Bloomberg napsal o selháních Pentagonu,podobných vyslání rakety na Kubu…

10.1.2016  Sputník
Případ s chybnou dodávkou rakety Hellfire na Kubu svědčí o neefektivnosti vojenské logistiky Pentagonu, a navíc podobná selhání probíhají příliš často, píše sloupkař Bloomberg, odborník na otázky národní obrany Tobin Harshaw. Nikdo se nikdy nechlubil efektivitou Pentagonu, ale i tak všem, kteří se pokoušeli vysvětlovat chyby logistiky a rozhazovačnost ministerstva obrany, bylo příšerně trapně,” poznamenává Harshaw.
WSJ: Americkou střelu poslali po cvičení v EU omylem na KubuV minulém roce rozeslala vojenská laboratoř v Utahu poštou FedEx spóry anthraxu (sněti slezinné) po celé zemi a do několika zahraničních států. Za několik měsíců se analogický skandál rozvířil kvůli omylem rozeslaným vzorkům dýmějového moru.

V září 2013 vojenský dodavatel „ztratil” v Afghánistánu a na cestě do USA několik bezpilotníků v hodnotě 500 tisíc dolarů za každé. Po uplynutí téměř 250 dní se náhodou našly v Texasu.

V roce 2006 čtyři přední raketové části byly omylem odeslány na Tchaj-wan společně s elektrickými pojistkami pro jaderné mezikontinentální balistické rakety.

Přes 50 laboratoří v USA obdrželo živé spory sněti slezinnéV roce 2007 létal bombardér B-52 několik hodin nad územím USA, jak se později vysvětlilo, se šesti jadernými hlavicemi. V referátu, který byl později odtajněn, Pentagon vysvětloval, že vojenské letectvo země nemůže dohlížet na stovky komponentů jaderného arzenálu.

V roce 2014 kvůli nedostatku klíčů pro umístění jaderných bojových hlavic na mezikontinentální balistické rakety technici tří amerických základen si vzájemně posílali klíče prostřednictvím kurýrní společnosti FedEx.

Na závěr Harshaw poznamenává, že ani jeden z návrhů zákona o auditu Pantagonu nebyl přijat Kongresem, a nové účetní programové zabezpečení moc užitku nepřineslo.