Fčil, hrrrrrr na NĚ!Z konference Kremlin Watch: Je třeba znepříjemnit “pro-kremelským” webům život!

29. 2. 2016     NewWorldOrder
Zdá se, že informační válka, ve které se nacházíme, u nás vstoupila do další fáze. Kdo se stane obětí? Kdo přežije? Kdo zvítězí? Bude to Pravda?  

Dnes se v Poslanecké sněmovně konala konference think-tanku Evropské hodnoty a projektu Kremlin Watch o tom, jak bránit údajné pro-ruské propagandě, která se šíří českým, resp. evropským internetem. „Nečekaně“ se objevila zpráva o konání této akce i ve vysílání ČRo a ČT. Hlavní výsledek? Požadavek na zkomplikování života pro-kremelským webům.

Hlavní „osobnosti“ na této konferenci byli dle pozvánky poslanci Ivo Gabal (KDU-ČSL) a Helena Langšádlová (TOP09). Sekundovali pornoherec Jakub Janda – Evropské hodnoty a Jakub Kalenský – Stratcom, což je instituce Evropského parlamentu zaměřená mj. na boj s tzv. ruskou propagandou.

Na této konferenci jsem nebyl a ani jsem zatím nenašel nikoho, kdo tam přímo byl a předpokládám, že se tam dostaly je k pořadateli přátelské osoby. Že se časem objeví záznam je sice možné, ale odhaduji, že spíše nepravděpodobné. Avšak ono zatím stačí to, co Ivo Gabal pronesl v ČT.

Za hlavního nepřítele byly u nás označeny tzv pro-kremelské weby a internetem koluje seznam 42 stránek sestavených slovenským demagogem Jurajem Smatanou, na kterém je mj. i náš web nwoo.org. Dříve byly tytéž weby označeny jako nebezpečné kvůli šíření konspiračních teorií.

Už v minulém roce prohlašovali někteří čeští poslanci (např. M. Němcová), převážně z ODS, TOP09 a KDU-ČSL po tom, že jsou tyto weby nebezpečné a volali po jejich zablokování. Zatím se nedělo kromě řečí v médiích prakticky nic. Avšak nyní prohlásil Ivo Gabal, že „konečně se tomuto problému věnuje potřebná pozornost“.

Rusko prý věnuje úsilí pomocí médií rozložit „západní svět“ a jeho hodnoty a získat podporu pro své aktivity ve světě.

To hlavní, co Ivo Gabal prohlásil, bylo to, že by se policie a výzvědné služby měly na weby šířící pro-kremelské postoje zaměřit, zjistit, kdo za nimi stojí, kdo je podporuje, jak jsou financované a začít jim „legálními nástroji“ znepříjemňovat život.

Jak to bude v praxi vypadat, se teprve ukáže, ale už nyní je jasné, že jsme zase o krok blíže totalitnímu systému, jenž se podobá minulému režimu, který různými a často tvrdými způsoby potíral projevy nesouhlasu s fungováním státu a projevoval tak svou zločinnost a pokrytectví. Tenkrát se bojovalo proti imperialistické propagandě, dnes proti té „pro-kremelské“.

Ona proti-ruská propaganda je ve své podstatě stále stejná a omílá stále tytéž fráze, které jste mohli slyšet např. od Kalouska a Koláře v posledním vydání pořadu Máte slovo minulý týden ve čtvrtek. Je to úplně stejné i v dalších amerických a evropských mainstreamových médiích.

Zdá se, že informační válka, ve které se nacházíme, u nás vstoupila do další fáze. Kdo se stane obětí? Kdo přežije? Kdo zvítězí? Bude to Pravda?

Víte dobře, že je to i na vás.

Fčil, hrrrrrr na NĚ!