Na Ukrajině začali více nenávidět svoji vládu než Rusko !

19.12.2015 Euroasia 24
Překlad Eduard Birov
„Třicet procent respondentů, čili téměř každý třetí na Ukrajině hodnotí jako hlavní hrozbu pro svoji zemi korupci a neefektivní vládu. Rusko jako hlavní hrozbu vidí osmnáct procent Ukrajinců, tedy každý pátý.“ Tolik průzkum Centra Razmukova, zveřejněný v minulých dnech v médiích.

Konečně. Cestu přes agresivní informační „zombírování“ si klestí sice jen pomalu, ale do myslí obyvatel Ukrajiny přichází změna. I oni jsou výsledkem proklínaného Minsku-2. Nebýt tohoto byť chudého příměří, kyjevští šmejdi by nasměrovali hněv a zoufalství Ukrajinců na Rusko.

Ale to nyní nemohou, a tak už otevřeně polévají jeden druhého. Pokud by byla válka, shazovali by všechno na Donbasany a vnitřní spory by zůstaly ve stínu. To se nyní už nedaří.

Čím větší bude mít podporu Minsk-2, tím rychleji přijde krach této chiméry, žijící jen z umělé nenávisti k Rusku.

Znovu a opět: Donbas svojí odolností, trpělivostí i oběťmi rozemílá Kyjev spolehlivěji a přesvědčivěji, než kdyby Rusko do Kyjeva napřímo vstoupilo.

Teď je hlavní nedovolit kyjevským šmejdům zničit příměří s tím, že je opět bude krýt válka. To nelze dopustit. Stejně jako nelze zapomenout na Donbas, který je nutné maximálně podporovat – od armády po prostý lid. Dá-li Bůh, v roce 2016 skončí jeho strádání vítězstvím.