Že nelze bolestivě odpovědět na sankce USA? Ve hře je Coca-Cola i MasterCard

napsal/přeložil ea24
24. 12. 2015 Eurasia24

Rusko může zavést sankce proti společnostem Coca-Cola, Visa či MasterCard, prohlásil první místopředseda výboru Státní dumy pro ekonomickou politiku, inovativní rozvoj a podnikání Michail Jemeljanov. Podle jeho názoru budou taková opatření důstojnou odpovědí na zavedení sankcí proti ruským bankám ze strany USA. Informaci přinesl portál Ren.tv.

„U nás pracují některé americké společnosti, pro které budou tyto sankce velmi citelné. Týká se to především auditorských společností, firem z finančního sektoru a přirozeně společnosti Coca-Cola,“ citují média slova Jemeljanova.

Poslanec také poznamenal, že by měla být zavedena omezení na činnost amerických platebních systémů v Rusku

Je třeba aktivizovat zavádění platebního systému našich národních karet. Karta Mir je spuštěna, ale je nutné přijmout opatření na zavedení výhod této karty, aby byla všude přijímána a aby státní orgány a velké společnosti pracovaly právě s touto kartou. Je třeba omezit Visa i MasterCard, to může znamenat pro Američany čtyři miliardy ročně, a to je taktéž citelné,“ řekl Jemeljanov.

Prezidentův tiskový mluvčí Dmitrij Peskov dříve prohlásil, že Rusko zanalyzuje zavedení nových sankcí proti USA a přijme rozhodnutí o možnosti odpovědět na ně zrcadlově.

Zdroj: Ren.tv