brífkání, šéf Energetického výboru v iráckém Ninive, uvádí, že Daeš pašoval až 10 tisíc barelů denně do Turecka, zatímco ostatní odborníci mluví o potenciálu 250 tisíc barelů za den.

“Naštěstí nic z toho není vůbec důležité, protože to přece hlásá Říší zla, a tak to musí být vše jen lež. Jak ale máme získat jistotu, že Turecko a Islámský stát jsou opravdu naši přátelé? Když Turecko sestřelilo ruské letadlo, protože prý bylo skoro jako napadeno, nositel Nobelovy ceny za mír Barack Obama řekl, že „Turecko má právo chránit své hranice“, ale když Rusko ukázalo fotky konvojů s ropou na hranicích, řekl ten samý Obama, že „s tím Turecko nemá nic společného“.

Pokud bychom nevěděli, že Říše zla pořád jen lže, mohlo by nás napadnout, že třeba lže Obama. “A že třeba podporuje přátele teroristů. Ano, ten Obama, který předstírá, že bojuje proti Islámskému státu, ale ve skutečnosti mu umožňuje přijímat všemožné vojenské dodávky, hlavně z Turecka, ale také z monarchií v Perském zálivu, které i nadále dodávají zbraně a peníze džihádistům.”
Dokonce by nás pak mohlo napadnout i to, že satelity Pentagonu jsou porouchané. Když totiž ruské letadlo explodovalo nad Sinají, stačilo jim pár hodin, aby sdělily, co přesně se stalo. Ale když se předlouhé kolony nákladních vozidel táhnou pouští (nebo když obrněná vozidla a nákladní vozy plné bojovníků celé hodiny přejížděly pouští k Palmyře) neviděly nic: to je přímo technický zázrak!

“Je opravdu štěstí, že víme, že Říše zla vždycky lže. A že víme, jaká je to úleva, když víme, že NATO je tu, aby ji udrželo na uzdě. Vojenská aliance, která neříká nic o tureckých machinacích, tranzitu zbraní a zahraničních bojovníků do Sýrie, ale může sestřelovat letadla, aby vyprovokovala vojenskou akci na Ukrajině, nebo přizve ke vstupu Černou Horu….

Jen si zkuste představit ty starosti, jaké bychom měli, pokud bychom nevěděli, že Říše zla vždycky lže!“

Přeloženo z italského katolického listu Famiglia Cristiana.