Jste tak blbá nebo navedená?

běžně dostupné video z loňské návštěvy M. Zemana v Číně,
neukazují ho ale v českých televizích – proč asi?

28. 3. 2016, Petr Ďoubalík

Jako malé děti jsme na hlupáčky v našich řadách volávali: “Seš tak blbej nebo navedenej?!” Nevím, kdo to vymyslel, ale dnes se mi to vybavilo, když jsem už po několikáté četl v diskuzích o návštěvě čínského prezidenta, že – cituji: 

“… v Číně žádné vlajky nevisely, když tam byl Zeman, takže nevidím důvod, proč si zase dělat “povinnou výzdobu…”

Vážení, bývalo dobrým zvykem, že: “Když nevím, tak mlčím (lidověji držím hubu)”. Copak si myslíte, že vše, co vám ukázali v ČT bylo opravdu VŠE? Vždyť je nová doba. Snad máte doma internet, ne? Vy opravdu nevíte, jak vypadala návštěva našeho prezidenta Zemana v Číně (v roce 2015)? Tak to vás lituji a radím – raději mlčte. Představte si, že jedno video na YouTube se dokonce jmenuje “Pompézní přivítání Miloše Zemana, prezidenta ČR, v Číně”! To vám ale v ČT opravdu neukazovali, to vás omlouvá. Možná tedy nejste ani blbá, ani navedená. Možná jste docela dobrá duše – pouze neinformovaná. Ale počkat! Nežijeme náhodou v době převratných informačních technologií?

Dagmar Š., Slaný (zdroj diskuse)
Každý, kdo umí číst už ví, že Číňani tu pouze nakradou technologie a pak zaplaví svět nekvalitními napodobeninami, čímž poškodí náš export. Že by tu něco vyráběli, to asi nehrozí, protože vy jim za hrst rýže makat určitě nebudete. Takže daně z těch padělků odvedou v Číně, ne tady. Ty nejsou tak pitomí, aby dali vydělat nám. Kromě toho v Číně žádné vlajky nevisely, když tam byl Zeman, takže nevidím důvod, proč si zase dělat “povinnou výzdobu“. Jinak nic proti obchodu s Čínou, pokud bude aktivní export, ale ne za podmínek, kdy na tom vydělává jen jedna strana. Ale co čekat od Číny, když se neumí chovat slušně ani k vlastním lidem, že?

Tak se, paní Dagmar mrkněte alespoň na první minutu tohoto videa:

…a služba pro osoby se slabším zrakem: