Strašný sen pana profesora P. Fialy, staronového předsedy ODS

Jiří Baťa
17. 1. 2016
Je sobota. Měl jsem poměrně náročný den, okolo chalupy je pořád co dělat. Musel jsem však ještě dodělat práci na zahradě, kde jsem se rozhodl skácet přestárlý strom-hrušku. Využívám toho, že mohu dnes to, co roste na mém pozemku kácet bez povolení, pokud to splňuje dané podmínky. Kontroloři, kteří přišli krátce po obědě se mne zdvořile dotázali čím topím a když jsem je pozval dál, aby se přesvědčili, že mám ekologický kotel, poděkovali a odešli. 



Hrušku jsem sice pokácel, ale další práci jsem nechal na další den, byl jsem utahaný a měl sucho v hrdle a tak jsem se rozhodl jít do hospody na pivo. Bohužel naše hospoda byla zavřená, protože hospodský Straka šidil jak na míře, tak na penězích, hospoda smrděla kouřem na sto honů a navíc kuchyň mají v lepším pořádku snad i cikáni. Šel jsem tedy do sousední vsi, je to patnáct minut chůze. Cesta není osvětlena, vzal jsem si tedy sebou reflexní pásku na rukáv a vyrazil do hospody. Jsem kuřák, tak jsem si po cestě zapálil a před hospodou „típnul“ cigaretu, protože je hospoda nekuřácká. Tam sedělo několik mých známých, taky kuřáků, ale ani jim s ohledem na dobrou náladu nepřišlo, že si nemohou i piva zapálit, protože když dostali na „cígo“ chuť, vyšli před hospodu.

Sama hospoda, která měla čistě vesnický ráz, byla vždy čistá a útulná. Možná i proto, že majitel nechtěl mít žádné „oplétačky“ s kontrolami, které jej také občas poctí svou kontrolní návštěvou. Hostinský je milý chlapík, ochotný, pití má vždy vychlazené a i tu limonádu má tady levnější, než je cena piva. Chtěl jsem něco pojíst, nějakého buřta s cibulí, tak jsem si jej objednal i když mne hospodský přemlouval, abych si prý dal něco teplého, že má vždy něco po ruce. S díky jsem odmítl a za chvíli se hospodský s úsměvem vrátil a já se s chutí pustil do utopence. Také jsem si všiml, že všechno řádně namarkoval na elektronické pokladně a soudě z jeho výrazu mu to nedělalo žádné problémy. Ostatně nad šenkem vévodí nápis : „S poctivostí dojdeš nejdál, ale nejblíž to máš k Vaňkovi“, to je majitel této hospody. Musel jsem trochu „pohnout“ s jídlem, protože už na mne pokřikovali přátelé, aby si k nim přisedl.

Hospoda byla asi z poloviny míst obsazená, éterem se nesla příjemná country muzika a my jsem si u piva a karet poklábosili, jaké dělá Sobotkova vláda zmatky kolem imigrantů, zkritizovali jsme opozici, že dělá s EET zbytečné problémy a také jsme okecali „zvýšení“ důchodů o 40 korun a  naznačili problémy, které nás, díky pozornosti Sobotkovy vlády čekají, až budeme o 40 korun každý měsíc bohatší. Také jsme probrali trochu té politiky a zkonstatovali, že ten Fiala na kongresu ODS si zřejmě nevidí do hu..pardon úst, už se asi vidí premiérem, jenom je otázka, kde, v jaké republice. Protože v Česku se to nestane. Ostatně ani ČSSD si nemůže být jista, že uspěje, protože lidé jsou už na politiky tak nasraní, že tu starou, profláknutou a zlodějskou garnituru už asi nebude volit nikdo.

Po příjemně ztráveném večeru v příjemné hospodě, s příjemnými přáteli i  příjemným hospodským Vaňkem jsme se v dobré náladě rozešli domů. Já spolu se Zemanovcem Vencou Knedlou, který je v naší obci starostou. Fakt, dobrý a příjemný den to byl, práci jsem udělal a ještě se pobavil. Jo, musím dodat, že ani žena se nijak nezlobila , prý díky té pokácené hrušce, já jí to sliboval už půl roku.

(Zdroj: Parlamentnilisty.cz)