Velká tisková konference Vladimíra Putina za dveřmi a trocha legrace k tomu

16. 12. 2015, Petr Ďoubalík

Rok se s rokem sešel a za dveřmi je 11. “Velká tisková konference ruského prezidenta Vladimíra Putina”. V našich médiích tradiční ticho, nutno jim pomoci.

Ve čtvrtek 17. 12. 2015 bude tato významná akce od 10 hodin našeho času. Je akreditováno 1 390 novinářů, z nichž někteří se netají tím, že si připravují hodně nepříjemné až skandální otázky. V ruské TV dnes dokonce ukazovali, jak děti novinářky pomáhají malovat cedulku, která by pomohla upoutat pozornost moderátorů tiskovky, aby mohla být položena i otázka – prosba, zda se podaří zachránit jednu maličkou sibiřskou samotu, která je odříznuta od civilizace kvůli zničené cestě. Svět je v pohybu, někdo na Putina plive a na Rusko uvaluje sankce, jiní v něm vidí záchranu. Je tedy jisté, že tiskovka bude zajímavá. Mám obavu, zda ji bude vysílat ČT, a pokud ano, zda jim zase nevypadne zvuk nebo neodpadne tlumočník. Proto je dobré vědět, že zájemci mohou vyladit internetovou TV Rossia, třeba zde. Tam na tiskovku jistě nezapomenou, ale bohužel nepřetlumočí.
Doplněno: tiskovou konferenci by měla vysílat ČT v přímém přenosu s tlumočením, třikrát HURÁ!!!

www.budaev.ru

Pro zpestření připojuji pár obrázků – fotokoláží, které se osoby Vladimíra Putina týkají, případně jeho dobrých i zlých známých. “Šlohnul” jsem je na webu autora Budaeva www.budaev.ru, je to jen taková malá ochutnávka, na webu je jich ještě několik habadějí! Můžete potěšit oko a zkrátit si čekání do začátku tiskovky. A prověřit sami sebe, kolik z těch osob poznáte.

www.budaev.ru