Blíží se výročí tragédie v oděském Domě odborů…Sílí pnutí a odpor vůči současnému proamerickému režimu.,, Oděso, vstávej,“píše se v letáku…


28.4. 2016   Eurasia24

Oděsou se šíří letáky. Saakašvili je opět blízko žvýkání kravaty
V předvečer výročí tragédie v oděském Domě odborů, kde 2. května 2014 fanatičtí nacionalisté upálili a jinak pozabíjeli 48 lidí, přičemž ukrajinské úřady, západní vlády i média odvrací pozornost od této bestiální tragédie, v Oděse sílí pnutí a odpor vůči současnému proamerickému režimu.
Lidé stále častěji a odvážněji vyjadřují postoje a nálady, které do oficiálních ukrajinských médií proniknou jen stěží a které mohou být důvodem naprostého psychického vykolejení donedávna odhodlaného gubernátora Oděské oblasti Michaila Saakašviliho.

Jeho vyšinutý výraz můžete sledovat na tomto videu, kde v trhavé řeči vyzývá prezidenta Porošenka, aby pomohl v Oděské oblasti „navodit pořádek“ a vyslal tam posily Národní gardy.
Už v den výročí osvobození Oděsy od fašismu 10. dubna dali místní obyvatelé najevo, že se přes výhrůžky nenechají zastrašit. V posledních dnech se v Oděské oblasti začaly vyskytovat tyto letáky s výzvou k aktivní připomínce tragických událostí 2. května 2014.

„Blíží se 2. května, tragické datum našeho národa. V ten den před dvěma roky na Kulikovu poli zabíjeli a upalovali naše bratry a sestry. Dosud nikdo z organizátorů a pachatelů vražd nebyl potrestán,“ píše se v letáku.

„Nikdy a nikomu se nepodaří vnutit Oděse svoji vůli,“ uvádějí autoři letáku a dále píší: „Pouze společně a pouze otevřeně dokážeme čelit tomu kalu, který proniká do Oděsy v dnech památných pro naše město. Tato spodina bije penzisty, napadá ženy, děsí děti. Ale jich jsou jednotky, a nás – tisíce a tisíce. Oděso, vstávej!“

Už následující dny mohou plně ukázat, do jaké míry současný kyjevský režim přestává být schopný kontrolovat situaci v regionech, jak dal najevo Saakašvili. Jeho psychický stav se na videu očividně blížil momentu, kdy si coby gruzínský prezident vystrašený ruskou armádou málem snědl kravatu.

Není to tak dávno, kdy poslušní novináři z tuzemských hlásných trub globální oligarchie publikovali video se stylizací nadšeného Saakašviliho, zpívajícího s úsměvem na tváři a rukou na srdci ukrajinskou hymnu. S plnou vážností psali o tom, že Saakašvili „hodlá z Oděsy učinit ekonomický zázrak“ či dokonce přeměnit Oděsu v „druhou kalifornii“. (ea24)
Námět: Taurus

Zemanovci a Okamurovci společně do voleb. No a?
26/04/2016, 00:36

Jak upozornil Zvedavec.org a jak je uvedeno v příspěvku na Parlamentních listech, Zemanovci a Okamurovci jdou společně do voleb 2016. Potvrdil se prý fakt, že „mezi názory a programy SPD a SPO jsou minimální rozdíly, a že je rozumné a správné jít do voleb společně“. Poznámka Eurasia24.cz: Řeší to něco? I když jde „jen“ o…

Referendum – idea a politická realita
23/04/2016, 23:35

Seminář „Referendum – idea a politická realita“ s následnou diskuzí pořádaný občanskými iniciativami pod záštitou Olgy Havlové, poslankyně Parlamentu České republiky, se bude konat dne 26. dubna od 9.00 hodin v budově Poslanecké sněmovny, Sněmovní 4, místnost č. 108A (Státní…