Někteří lidé nechtějí slyšet o míru, volají po krvi a války berou jako fotbalová utkání! (video s Putinem prohlášení k míru)

Ladislav Kašuka
23.2.2016   blog idnes
Ať jde o konflikt v Sýrii, nebo jinde, celá řada lidí co nikdy nepoznala hrůzy války, volá po krvi a větší eskalaci násilí, sedíce zadky na gauči, s pusou plnou mastných brambůrek a s ovladačem od televize v upocené dlani!Každý pokus o diplomatické řešení v zahraničí vedených válek je těmito „gaučobojovníky“ jednohlasně s hlasitým řevem odsuzován a odmítán a jediné řešení je pro takové „hrdiny“ naprosté zničení nepřítele a nejlépe následná invaze do všech zemí, které se angažovali na jiné straně, než si ten, nebo onen „gaučobojovník“ vybral, a kterým fandí až do úplného konce (ovšem jejich konce, nikoli jeho).


 Pokud se nezadaří a někdo přece jen vyjedná příměří, nebo dokonce mír, to nevadí! Někde ve světě se nějací jiní lidé určitě mlátí klacky po hlavách, střílejí po sobě z automatů, nebo na sebe házejí bomby, takže „jedeme dál“!

Těmto fanouškům násilí a krve nestačí jako ostatním „normálním“ lidem nějaká ta akce a násilí v akčních, nebo hororových filmech a nevítají mírová urovnání světových konfliktů. Volají po opravdových válkách, po opravdové krvi, po opravdových obětech z řad vojáků, civilistů, žen a dětí a doslova jako zvířata vyjí nadšením, když to vypadá, že se konflikt zvětšuje, nebo se do něj zapojují noví hráči!

Takový „gaučohrdina“ svírající v ochablé vzrušením se třesoucí ručce ovladač od velkoplošné televize by nejraději, aby Rusko poslalo rakety na USA, nebo naopak Američané provedli jaderný útok proti Ruské federaci (to podle strany, kterou si gaučohrdina vybral). Takové nějaké podle nich nejspíše pidikonflikty jako je třeba nyní v Sýrii jim asi nestačí a tak jen třesou, aby se Američané náhodou nakonec na něčem nedohodli s Ruskem a místo, aby se báli, že Turecko se Saudy vstoupí do konfliktu a zmaří jednání o příměří, tak se těší na to, že Rusko tureckou armádu spálí na prach, nebo naopak na to, že Turci svrhnou Asada a zaženou Rusy!

Nikoho z těchto „gaučohrdinů“ nezajímá, kolik by to stálo lidských životů! Normální člověk přece vždy bere násilí a válku jen jako poslední možnost, když se nedá věc vyřešit jinak! Jenže Evropané již nevědí co je to válka! Pamětníci válek v Evropě již téměř všichni zemřeli a současný Evropan se cítí znuděný a vymýšlí jak udělat svět podle něj „zajímavějším a akčnějším“!

Možnost, že by mohl skončit konflikt v Sýrii a tato země by se mohla rozdělit na části, ve kterých by v klidu mohli žít Alavité s křesťany a ateisty a v další třeba Kurdové a ve třetí sunnité co, nechtějí žít ani s jednou z ostatních skupin pohromadě kvůli jejich víře, jim připadá jako nudný konec o ničem, vždyť výsledkem, by nebyla žádná velká řežba, ale jen „nudný mír“ a to přece „gaučohrdinové“ nemohou připustit!

Nejspíše mají ovšem smůlu, protože Vladimír Putin patří k lidem, kteří si přejí především mír a férové podmínky pro všechny – viz video s jeho prohlášením:

https://www.youtube.com/watch?v=QJQTnhWXNZA&feature=share