Jakého zločinu se to prezident dopustil? Aneb – to pantátové ČSSD netuší co je obrazný jazyk?

Lubomír Man
27. 1. 2016
Šílená bouře se rozpoutala nad naší zemí. Prezident Zeman prý svým výrokem o použití zbraně typu kalašnikov proti předsedovi vlády Sobotkovi vyzval národ k ozbrojenému násilí proti současné formě demokratického vládnutí v naší republice – a měl by tedy (ale to už spíš jen mezi řádky) – okamžitě odstoupit. Příslušná manifestace, která bude toto vyžadovat, už byla svolána. Premiér pak vyjádřil starost o svoji rodinu a děti a i další sociálně demokratičtí předáci jako Dienstbier, Hamáček a Štech vyjádřili nad výrokem prezidenta své nejvyšší pobouření.


Takto bombasticky a nabubřele nám naše milované sdělovací prostředky – včetně ČT, TV Prima a TV Nova – sdělily, co se na setkání studentů s naším prezidentem v moravském městě Tišnově mělo – podle jejich svědectví – stát.

Nuže, ve skutečnosti se stalo toto. Jedna ze studentek takto promluvila k panu prezidentovi:

“Dobrý večer, pane prezidente, já bych Vám chtěla poděkovat za všechny občany České republiky, určitě všechny, protože někteří ani neví, kdo vůbec na Hradě sedí jaká osobnost. Chtěla bych Vám poděkovat, jakým způsobem vlastně svoji funkci vedete, a měla bych na Vás otázku. Určitě víte, že se projednávala petice za odstoupení pana Sobotky a petice byla shrnuta ze stolu. Chtěla bych se zeptat, jakým způsobem vlastně mají čeští občané postupovat, protože jak víme, pan Sobotka určitě nestojí za českým národem, ale proti němu.”
Na což prezident odpověděl:

Chcete-li se zbavit jakéhokoli politika, prezidenta nevyjímaje, je k tomu jediná demokratická cesta – a to jsou svobodné volby, které v daném případě budou za rok. Vypadáte mladě, takže roku 2017 se zcela určitě dožijete. A pak existuje nedemokratická cesta – a ta se jmenuje kalašnikov.”
Nuže, to je všechno, to je meritum věci, kolem něhož rozpoutala pražská kavárna a s ní spojené presstitutské cechy de fakto další kolo tažení za odvolání prezidenta Zemana z funkce. A využily k tomu – hádejte co? Ano využily k tomu ono slovo kalašnikov. Protože co to vlastně prezident oné dívce ve skutečnosti odpověděl? Odpověděl jí, že ta druhá – nedemokratická cesta – se jmenuje revoluce. Ale protože od pradávna miluje řeč naplněnou obrazy a namá naopak rád řeč tupou, která nebaví a obrazy vyvolat neumí, nahradil příliš zevšeobecnělé slovo revoluce plastičtějším a představitelnějším slovem kalašnikov. To je celé jeho provinění.

Že je ovšem okamžitě využily naše presstitutky je vzhledem k cílům, které už dlouhodobě sledují, přirozené, ale co skutečně překvapilo, bylo, jak jim na pomoc přikvačila nečekanými vládními či zastupitelskými posty zřejmě obluzená a zpanštělá squaddra sociální demokracie ve složení Sobotka, Dienstbier, Štech a Hamáček. Docela jako by tradici této strany podrážet nohy lidí, kteří ji dlouhodobě podporují a kteří svým intelektem současně vyčuhují nad hlavy svých druhů, bylo určeno nemít konce.