Globální „sluníčkáři“ – Obama, Merkel & Co

Radim Valenčík
24.4. 2016
Když jsem psal dvojici článků o “sluníčkářství”, měl jsem na mysli tento fenomén v našich malých českých poměrech. Zejména když jsem napsal:”Významným kritériem stavu společnosti je to, jak úspěšná je snaha VYVOLENÝCH v komplexu her TITANIC zdiskreditovat významné osobnosti, které jsou imunní vůči memplexu “sluníčkářství”. Pokud obliba takových osobností roste, ukazuje to na krizi “sluníčkářství”. Reakcí ze strany “sluníčkářů” je pak stupňující se nenávist nejen vůči příslušným osobnostem, ale i vůči celé zemi a všem normálním obyvatelům v ní. To jsou hořké konce “sluníčkářství””.

Měl jsem tím na mysli růst Zemanových preferencí v podmínkách masívní a zuřivé kampaně vůči němu, na čele které stojí veřejná média placená z našich peněz. Ono to ale asi platí nejen v našich poměrech, ale i ve velkém. Připomenu několik událostí z tohoto týdne:


První střípek do mozaiky:

“Americký prezident Barack Obama před svou poslední návštěvou Německa vyzdvihl “odvážný postoj” kancléřky Angely Merkelové během migrační krize. Šéfka německé vlády podle něj prokázala, že je pravou politickou i morální vůdkyní. Nazval ji strážkyní Evropy. Obama také chválil dohodu o výměně migrantů mezi EU a Tureckem.”

Viz: http://zpravy.idnes.cz/obama-pochvalil-kanclerku-za-postoj-k-migrantum-ftk-/zahranicni.aspx?c=A160423_094258_zahranicni_mlb

A hned po té následovalo:

“Hlavním bodem jednání s Davutogluem bylo plnění dohody mezi EU a Tureckem, jež začala platit 20. března. Ankara se v ní zavázala přijmout zpět všechny migranty, kteří se z tureckého pobřeží dostanou na řecké ostrovy a nezískají posléze v Řecku azyl. Unie za pomoc při zvládání migrační krize Ankaře slíbila mimo jiné obnovení zamrzlých přístupových rozhovorů Turecka s EU, zrušení vízové povinnosti pro Turky do konce června a finanční pomoc při zvládání migrační krize… “Otázka zrušení víz je pro Turecko naprosto zásadní,” řekl na tiskové konferenci Davutoglu a doplnil, že bez splnění této podmínky ze strany Evropské unie není možné dohodu naplňovat.”

Viz: http://zahranicni.eurozpravy.cz/blizky-vychod/152834-merkelova-v-turecku-vydala-se-mezi-uprchliky-pak-jednala-s-premierem/

K tomu jsem v jednom komentáři před půlnocí poznamenal (nikoli jen na adresu Merkelové)::

“To už není loutka, ale jen maňásek. A víte, kam vede ruka, která ovládá maňásky?! Současné rozhodování přece je – buď budete vazaly, nebo uděláme vše pro vaše zničení. To je podstata vzkazu Obamy Merkelové. – Ubožák. On se této volbě přece už podřídil. Právě proto musíme znát podstatu současné moci (a pak budeme úspěšní – současná globální moc degeneruje a je stále více zranitelná).”

Viz: http://radimvalencik.pise.cz/2846-podstata-soucasne-moci-uvaha-k-vyroci-28-10.html

Druhý střípek do mozaiky:

“Setrvání Británie v silné Evropské unii je v nejlepším zájmu Londýna i Washingtonu. Na tiskové konferenci po jednání s britským premiérem Davidem Cameronem to prohlásil americký prezident Barack Obama… V hospodářské oblasti se oba představitelé shodli na podpoře smlouvy o volném obchodu mezi Evropskou unií a Spojenými státy, která se připravuje pod názvem Transatlantické obchodní a investiční partnerství (TTIP). Pokud by Británie opustila EU, mohla by si s Washingtonem vyjednat vlastní obchodní dohodu, což by ale nebyla rychlá záležitost, neboť Britové by byli “poslední v řadě”, poznamenal Obama.”

Viz: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1763986-muzu-byt-uprimny-setrvani-britanie-v-eu-je-v-nasem-zajmu-rekl-cameronovi-obama

Slouha globální moci (globální “sluníčkář”) naprosto nepokrytě a neomaleně vydírá. Přesně podle výpočtu chování “sluníčkářů”.

Třetí střípek do mozaiky:

“president Putin “šokoval” západní vlády a jejich propagandistická média tím, že se získal největší počet hlasů v celosvětovém hlasování Magazínu Time o 100 nejvlivnějších osobností světa”
Viz: http://time.com/3820069/time-100-readers-poll-results/
Rzklad “sluníčkářství” patrně skutečně probíhá i globálně. Proto u nás polarity Havel – Klaus (Zeman), ve světě Jelcin – Putin. Soumrak slouhů. A ukazuje to i exaktní výpočet “sluníčkářství”.


Zdroj: http://radimvalencik.pise.cz/3369-globalni-slunickari-obama-merkel-co.html