Pohrdání člověkem aneb kdo rozděluje národ ? Média opět manipulují, když to nejde slovně, tak aspoň fotografií…….

Tomáš Gayer

13.12.2015   Rukojmí
Na webu novinky.cz se dnes odpoledne objevila zpráva: Tisíc Zemanových příznivců prošlo Prahou. Text byl přísně popisný, jemu snad nelze nic vytknout.Přílohou k článku o demonstraci občanů bylo 6 fotografií. Nechyběla jedna, která jinak objektivnímu popisu protestní akce, dává jasný, manipulativní smysl. Je to detailní fotografie jedné účastnice s chybějícími předními zuby.
Smyslem bylo ukázat, jaké typy lidí “nízké úrovně” podporují prezidenta. Jaký to kontrast k těm úžasným, inteligentním a upraveným českým akademikům, novinářům, rektorům univerzit, mediálním hvězdám a celebritám…!

Jaký to asi musel být šok pro iniciátory nedávného internetového hlasování na iDnes, Prezidentské volby nanečisto, když zveřejnili výsledek! Skutečnost, že by prezident Zeman vyhrál nejen mezi lidmi se základním a středoškolským vzděláním….!

A mají vůbec ti “nízcí” právo volit? Mají vůbec právo na svůj názor? A nebo, neměly by hlasovací lístky, například profesora Putny z Karlovy university a dalších akademiků, mít třeba pětinásobnou hodnotu?

A tak je snad i na místě se zeptat, kdo vlastně pohrdá člověkem a kdo rozděluje občany na lepší a horší, či přímo špatné? Nepodílí se na tom náhodou media?