Brusel – obrázek dnešní Evropy. A viníkem je… Putin! Aneb jak Radiožurnál opět perlil!

Pozorovatelka
23.3. 2016 AENews

Nejméně 26 lidí přišlo o život při atentátech na bruselském letišti Zaventem a v bruselském metru ve stanici Maalbeek nedaleko institucí Evropské unie. Belgická prokuratura je podle televize RTBF přesvědčena, že šlo o sebevražedné teroristické útoky. Při teroristických útocích v odletové hale letiště zahynulo 11 lidí a dalších 81 utrpělo zranění; dalších 15 mrtvých je hlášeno po explozi v metru; desítky lidí utrpěly zranění, v deseti případech je stav hospitalizovaných označován jako kritický. 


K útokům se přihlásilo radikální hnutí Islámský stát. Prohlášení IS učinil přes agenturu Amak, která islamisty podporuje.

Teroristé nejprve krátce po 8.00 udeřili v odletové hale letiště Zaventem, nálože podle médií explodovaly u přepážek společností Brussels Airlines a American Airlines. V místě vypukla panika, lidé překotně opouštěli terminál, uchýlili se mimo jiné i na letištní plochu.

Zhruba o hodinu později otřásl výbuch v metru stanicí Maalbeek, v jejíž blízkosti se nacházejí instituce Evropské unie. Při explozi zemřelo 15 lidí.

 

„Na letišti Zaventem je 11 mrtvých a na stanici metra Maalbeek poblíž institucí Evropské unie, kde došlo k mohutné explozi, jsou další oběti,“ řekl mluvčí hasičů v belgické metropoli M. Meys. „Většina zraněných již byla evakuována, ale situace je hodně chaotická,“ dodal.

V tomto okamžiku to vypadá, že policisté v Bruselu řeší koordinovaný teroristický útok,“ prohlásil prezident Evropské policejní konfederace EuroCOP Angels Bosch. „Nejnovější události nám ukázaly, že terorismus nezná hranic. Více než kdy jindy musejí policejní síly spolupracovat. Musíme zajistit, aby všichni naši policisté, nejen ti elitní, byli náležitě vycvičeni k reakci na takovéto incidenty v budoucnosti,“ dodal.

Belgické ministerstvo vnitra krátce po výbuších zvýšilo v celé zemi varování před teroristickými útoky na čtvrtý, tedy nejvyšší stupeň. Belgický premiér Charles Michel svolal mimořádné zasedání bezpečnostní rady státu.

Za nejčernější den v historii Belgie od konce druhé světové války označil úterní události předseda N-VA a antverpský primátor Bart De Wever.

Belgické úřady v souvislosti s útoky posílily bezpečnost kolem jaderných elektráren v zemi. Do Bruselu byly vyslány bezpečnostní posily; jedná se o 225 vojáků.

Převzato a kráceno ze zdroje zde

Útok je reakcí na zatčení Salaha Abdeslama

Nedávno zatčený Salah Abdeslam, který se měl podílet na teroristických útocích v Paříži, údajně teroristické útoky připravoval (více ), jiné zprávy říkají, že dnešní útoky jsou odvetou za jeho zatčení.

Ať tak nebo tak – co se čeká? Že Evropa všechny případné další teroristy uhlídá? A pořád věří tomu, že mezi uprchlíky další potenciální teroristé nejsou? Politici útoky odsuzují, vyjadřují soustrast pozůstalým obětí, a to hlavní – lidem doporučují nejezdit do Bruselu a těm v Bruselu nevycházet z domu. Brusel vyhlásil čtvrtý stupeň ohrožení, Česko první stupeň. Jak dnes uvádí Echo 24, v Evropě je 90 sebevražedných teroristů – opravdu jen 90? A kolik jich je na cestě?

V Bruselu umírají lidé a Radiožurnál řeší proruské weby
A to nehovořím o tom, že Bezpečnostní služby údajně o útocích věděly – jak právě zdůraznil i prezident Zeman, jeho vyjádření v čase 0:45 ZDE. A o tom, že k útokům došlo 22.

Ale to už je na jiné téma, které velmi souvisí s tím, že Evropa nemá jiný problém, než řešit tzv. ruskou propagandu, jak dnes opět předvedl Radiožurnál, v jehož vysílání se téma útoků v Bruselu stalo jen takovou nepodstatnou informací, což účastníkům relace vůbec nevadilo a jejich žaludky s tím neměly problém, ač to pro každého soudného člověka bylo k blití! Totéž se týká i Aktuálně TV s pořadem „Proruské weby se snaží oslabovat Sobotku a působit Čechům v hlavách chaos„. Tak snad jim jednou historie „poděkuje“ za jejich „záslužnou“ práci a poděkuje tak, jak se už nejednou v minulosti stalo!

Situace dnes totiž velmi připomíná dobu za Hitlera (viz Německem nejdříve rozvrácená Evropa a pak tažení na Rusko – video) a slovy jednoho diskusního komentáře na těchto stránkách: „Chystejme šeříky“. Ale to jsem odbočila a na závěr ještě pár videí o podobě dnešní Evropy, za jejíž stav – jak jinak – může Putin! A „jeho“ proruské (a antipřistěhovalecké!) weby.

-Pozorovatelka- 22.3.2016