National Interest o novém ruském Su-34: budou ho chtít koupit mnozí

6.1.2016  Sputník
Poté, kdy Rusko úspěšně použilo své nové bombardéry Su-34 během vojensko-letecké kampaně v Sýrii, mnohé země budou chtít získat tato letadla, aby je zařadily do výzbroje vlastních armád, domnívá se pozorovatel amerického vydání The National Interest Dave Majumdar.

Podle názoru pozorovatele Rusko během operace svého vojenského letectva v Sýrii ukázalo, že dosáhlo velkých technologických úspěchů od chvíle rozpadu Sovětského svazu.

„Su-34 v konečném výsledku nahradí Su-24. Stejně jako jeho předchůdce bude Su-34 vybaven sedadly, umístěnými v jedné řadě, ale na rozdíl od Su-24 bude mít větší možnosti vzdušné sebeobrany”, zdůraňuje Majumdar.

Suchoj Su-34: technické charakteristiky
Je přesvědčen, že technické charakteristiky nového ruského bombardéru dokáží zaujmout potencionální kupce. Jako doplněk k raketám krátkého doletu R-73 bude Su-34 vybaven ještě střelami dlouhého doletu typu vzduch-vzduch R-77.

Pozorovatel uvádí, že to znamená možnost uskutečňování bojových operací bez dalšího doprovodu. Kromě toho Su-34 je vybaven vzácnými radary, otočenými dozadu, aby mohly včas upozornit na blížící se nebezpečí.

„Su-34 je schopen provádět mimořádné bitvy typu vzduch-vzduch, ale je také útočným bojovým letadlem. Bojový dosah tvoří kolem 700 mil (přibližně 1130 km) bez doplnění paliva, přitom je letadlo vybaveno systémem tankování paliva za letu”, vypočítává přednosti ruského letadla Majumdar.

Pozorovatel zvlášť zdůraňuje, že ruští konstruktoři měli na paměti nutné podmínky pro komfort posádky. Například, píše, za sedadly pilotů je dost volného místa, aby mohli vstát v plné výšce a pohybovat se po letadle.

Více: http://cz.sputniknews.com/nazory/20160106/2084542/novy-rusky-su-34.html#ixzz3wUugwsxo

Více: http://cz.sputniknews.com/nazory/20160106/2084542/novy-rusky-su-34.html#ixzz3wUt0wJIY