Dva nežádoucí prezidenti v jedné maličké zemičce

28. 3. 2016, Petr Ďoubalík

Kdybych spadl z Marsu do České republiky třeba před rokem a neměl internet, dověděl bych se pouze:

-že k nám dnes přijel prezident z komunistické (!!!) Číny
-že ho nemám mít rád (už kvůli Zemanovi)
-že nejzajímavější na té návštěvě jsou tahanice o vlajky v Praze 6
-že se nemám ptát Tibeťanů, jak je to vlastně s Tibetem, ale vybraných starostů našich obcí (podle vlaječky poznáte je)
-že je Číňanů ukrutně moc (asi 1,4 miliardy), ale my víme líp, co a jak by měli dělat
-že anglická královna vozila čínského prezidenta v kočáře a Londýn jásal, ale to se nepočítá, na nás to neplatí 
-že toho o Číně víme podezřele málo…
Soudě podle našich sdělovadel tady teď máme 2 nežádoucí prezidenty. To jsou věci! Snad to přežijeme. A možná je dobrý čas, mrknout se do té Číny. Jen tak, pro pocit.
Na kopečku nad mojí vesničkou opravovali v minulém roce 10 m silnice R35. Oprava trvala, už to nevím přesně, asi 3 měsíce. Pak tam ještě další měsíc strašil zapomenutý semafor a zpomalení na 30 km/hod. O 5 km dál už dvakrát za 10 let opravovali kousíček silnice, kde se vozovka propadá. V současnosti se už zase propadá. Když těmito místy projíždím, vždy si vzpomenu na Číňany. Proč?

Tento jedinečný stroj byl vyroben v Číně, v rámci projektu na vybudování železnice z Pekingu do vnitřního Mongolska. Celková délka tratí je asi 17 000 km a samozřejmě musí překonávat hory a kaňony. Trať je určena pro vysokorychlostní vlaky, které se pohybují rychlostí 250 až 350 km/hod.
Pro stavbu mostů byl 11. konstrukční kanceláří čínských železnic navržen „pokladač mostů“, neokázale nazvaný SLJ900/32. Číslo 900 v názvu se vztahuje na maximální hmotnost segmentu mostu v tunách, který je schopno pokládat toto monstrum. Samo má výrazně nižší hmotnost – “pouze” 580 tun. Na délku dosahuje 91,8 m, 7,4 m na šířku a 9 metrů na výšku. Díky těmto rozměrům se může pohybovat samostatně po stavbě tunelů i silnic. S tímto zajímavým řešením čínští inženýři výrazně zvýšili rychlost a efektivnost stavby mostů.

Nejdelší most postavili v Hangzhou přes moře, je dlouhý 36 kilometrů. Je vidět tady, ale i v dalších videích.

Něco málo o čínských vláčcích a podobných problémech
Ach ti komunisti! Mají štěstí, že vyslali prezidenta k nám. My jim poradíme, jak mají co dělat.
A na závěr něco, co by se hodilo do krámu našim masovým sdělovačům. Už vidím ty titulky, kterými by následující video uvedli!
Video ukazuje, co se stane, když se lidé v Číně vracejí z prázdnin a pokoušejí se dostat do Pekingu. Vidíte, a vy jste se rozčilovali kvůli maličké dopravní zácpě na Jižní spojce…