Zdá se, že Francouzi mají jasno! Toho troubu Hollanda už nechtějí ani vidět!

3.1.2016   Instory
Francouzi mají jasno. Za příštího francouzského prezidenta nechtějí ani současnou hlavu státu, socialistu Françoise Hollanda, ani jeho předchůdce konzervativce Nicolase Sarkozyho. Dokazuje to nejnovější průzkum, který proběhl 23. a 24. prosince. Až 74 procent respondentů se v průzkumu pro francouzské noviny Le Parisien vyslovilo proti oběma politikům, jejichž kandidaturu by podpořilo jen 24 procent dotázaných.

Nejraději by francouzští občané viděli jako možného uchazeče o post hlavy státu ve volbách v roce 2017 bývalého konzervativního premiéra Alaina Juppéna, jehož kandidaturu podpořilo 56 procent respondentů. Za šéfku krajně pravicového Národní fronty (FN) Marine Le Penovou se vyslovilo 37 procent dotázaných.
Že by Francouzi konečně dostávali rozum? V každém případě nemohou vcelku nic zkazit. Ať to totiž bude ten nebo onen, každý bude lepší než současná hlava státu François Holland, který je spolu se svojí německou kolegyní Angelou Merkelovou, z velké části odpovědný za současnou migrační krizi a neutěšený stav, ve kterém se nyní nacházíme, kdy zástupy uprchlíků ohrožují celou Evropu! ⋆