Zdeněk Bakala přenechal svůj podíl v NWR americkým elitám, které stály v čele Lehman Brothers. V Česku se rozjíždí proces NWO jako na Ukrajině!

Šéfredaktor AE News
26. 2. 2016 AENews (kráceno)
Včera proběhla ekonomickými médii v ČR informace, že Zdeněk Bakala provedl exit ze společnosti NWR, která je majitelem OKD [1]. Zoufale zadlužený těžař NWR, který je nyní ve ztrátě 6 miliard korun, se blíží k insolvenci v půlce roku a Zdeněk Bakala tak usoudil, že je lepší zavčas opustit potápějící se loď. Tato informace by nebyla nijak překvapující, kdyby se v ní neobjevili představitelé amerického FEDu a osoby, které mají blízko k americkým národním elitám a do nejvyšších center americké korporátní moci. 
 
Zdeněk Bakala totiž přenechal své akcie v NWR bezúplatně americko-britskému holdingu AHG (Ad Hoc Group), který se skládá ze tří investičních skupin:
– Ashmore Investment Management Limited
– Gramercy Funds Management LLC
– M&G Investment Management Limited

Tyto společnosti jsou totiž všude tam, kde se chystají revoluce, mocenské převraty, a kde probíhá proces dolování zisků a peněz ze státních zdrojů, z privatizace a ze sociálního inženýrství. Všechny tři společnosti se zaměřují na skupování akvizic s desítkami tisíc zaměstnanců ve firmách, které mají existenční problémy.

Jedná se o americkou dceřinku britské Ashmore Group, což je britský koloniální kapitál rodiny Rothschild a struktury NYLON (bankovní mocenské centrum na ose New York – London, představitel vyhrazeného procesu řízení NWO sionistické větve NWO) [2]. Společnost se aktivně snaží na Ukrajině zajistit financování kyjevské junty a její armády. Ashmore je jedním z největších investorů ukrajinského Majdanu [3]. Společnost si zavazuje dluhem kyjevskou vládu, a ta musí tancovat, jak Ashmore a ostatní kreditoři pískají [4]. Strategie firmy, která se zaměřuje na rozvíjející se trhy, je poskytování úvěrů vládám a organizačním strukturám zemí na překonání sociálního dopadu restrukturalizačních a transformačních opatření.

Firma se zaměřuje na dolarové dluhy ve spolupráci s IMF (Mezinárodní měnový fond), kde Ashmore funguje jako kreditor a IMF jako garant úvěrových rámců, speciální formy financování a poradenství. Firma skupuje krachující akvizice a používá je následně jako nátlakový mechanismus na vládu země, aby podepsala s fondem úvěrové rámce na krytí provozních nákladů státu. Stát v konečném důsledku, aby zabránil demonstracím, musí přistoupit na úvěrové rámce rodiny Rothschild, kterou zastupuje právě Ashmore Group a zadlužit stát ve prospěch amerického a potažmo britského kapitálu této rodiny.

Cílem bude přivést stát k jednacímu stolu, aby přistoupil na úvěrování sociálního smíru v Ostravsko-karvinském regionu.

Všechny tři společnosti pracují v oblasti státních bondů a nemají v podstatě s komoditami, jako je uhlí, nic společného. Nemají ani zkušenosti s restrukturalizacemi v pravém slova smyslu. Z tohoto lze usuzovat, že firmu NWR čeká úpadek zhruba v polovině roku, následovat bude kvazi-restrukturalizace a snaha o donucení vlády ČR, aby zajistila sociální smír, na který si půjčí vláda právě u těchto 3 hedgeových fondů. Jde o stejný proces, který nyní probíhá na Ukrajině v západní oblasti Donbasu pod kontrolou ukrajinských oligarchů, kteří ve spolupráci s americkými fondy nutí kyjevskou vládu podepisovat úvěry na financování sociálních dávek, důchodů, výplat mezd státním zaměstnancům a vojákům. Nátlakovým mechanismem tohoto procesu jsou zkrachovalé doly a desítky, resp. stovky tisíc lidí bez práce, kterým je třeba místo mezd vyplácet podporu.

Proces chudnutí tak byl nastartován už i v ČR ve velkém stylu, protože NWR je na konci své cesty a bez úvěrů a dávek horníkům čeká region rozvrat sociálního smíru, nepokoje a demonstrace.