Sestřel MH 17 nad Ukrajinou? Vyberte si verzi jaká vám vyhovuje! Zn: “nezvratné důkazy dodáme”

Zdeněk Maštalíř

25.2.2016
Že za sestřelem MH17 stojí Putin západ věděl, ještě před tím, než letadlo dopadlo. Později přišly i důkazy. Nezvratně byly Západem potvrzeny tyto verze:
1) Letadlo sestřelili povstalci Bukem, který ukradli ukrajinské armádě
2) Letadlo sestřelili povstalcu Bukem, který dostali z Ruska
3) Letadlo sestřelili ruští vojáci, akci nařídil Putin osobně.
Zdá se Vám jako nesmysl, že je možné nezvratně dokázat tři různé, vzájemně se vylučující verze události? Asi špatně čtete noviny.


Verze 1) Povstalci + BUK ukrajinské armády.

http://www.rozhlas.cz/…/let-mh17-sestrelili-nad-ukrajinou-s…
Tuto verzi neprokázal nikdo menší než německá zpravodajská služba BND. Citace z článku:
Malajsijské letadlo MH17 sestřelili nad východní Ukrajinou proruští separatisté. Takový je výsledek analýzy německé tajné služby BND, o které píše aktuální vydání týdeníku Der Spiegel. Podle zpravodajců rebelové použili systém BUK ukořistěný ve skladech ukrajinské armády.

Verze 2) povstalci + BUK z Ruska

Za touto verzí nestojí nikdo menší než australský premiér Abbott
http://www.tyden.cz/…/abbott-putinovi-priznejte-se-k-sestre…
Při neoficiální konverzaci s Putinem údajně Abbott ruskému vůdci řekl, že Austrálie má spolehlivé důkazy, podle nichž Rusko vyzbrojilo povstalce, kteří stroj společnosti Malaysian Airlines sestřelili. Na základě tajných informací “let MH17 zlikvidovala střela odpálená z raketometu, který pocházel z Ruska a který se po incidentu zase vrátil na ruské území”, konstatoval podle své mluvčí Abbott.

Verze 3) Ruští vojáci na příkaz Putina


Za touto verzí stojí Bellingcat, odkaz viz níže.
Ve středeční zprávě Bellingcat uvádí, že odpovědnost za sestřelení malajsijského letounu nese dvacet ruských vojáků, kteří protiletadlový systém obsluhovali. Kterýkoli z nich ví, kdo osudnou raketu vypálil. Odpovědnost za smrt civilistů nese podle investigativní skupiny Vladimir Putin a ministr obrany Sergej Šojgu, kteří údajně o přesunu zbraně na východní Ukrajinu rozhodli.
Asi se ptáte co je Bellingcat. Prý to má být investigativní skupinka novinářů. Ve skutečnosti je to skupina placených propagandistů. Jejich úkolem je kydat hnůj na Rusko. Po vydání nějakého “nezvratně dokázaného” zjištění následně článek vydají všechny média v Evropě s tím, že když to napsal Bellingcat, je to na tuty pravda.
Mnoho příkladů takovýchto zmanipulovaných zpráv najdete na webu Bellingcatu. Jeden příklad za všechny:
http://zpravy.idnes.cz/ruske-satelitni-zab…/zahranicni.aspx…
Zde Bellingcat tvrdí, že nezvratně prokázal falšování satelitních záběrů ze strany Ruska. Převzato ihned celým západním tiskem. Pouze německý Spiegel se obtěžoval ony “důkazy” prověřit a zjistil, že zjištění Bellincatu nejsou ničím podložená. Zprávu, že Bellincat lhal, už kupodivu kromě Spiegelu nikdo neotiskl, i když jsem na ni pana “novináře” z idnesu upozornil.
http://www.spiegel.de/…/bellingcat-bericht-zu-mh17-was-wir-…

http://zpravy.idnes.cz/podle-investigativn…/zahranicni.aspx…

Už jen čekám na verzi, že letadlo sestřelil Putin osobně a pomáhal mu u toho Zeman s Orbánem.