Kremlin Watch podruhé aneb Reakce na článek Jana Korála a objekty jeho textu

Aleš Vaněk
3. 3. 2016  Outsidermedia

S pobavením jsem si přečetl tento článek Jana Korála. Pěkně nám v něm totiž shrnul oprávněné obavy i paranoidní fobie, jimiž trpí naše kolaborantská klika v čele se soudruhem Kalouskem a také jejich bolševické návrhy řešení.

Začneme od těch oprávněných obav. Mezi řádky je cítit, že mají strach z toho, že půjdou od válu, kolaborantsko-lobbisticko-fašistická uskupení budou postavena mimo zákon a největší zločinci budou souzeni a odsouzeni k doživotní práci v kamenolomu. Možná jim to však ani ještě docházet nemusí, ale už kolem sebe kopou zděšeni z toho, že spadnou z jejich osobních slonovinových věží na tvrdou zem reality. Druhou oprávněnou obavou je, že Rusko a Putin „pracují“ na rozpadu Západu a západních hodnot. Tedy jen z poloviny oprávněnou. Západ páchá sebevražednou misi sám, Rusové jim z pochopitelných a velice důležitých důvodů pomáhají.

Tím však výčet oprávněných obav končí. Ale ještě jednou se vraťme k jádru pudla. A to je: Co to znamená Západ, západní hodnoty, evropské hodnoty? Myslím, že už to tu bylo omíláno mnohokrát. Ale zastavím se u potenciálu toho, co mohou znamenat evropské hodnoty (ne to, co propagandisticky prezentuje Radko Hokovský, Jakub Janda a sebranka zrádců). V konečném důsledku by to mohlo být smíření mezi církvemi (a lidmi), jež prezentovali papež František a patriarcha Kirill, dva nejvýznamnější evropští duchovní. Jeden představitel nejmenší země světa, druhý největší země… Nezapomínejme, že i Rusko je významným nositelem evropských hodnot, kultury i náboženství.

Pořád si myslím, že obyvatele Evropy má co pojit dohromady. „Svorností malé obce vzkvétají a nesvorností velké obce hynou.“ Citát na radnici jednoho města vypovídá mnohé. Určitě bude lepší, když to bude na úrovni národních států, které budou moci být v přátelských svazcích se svými sousedy a dalšími zeměmi.

A co jsou to ty západní hodnoty? O těch se jednoznačně vyjádřila paní Madeleine Albrightová. Ruská ropa, plyn, nerostné bohatství, země. Obětované miliony životů Iráčanů, obyvatel Libye, Afghánců, Syřanů, Ukrajinců. Žádné jiné skutečné západní hodnoty nikdo nikde neviděl. Ledaže by se někdo inspiroval zde?

A co je to Západ? Nebo spíš – kdo se pasuje do role jeho samozvaného mluvčího? A co z toho „Západu“ potřebuje Rusko a zbytek světa rozložit? To souvisí s tím, co a kdo stojí za realizací vizí západních hodnot. Proč potřebuje Rusko a svět Západ rozložit? Krom toho, že jde o zachování existence samotného Ruska, jde i o vyhnutí se III. světové válce a pravděpodobné jaderné katastrofě či o vyhnutí se zotročující nadvládě korporací a vládě Velkého bratra s pokračujícím drancováním přírodních i lidských zdrojů, které by pravděpodobně po pádu Ruska nastaly.

Když víme, co je to „Západ“ a jeho západní hodnoty, musíme si položit zásadní otázku. Je světu prospěšné pracovat na rozpadu takových západních hodnot a „Západu“ stojícího za těmito „hodnotami“ podloženými ničím nekrytými dolary, ničivým zbrojním arsenálem beztrestně libovolně demonstrovaným a používaným a miliony mrtvými? Můj názor je, že ano.

Dříve či později i u nás dojde k přehodnocení role současného Ruska a prezidenta Ruské federace Vladimira Vladimiroviče Putina ve světovém dění.

Do té doby se bude snažit kolaborantská klika o potlačování ústavy, občanských svobod, pronásledování lidí za politické názory, zintenzivnění protiruské propagandy, nenávistné a dehonestující kampaně zaměřené na své odpůrce. Štvanice na lidi (viz kauzy Ransdorf, Baborová i Zeman) teprve mohou začít. Zvýší se tlak na potenciální politické partnery, pokusy o další rozeštvávání stran na různé proudy a frakce či stran proti sobě budou na denním pořádku. Možná prosadí i nějaký ten zákaz webů či omezení přístupu diskutérů. Někoho se pokusí vyštvat z práce. Možná, že někoho budou i soudit. Manželka a švagrová mého kamaráda a můj kamarád si prožili martyrium policejních výslechů za mnohem nevinnější komentář na facebooku vyjadřující nějakou formu politického protestu napsaný slušně a velice krátce, šlo jen o projevení známky souhlasu s politickým názorem týkajícím se komunální politiky.

S podobnou věcí jsem se div nesetkal později, když stejná skupina lidí mne nedávno napadla za to, že jsem konal svoji občanskou povinnost a zároveň naplňoval kompetenci člena komise životního prostředí ohledně života „vesničky mé střediskové“. A co za tím bylo doopravdy? Krom spouštěče v podobě toho, že si někdo kritickým způsobem dovolil uplatňovat svá práva a povinnosti za tím bylo to, že jsem si dovolil tu drzost na veřejnosti obhajovat Vladimira Putina. Nejlepší bonz je teplý bonz, dotčená významná pracovnice obce, na kterou jsem se obracel se slušnými prosbami, mě naprášila politickému vedení obce a především paní, která je zodpovědná za krajské působení a volební kampaně TOP 09 a Starostů a nezávislých, že jsem si něco takového dovolil.

Okamžitě došlo k pomluvám, že fanaticky obhajuju Putina…

Fanatismus, o ten tu skutečně kráčí. Ale ten fanatismus a fanatická nenávist vůči Rusku, Putinovi a proti svým názorovým odpůrcům čiší z veškerých kroků kolaborantské kliky. Jejich nejoblíbenějším trikem je z toho, čím se sami proviňují, obviňovat někoho jiného. Stejně tak ty jejich směšné starosti o blaho naší demokracie, stav naší státní kasy, stav peněženek a účtů občanů, živnostníků i obcí. Celá jejich ROZPOČTOVÁ ZODPOVĚDNOST NENÍ O NIČEM JINÉM NEŽ O TOM, ŽE ZLODĚJ KŘIČÍ, CHYŤTE ZLODĚJE! Co je demokratického na zakazování webů nebo na seznamech názorových odpůrců?

Jak lze dnes ohodnotit nabádání ke znepříjemňování života? Nabádání k trestnému činu stalkerství?! Pane Gabale, nepřestřelil jste?

…..

Lži či paranoidní bludy pokládat za fakta a normu a jakékoliv nesouhlasné a kritické připomínky onálepkovat jako „negace“, „hnus“, „xenofobii“ či „ruskou propagandu“, v tom jsou kabrňáci.

Zůstaňme raději u té proruské propagandy. Ideologové těch kolaborantů si marně lámou hlavu, jaké finanční zdroje stojí za šířením „ruské propagandy“. Vzývám národ, ať se jede podívat za výrazným autorem článků a komentářů, publikujících zde na outsidermedia Jak odpoví Rusové? Asymetricky… , který je z internetu pravděpodobně již cenzurou NATO stažen a kdysi dávno i např. v tzv. britských listech (Hlas prostého občana). Komentáře a články často i dopředu predikují další kroky ruského generálního štábu a dávají i návody, co můžeme dělat jako občané. Ten člověk již přes 12 let žije bez koupelny, záchod splachuje pomocí donášené vody. Pro vodu chodí v závějích sněhu 50 m ze dveří domu. O teplé vodě se mu může jenom zdát. Heroickým úsilím se mu podařilo opravit střechu, do které zatékalo. Ten dotyčný jinak žije díky mafiím bez možnosti plnohodnotného zaměstnání či částečnému invalidnímu důchodu, jež by mohl dostávat po přehodnocení posudku posudkového lékaře. Poslední jeho zaměstnanecký poměr na 0,4 placeného úvazku skončí v dubnu. Díky entusiasmu jeho, jeho blízkých a přátel přežívá, byť těžce nemocen, dál. Jak dlouho ještě. Je to člověk v minulosti společensky exponovaný s mocnými nepřáteli. A dělá těžko ocenitelnou práci pro Putina. Přes to všechno a možná právě proto. A zcela zadarmo a dobrovolně, bez nějaké iluze, že se mu něco kdy materiálně vrátí.

Lze se bez narušení konzistence názorů kriticky dívat směrem k okupaci Československa v roce 1968 a zároveň podporovat současné Rusko a jeho prezidenta.

Svět se změnil, smiřme se s tím. Přesto je naším úkolem zůstat lidmi.

Moc děkuji panu Janu Korálovi, který se tohoto úkolu velice pěkně zhostil. A inspiroval mne k navázání na jeho text.

Celý text najdete na Outsidermedia

Na jedné fotografii (v záhlaví článku) hned tři pachatelé:

Odleva

– Petr Mrzena – šéfredaktor Zpravodajství ČT,
– Zdeněk Šámal – ředitel Zpravodajství ČT
– Petr Dvořák (generální ředitel ČT)
– ještě tu chybí členové Rady ČT, aby seznam viníků byl skoro kompletní