Uprchlíci XXXII. – evropské elity začínají uvažovat o tom, co Kosa psala už před půl rokem….

– vlk –
20.1.2015 Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com

Ohledně migrační vlny a nutnosti konat evidentně přituhuje. A to všude. Určitě v Bruselu, kde už i takový Tusk už asi pochopil, vo co go a včera prohlásil, že EU má dva měsíce na to, aby účinně vyřešila příliv uprchlíků do Evropy, jinak že se Schengen rozpadne. Hosana!!! Jen doufám, že není v celoevropské centrále s tímhle náhledem sám… Což ani zdaleka není jisté.

Přituhuje i v Berlíně, který má , alespoň pro mne, nejvíce másla na hlavě. Tam se jednak už konečně opravdu začínají propadat preference CDU a Merkelové a to na celoněmecké úrovni až na nějnižší úroveń od posledních voleb – oproti nim se vypařila celá 1/4 voličů a antiimigrantská AfD už je podle posledních průzkumů aktuálně třetí nejsilnější německou politickou silou. Pro ty, kdo se nyní chystají jásat, přidám informaci, že by měli, před tím jásáním vzít na vědomí, že AfD, kromě jiného, například požaduje totální revokaci Benešových dekretů a odškodnění neprávem vyhnaných sudetských Němců!!! Nic podobného od té proklaté Merkelové nehrozí….

A situace se hrotí i v Praze. Včera premier Sobotka přišel s tzv. záložní evropskou hranicí – tedy s tím, že když nebude fungovat dohoda s Tureckem (která zatím rozhodně svůj účel ani zdaleka neplní) a Řecko také nebude schopno plnit své závazky, bude nezbytné vytvořit na linii bulharských a makedonských hranic chráněnou linii. Nasazením technických a lidských prostředků. A tím konečně vystavit tomu nekonečnému proudu migrantů trvalou stopku.

Nehledě k tomu, že rakouský ministr zahraničí Kurz, minulý týden pro Die Welt, ohledně Turecka, pro mnohé – včetně mne – senzačně, řekl toto:

Kurz:

Kooperace s Ankarou je nutná. Ale my jsme delegovali na Turecko něco, k čemu ho nezbytně nepotřebujeme – pro zadržování uprchlíků! Pokud delegujeme zajištění vnějších hranic EU na Erdogana, vznikne masivní závislost, kterou vidím jako mimořádně nebezpečnou. Je doložitelné, že mnoho politiků mělo strach z ošklivých obrázků při obraně hranic. Ale nemůže existovat, abychom tento úkol přenechali Turecku, jen proto, že si nechceme ušpinit ruce. Ochrana hranic se nedá dělat bez ošklivých obrázků …

Na adresu Bruselu připojil:

Je kontraporoduktivní, když Brusel podporuje finančně Řecko k tomu, aby ono migranty z řeckých ostrovů co nejrychleji transportovalo na makedonské hranice.…

… Současné plány na rozdělování uprchlíků uvnitř EU prostřednictvím kvot je nerealistické. Kvoty bychom nejspíše prosadili, pokud nejzatíženější státy EU zabrání dalšímu příchodu migrantů na své území a a nebudou už více poskytovat azyl.

Zdroj: http://www.welt.de/politik/ausland/article150933461/Es-wird-nicht-ohne-haessliche-Bilder-gehen.html

Uměli byste si tohle všechno představit ještě před Silvestrem? Asi sotva. Tedy byste nečetli Kosu a tenhle, bohužel, nekonečný seriál Uprchlíci. Protože to, k čemu nyní dospěla alespoň část evropských politiků i politikářů a doufejme, že už je jich většina, Kosa psala dávno a dávno….

Například 30.7.2015 v článku

Uprchlici III- Proč s tím nic nedělají?!

stojí třeba toto:

Je jen superpikanterií, že Balkánskou cestu do provozu uvedli nikoli běženci ze Sýrie, Afghanistánu, Eritrei nebo Iráku a Pakistanu, ale demokratičtí Kosovští Albánci, kvůli kterým jsme rozvrátili zbytkovou Jugoslávii!!!! Toto uvádím jako podnět pro zastánce teorií o rafinovaném spiknutí Sorose a Američanů na rozvrácení Evropy – odtržení Kosova, vznik od samého začátku zjevně nefunkční Kosovské drogově dealerské republiky, jako startovací okamžik onoho čertovsky rafinovaného plánu na rozvrácení Evropy migrační vlnou! Aby rozšířili svou teorii o  opravdový a unikátní začátek té podvratné akce! Právě lidé z Kosova začali řádově před rokem, jako první migrovat ve velkém – cca 120 000 lidí přes Maďarsko a  Rakousko do Německa, aniž by je Němci nějak zásadně vraceli!!! A  ukázali tak běžencům v Turecku a  mezinárodními pašeráckému byznysu nové, netušené, obrovské obchodní příležitosti. Které zcela zjevně, dříve, vzhledem k množství překračovaných hranic, pokládali za obchodně nevyužitelné, protože každá hranice představuje riziko, že bude uzavřena a byznys tím vezme rychlý konec!

A také toto:

problém Turecka. Lze vracet Libanonu, lze vracet Libyi a  dalším podobným. Ale umíte si představit že budou odvlékány lodě zpět Turkům? A nějakou Kambodžu, kterou mají Australané prostě po ruce, nemáme. Turci jsou dostatečně silní a  etablovaní, aby kladli zásadní a efektivní odpor úsilí EU vracet jim „jejich“ emigranty. Oni udělají všechno, aby se jich zbavili.

následně reagoval Gerd

29.8.2015 – den, kdy skončila EU

I jeho budu citovat:

EU se neodhodlá vrátit nynější migranty zpět třeba do Turecka, které bezpečnou zemí určitě je.

abych tohle všechno vzal 2.listopadu jako podklad pro

Uprchlíci XXVII. – Jak je zastavit?

a predestinoval možná řešení, jak to zastavit. Konkrétně takto:

… stop Balkánskému proudu lze realizovat jen ve třech variantách:

1- Turecko, ještě na svém území, účinně zamezí pohybu migrantů z Turecka pryč. Tak jako to, podle mne, dělalo ještě na začátku tohoto roku.

2- pokud ne, existuje možnost obrany řeckých hranic, včetně ostrovů bezprostředně u tureckých břehů. Nikoli, že by se snad potápěly čluny s uprchlíky, ale prostě tak, že by tyto ostrovy byly, více méně, obětovány na internační tábory a běženci prostě nebyli propouštěni dál. Což nepochybně zapůsobí na pašeráky i migranty.

3- důsledná obrana jakékoli další hranice tak, aby se prostě pro migranty stala nepropustnou a  skončili v bezvýchodné situaci v zemi před obranou liníí. Jde vlastně o řešení č.2, ale až na kontinentu. protože nelze počítat s kooperací Řecka.

Je jasné, že řešení 2 a 3 v době elektronických medií, vzpomeňte, jaké emoce vyvolala fotka utopeného malého kluka, a pseudohumanistů všech odstínů a zájmů, je pro současnou politickou garnituru fatální noční můrou!!! Znamená to dostat se na pranýř a být x krát denně nejméně měsíc veřejně ukřižováván a ukamenováván! Je to krok na politický hřbitov! To vyžaduje odvahu lva, kůži hrocha a rozměr osudového státníka, jakých evropské dějiny mají pramálo. A vy tohle chcete po bývalé svazačce nebo tvarohovi Hollandovi? To asi nefunguje, že?

Tehdy to tvrdil jen jakýsi vlk. Dneska volá Tusk po okamžitém řešení, rakouský ministr zahraničí sděluje, že obrana evropských hranic nepůjde bez toho, aby si Evropa zašpinila ruce a  potvrzuje můj odhad, že přesně tomu se všichni vyhýbali, seč mohli, své začíná chápat německá veřejnost a  Sobotkův plán je vlkovou variantou č.3 z 2. listopadu 2015.

Pokud někoho napadne něco ve smyslu, že vlk se dočkal příležitosti, kdy si může vytahovat triko, je velmi na omylu! Věřte, že nikdy v minulosti by mne nenapadlo, že nějaký takovýhle článek budu muset psát!!! To je absolutní tragedie! A  neumíte si představit, jak to ve mně vře! Nesrovnatelně více, než když jsem včera odpoledne viděl neskutečně trapný výkon Viktorky v Turecku v přípravném přáteláku s beznadějně posledním mančaftem II. bundesligy! Protože ten migrační proces je zásadní malér historického a globálního rozměru! A ti, co ho měli, vlastně musí řešit, si dosud, naprosto vědomě hráli na hloupého Honzu. Navíc totálně slepého. Aby nevypadali špatně v médiích! Hlavně nebýt spojován s nějakým takovým utonulým Aslanem nebo masovou hladovkou a migrantskými nepokoji v Řecku. To radši budeme žvanit o Willkommenskultur, lidskosti, spravedlivém přerozdělování břemene, atd. atd. Jenže i tohle jde jen nějaký čas…..

Pevně doufám, že za půl roku nebudu muset psát nový díl Uprchlíků s tím, že nyní už snad politici a politikáři konečně pochopili nebo ještě zoufaleji klást otázku – kdy pochopí to, co Kosa psala už 20.ledna…

Ne vlkovi nejde o potvrzování jeho laických odhadů. Vlkovi jde o řešení a rád a kdykoli se nechá odpovědnými přesvědčit, že jsou daleko lepší a akčnější než čekal. A klidně si pak nechá nasadit čepičku s rolničkami!