Prezident Asad na ČT24

admin ČR
3.12.2015  Český ráj
 
Díky ČT víme, že stroj Asadovy propagandy funguje dobře.

Doporučuji si přečíst článek pisálka z Hospodářských novin, Petra Fischera : zde. Na celém jeho „blití“ je pravdivá pouze jediná věta:

Hranice mezi novinařinou a užitečným idiotstvím v leninském smyslu je často velmi tenká.

Při sledování zajímavého rozhovoru, kterých si moc poslední dobou neužijeme (vzhledem k tomu, jaká parta ovládla Českou televizi a mainstream), jsem si všiml nesouladu mluveného slova a titulků. Nejdříve jsem si myslel, že jsem se přeslechl. Ale nebyl jsem sám, kdo si toho všiml. Např. diskutér Marek: zde.

V upoutávce na rozhovor bylo cenzorem redakce ČT vyškrtnuto jméno země, kterou prezident Asad uvedl v seznamu zemí, podporujících teroristy v Sýrii. Bylo to jméno Velkého bratra.

V kompletním rozhovoru se už výčet těchto zemí objevil celý. Je to dáno tím, že celý dokument byl oboustranně „parafován“, současně vysílán jak v Česku tak v Sýrii v odsouhlaseném znění. Tedy jeho úprava by byla porušením smlouvy a již by si ČT v Sýrii neškrtla, pravděpodobně by to dopadlo stejně s uvažovaným podpisem mírových dohod v Praze. Na výseky z tohoto rozhovoru se asi smlouva nevztahuje, takže parta cenzorů v ČT toho využila.

Úsměvná byla po pořadu „párty“ diskutujících, kteří opět uváděli věci do „správných mezí“, tedy co si máme myslet … Chyběl už jenom Fištejn, Votápek, Dvořák, Romancov, … A všimněte si toho mediálního ticha kolem zmiňovaného pořadu.

Důkaz: Nahoře je upoutávka, dole „ostré“ znění rozhovoru.

Ještě připomínám originální formu protestu proti manipulaci a cenzuře v České televizi. Posílejte hlasy do StarDance Lukáši Pavláskovi. Více zde.