Dlouho jsem se kousal do jazyka, ale teď už nemohu být zticha!

11. 2. 2016   Eurozprávy
Slovensko ostře bojovalo proti uprchlickým kvótám, dokonce kvůli nim podalo žalobu. Premiér Robert Fico se netají tím, že migranty, především ty muslimské, považuje za hrozbu. NA sociálních sítích se teď rozzuřil kvůli tomu, jak tamní média o uprchlících (ne)informují. 

Fica doslova rozzuřil případ znásilněného desetiletého chlapce, kterého zneužil migrant z Iráku v jednom z vídeňských bazénů. „Média vůbec nebo jen ve velmi malé míře přinesla aktuální závažné informace týkající se migrační krize. Dlouho jsem se kousal do jazyka, ale po případě znásilnění desetiletého chlapce ve Vídni už nemůžu být ticho,” uvedl Fico před několika dny.
Psali jsme:

Migrant brutálně znásilnil chlapce (10) ve vídeňském bazénu
Syna (10) jí znásilnil migrant z Iráku. Matka přeje násilníkovi jen jedno

„Hrozba migrační vlny – prý je to umělé téma, účelově vnášené do kampaně. To si ale nemyslí šéf německé tajné policie, podle kterého IS převlékl bojovníky jako uprchlíky, aby je dostal se do Evropy. Nemyslí si to EK, která předpokládá, že tento rok přijde do EU 1,5 milionů migrantů,” vysvětloval na Facebooku premiér.

„Nemyslí si to šéf šéf ER, podle kterého EU selže, jestliže nedokáže ochránit své vnější hranice. Nemyslí si to Rakousko stanovující horní limit pro počet přijatých uprchlíků; Švédsko chystající se vyhostit polovinu žadatelů o azyl; Dánsko odebírající migrantům osobní majetek,” pokračuje ve výčtu Fico.

Neopomněl připomenout ani silvestrovské sexuální útoky. „Jistě si to nemyslí ani německé oběti sexuálního násilí, ani rodiče 10letého kluka znásilněného migrantem. A nemyslí si to ani tisíce lidí, které vyšly o víkendu do ulic v městech Evropy,” uvedl Fico

„To, že téma zlehčují a závažné informace o zvýšeném bezpečnostním riziku v Evropě zamlčují slovenská média, je politicky průhledné. Vláda si takové hazardování s bezpečností, samozřejmě, nemůže dovolit,” dodal ostře slovenský politik.