Jsi Baba Jaga, Madeleino. Eduard Limonov Madeleine Albrightové tvrdě odpověděl

Eduard Limonov
23. 4. 2016     zdroj
Bývalá ministryně zahraničí USA Madeleine Albrightová: “Rusko je Bangladéš s jaderným potenciálem.” V podstatě to je hulvácký pokus urazit zemi. Na urážku je potřeba odpovědět jen urážkou, není důvod uvádět ty či ony rozumné argumenty. Albright je ošklivá stařena se zahnutým nosem, kterou je možné bez castingu angažovat pro roli ježibaby. A natáčet bez maskování, tak je ošklivá. Jedním slovem – příšera.


Bangladéš je krásná teplá země, obývaná dobrosrdečnými, pokojnými lidmi tmavé pleti, na jejímž území se slévají do jedné velké řeky Ganga a Brahmaputra a tvoří unikátní ústí řeky Gangy. Jejich civilizace trvá mnohá tisíciletí, zatímco historie USA je krátká a vulgární.

Rusko je starobylá chladná země s tajuplným původem, která … k roku 1945 nečekaně dosáhla na vrchol světové moci, v roce 1991 ruský stát SSSR spáchal sebevraždu, ale strom ruského života nezahynul a natolik se pozvedl, že znepokojuje USA i starou Evropu. Třesou se strachy, po pravdě řečeno. Rusové jsou skromní, neuvěřitelně stateční a odhodlaní, trochu naivní, jak ostatně byly všechny velké národy.

Pohřbíme vás, a popláčem si na vašem pohřbu, protože jsme i sentimentální.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová