Darovali si poslanci kapli, nebo klub katolických lobbistů?

Petr Tomek 
28. 2. 2016 osacr.cz
Poslanci dostali kapli. Co vůbec tahle jednoduchá věta znamená? Postavili si snad kapličku ze svých peněz? My jako jejich poplatníci jsme jim ji nedali. Darovala jim nějaká církev budovu, kde se věřící poslanci mohou scházet? Ne nic takového se nestalo. Katoličtí poslanci si prostě vzali z veřejných prostředků trochu peněz na založení vlastní kaple v prostorách Poslanecké sněmovny (sekulárního orgánu, sekulárního státu). 


Proti obří katolické defraudaci v řádech miliard je taková kaplička jako nic, tak o co jde? Má snad pravdu Lucie Sulovská, když píše: Poslanci dostali kapli. Nikomu neuškodí? Ostatně i iDnes líčí tuto skutečnost jaksi odtažitě: Poslanci dostali kapli.

„Je to místnost na zklidnění a rozjímání, pokud někdo bude mít takovou potřebu,“ řekl iDNES.cz Marek Benda z ODS. „Už léta organizujeme ve Sněmovně křesťanská setkávání, přesuneme to tam. Pravidelně se setkává deset až pětadvacet lidí, dochází tam tak patnáct poslanců, občas některý senátor či člen vlády. Je to tradice, která se drží už od roku 1991,“ řekl Benda. Jen nikdo z komunistů se podle něj pravidelných setkání neúčastní. Zdroj: iDnes

No jasně, už kdysi jsme se přesvědčili, že naši katolibánci vůbec nevědí, že existují ještě nějací jiní ateisté, než komunisté, ale co to znamená? Opravdu jde jen o nějaké „usebrání“.

Co si to tedy vlastně věřící poslanci pořídili z našich defraudovaných daní. V první řadě to není žádná „svatyně smíření“ nebo „pantheon všech bohů Čechů“ jak se nám snaží média namluvit. Představa, že by se tam šel pomodlit český Žid či buddhista je dokonale zcestná. Co by tam dělal ateista, kterých je tu 2/3 obyvatelstva asi netuší vůbec nikdo.

Tato kaplička je katolická a kdokoli jiný než křesťan se tady bude cítit jako na minovém poli. Dovolím si dokonce tvrdit, že se tady nebude dobře cítit ani většina vyznavačů křesťanství přináležících k jiným větvím tohoto náboženství.

Její vysvěcení dostane na starost mezi katolíky oblíbený hradní černokněžník Dominik Duka, což má být asi dostatečná záruka, že do těchto prostor hned tak nějaký jinověrec, nebo chraň Bůh bezvěrec, ani nepáchne.

Jaký to zázračný prostor, jaká to kouzelná příležitost. Najednou tu bude pro katolíky z různých politických stran možnost se kdykoli sejít a poradit se, jak se k tomu či onomu postavit tak nějak křesťansky katolicky. Bez hrozby, že by tam mohli potkat nějakého občana, jako v mnoha okolních kostelích. Co pravidelně vnášejí katoličtí lobbisté do zákonů a co se tam vnášet snaží, se můžete přesvědčit u nás (Jan Werner: TOP 09 & KDU-ČSL a jejich snahy o podrývání sekulárního charakteru České republiky zde) i v sousedních zemích (Petr Tomek: Náboženství jako reálná hrozba sekularismu a humanismu – co říká zkušenost ze Slovenska). zde).

Největší vtip na tom je, že právě takto je „kaple“ koncipována. Když se podíváte na nárys, uvidíte kruhový poradní stůl, nikoli klekátko. Tohle není prostor, kde by měli katoličtí poslanci „rozmlouvat s Bohem“, tohle je prostor, kde budou velmi intenzivně rozmlouvat spolu o nás všech. Maximálně se na konci pokřižují – mafie Kristova.

Je to jednoznačně místo pro schůzi katolických lobbistů. Postavené a posvěcené z peněz převážně ateistické veřejnosti, aby bylo pravidelně zneužíváno vůči ní.

Katolická klika za poslední desetiletí už zaujala téměř všechny niky ideologů komunistické strany v dobách reálného socialismu. Ovládla média, rozdávání grantů, má vliv na kulturu a školství. Posledním krokem je zanést svou výjimečnost do ústavy. Přesně tak, jak to kdysi udělali komunisté. Nebojte se i na to už myslí.

„Je to křesťanská kaple s židovskými prvky,“ řekla iDNES.cz místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová, iniciátorka nápadu. Odkaz na křesťanské, judaistické a antické kořeny zkusí prosadit i do Ústavy České republiky. Zdroj: iDnes

Nevím, jestli jste si toho všimli, ale naše ústava se opírá o osvícenství. Naopak jednou nejtemnějších etap našich dějin dvacátého století je obdob druhé republiky, kdy se v okleštěném Československu pokusili katolíci zavést náboženskou diktaturu.

Dobrá, nedělejme si iluze, že tohle všechno už naši mocní katolíci dávno nedělají. Samozřejmě že dělají, dokonce si myslí, že na to mají nějaké právo – právo na moc, právo na morálku, právo na peníze ostatních, právo na to „myslet“ a rozhodovat za ostatní.

Asi by si už konečně měli uvědomit, že dělají něco sprostého, něco, co se prostě nedělá. Měli bychom jim už konečně říci totéž co kdysi komunistům: Když už žerete z obecního, tak u toho alespoň tak hlasitě nechrochtejte!