P.C. Roberts: Jak USA shánějí „teroristy“

19. 1. 2016     PaulCraigRoberts
Když se kriminální neokonzervativní režim G.W. Bushe rozmáchl ke své invazi do Afgánistánu, zoufale se přitom rozhlížel po „teroristech“, kteří by jeho nelegální invazi, formálně představující válečný zločin, poskytli aspoň jakés takés ospravedlnění. Avšak po teroristech nikde ani vidu ani slechu. A tak Washington rozhodil nad svým obsazeným územím letáky, nabízející svým vojenským velitelům tisíce dolarů odměny za to, když nějaké „teroristy“ seženou.


Oni vojenští páni se pochopitelně nedali dvakrát pobízet, zajali kdejakého opuštěného místního chlapa a delegovali ho tam, kam jim leták přikazoval. Čímž jediným důkazem, že „terorista“ je skutečným teroristou a nikoliv nevinným člověkem, se stal ten fakt, že byl vojenským velitelem prodán za slušnou částku vyšší instanci coby „terorista“.

Začátkem ledna byl „svobodnou a demokratickou Amerikou“ po 14 letech mučení z vězení propuštěn Mohammed Ahmed Al-Kandari. Plukovník Barry Wingard, který propuštěného Afghánce zastupoval, prohlásil: „Neexistuje prostě jiné svědectví než to, že jde o muslima, který se v Afghánistátu objevil v nesprávný čas. Což je jako ospravedlnění dlouholetého žalářování něco neslýchaného. A ještě neslýchanější pak bylo jeho mnohaleté mučení, jež z něj mělo vytlouct přiznání k jeho jen domnělým zločinům.“

Neočekávejte, že západní prostitující se média vám fakta, podobná právě popsanému, kdy sdělí. Vždyť nejsou ničím jiným než jen součástí washingtonské kriminální operace.

Překlad: Lubomír Man