Neskutečný, neuvěřitelný Zaorálek

Luděk Prokop
15. 3. 2016
Od tohoto místopředsedy ČSSD, absolventa Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Brně, na Filozofické fakultě v oboru marxisticko-leninská filozofie a politická ekonomie, lze očekávat cokoli možného i nemožného. Počínaje nestoudným lhaním ohledně studijního oboru, který vystudoval. Jak on sám tvrdí, on neobdivoval marxismus či leninismus, nýbrž se především zajímal o Tomáše Akvinského a tento jeho obrovský zájem o Tomáše Akvinského jej – chtíc, nechtíc, přivedl k oboru marxisticko-leninská filozofie. Budiž. Nic špatného v tom nehledejme. 

Zaorálkovi to skutečně pálí a z oboru lhaní by zasloužil doktorát. V současné době, jakožto představitel neoblomné části ČSSD, horlivý zastánce a prosazovatel sankcí poškozujících více náš stát, než samotné Rusko (čili Zaorálek – podporovatel fašistických tendencí Ukrajiny), by chtěl podpořit rozšíření sankcí, kterými nebylo doposud, (ani nebude), prosazeno zhola nic. Statečný Zaorálek by rád potrestal veliké Rusko za perzekuci ukrajinské pilotky Savčenkové. Ta během jedné z operací, předala souřadnice skupiny ruských novinářů a civilistů. Pozice byla vzápětí ostřelována minomety ukrajinských sil a dva novináři byli zabiti. Zaorálek se v tom orientuje velice dobře a zná o tom všechno potřebné. Neméně perfektně se orientuje v imigrační invazi. Z jeho výroků (viz ECHO 24.cz) by se dalo usuzovat, že za imigrační krizi může především Rusko. No jistě, kam jinam obrátit obavy lidí a jejich zlobu z bezuzdného počínání běsnících imigrantů, z nenávistného běsnění zachyceného a zdokumentovaného nespočtem videozáznamů od řady lidí. Takže co nám to ten horlivě snaživý, o překot se měnící Zaorálek, vlastně vykládá. Rusové prý zásobují Evropu uprchlíky. Dopravují je i letecky. Nicméně o tom, kdo všechno ty uprchlíky na evropských letištích vítá, se jaksi opomněl zmínit. Podle Zaorálka Rusko pouští uprchlíky do Evropy, samo jich ale přijímá minimum. No to jsou nám věci. A mainstreamová média ani ťuk. Proti hraničním převaděčům Rusko nezasahuje a existuje tak riziko „vzniku“ další migrační trasy do Evropy. Jakoby toho bylo doposud málo – a média zase ani muk.

„Rusové jsou třeba velice činorodí v tom, že nám uprchlíky vozí všelijakými severními cestami, například letecky. Je doloženo, jak nám naši slovanští bratři pomáhají v tom, aby nás zásobovali co největším množstvím uprchlíků,“ řekl Zaorálek pro Hospodářské noviny. Informace má z pondělní schůzky ministrů zahraniční EU.

Takže ještě pro upřesnění – abychom si dobře uvědomili, až otřesné záznamy z nespočtu videozáznamů od řady lidí, budou reálné i u nás, abychom si dobře uvědomili, KDO se nás snažil ochránit a KDO za to může: Evropská unie se nyní snaží migrantům zavřít jižní, balkánskou trasu a dohodnout se s Tureckem na vracení nelegálních běženců. Podle Zaorálka proto hrozí, že uprchlíci budou hledat jiné cesty, jak se dostat do Evropy. Jednou z nich může být právě severní cesta přes Rusko a skandinávské země, kterou uprchlíci „objevili“ už loni, uvedly HN.

O tom, že Rusko začalo podporovat převaděčský byznys na svém území, se spekulovalo už dříve. Loni v říjnu takovou možnost naznačil ministr obrany Martin Stropnický (ANO). Uvedl, že podle informací jeho maďarského kolegy, Rusové na Balkáně převáželi uprchlíky k hranicím s EU. Rusko běžencům azyl až na výjimky neuděluje. Umožňuje jim ale cestovat přes své území do Evropy.

Tak takových slátanin se nečapl ani ten náš mainstream. A to už je co říci. Zaorálka by nám mohl závidět i Fashington. Nicméně je tento absolvent oboru marxisticko-leninská filozofie předním činitelem a zároveň i reprezentantem ČSSD. Můžeme mu tedy vzdát dík za to, že nám zřetelně ukazuje, čeho všeho se ještě lze od ČSSD nadít a dočkat.