Stížnost na Českou televizi, Kosa, vlk versus arogantní nabobové,ostražití hlásiči a blábolisté IV. Dnes o spolku Evropské hodnoty a Jakubu Jandovi

– vkl –
30.4.2016 Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com
 

Dnešním dílem hodlám účtování s  těmi, co se o Kosu a připravovanou stížnost na ČT ohledně jejího pseudozpravodajství o ukrajinské občanské válce měli potřebu jakkoli otřít, skončit.
Proč až dnes si beru do práce Jakuba Jandu a  jím zastupovaný spolek Evropské hodnoty? Normálně bych řekl – nejlepší nakonec. Ale v případě tohohle panáčka je slovo nejlepší naprosto nemístné.

Nepochybně si vzpomenete, že jsem začal Echem24 za ním následoval Hlídací. org a další díl by věnován tzv. Svobodnému foru. A jistě jste zaznamenali, že zatímco Echo bylo ještě jakž takž v mezích ve svém vyjádření, ty další díly byly o  stupňované útočné a  agresivní drzosti vůči stížnosti a těm, co s  ní mají nějak co do činění. Králem zatím byl jednoznačně radní Šarapatka. Možná, že celkovým kingem i zůstane, protože jeho výlev o těch, co si dovolí stěžovat na ČT, jako kremelských pohůncích, je opravdu těžko překonatelný a  osobně ani zdaleka účet s  touhle osobou po  tomto nehorázném výroku nepovažuji za uzavřený. Ale to je věc budoucnosti. Za nejstupidnější ovšem z celé kampaně proti PP  a Kose mi osobně přišel následující blábol Jakuba Jandy, který pronesl evidentně jako zástupce tak zvaného think tanku (má ty svatá prostoto!!!!) Evropské hodnoty. Nehodlám vás o tenhle výron genia připravit:

 
Hlupství tohoto textíku doslova tryská gejzírem! Nebudu opakovat argumenty, které byly použity v minulých dílech, jen komentovat Jandovy zásadní pomatenosti:

NEBYL vytvořen žádný materiál PROTI České televizi! Byl vytvořen materiál o KONKRÉTNÍCH hrubých informačních prohřešcích a manipulacích ohledně zpravodajství, které poskytuje Česká televize

– na tomto materiálu nepracovalo dlouhou dobu mnoho lidí, ale převážně JEDEN jediný člověk. Něco přes rok. Viz linky na příslušné články Kosy v minulých dílech. A  to ve svém volném čase a zadarmo. Chápu ovšem, že někoho, jako je současný student Bc. JAKUB JANDA, překvapuje, že někdo může v určitém čase odvádět takové penzum práce, na které on třeba nikdy v životě nedosáhne. Nejsem tím zaskočen, ne potom, co jsem od někoho z jeho okolí o dost zajímavém způsobu zpracovávání studijních výstupů Jakubem Jandou. Ale určitě to byly jen pomluvy.

– stížnost NENÍ dělána MANIPULATIVNĚ, s rozmazáváním pravdy, dezinformacemi a NEUVEDENÍM explicitních zdrojů, nýbrž právě naopak – vše je tvrdě vyzdrojováno a dohledatelné. Blábol o manipulativních technikách si odpustím komentovat.

– už se dopředu těším na to, co odhalí onen Kremlin Watch!!! Předpokládám, že to bude na úrovni blábolu, který Jakub Janda publikoval na České pozici dne 22.8.2015 pod názvem Lži a mýty ruské propagandy

Ke své hanbě musím přiznat, že jsem se dosud ke kritickému pohledu na tenhle veleblaf, který chci už 3/4 roku čtenářům Kosy v detailu předložit, nedostal. Je v celé hoře toho, co mám v zásobníku, ale nejsem schopen zrealizovat. Ale onen Kremlin Watch by mne k tomu mohl vybudit. A jestli se k tomu dostanu, sděluji Jakubu Jandovi, že si to opravdu užiji. Na Kose jsem totiž vytvořil velmi obsáhlou a reprezentativní faktografii o ukrajinském konfliktu, jeho příčinách, průběhu, souvislostech. Asi nejobsáhlejší a nejreprezentativnější v ČR. Vřele Jakubu Jandovi a kumpánům doporučuji prostudovat tento fundus. Je z 95% tvořen naprosto renomovanými západními zdroji. Figurují tam persony typu bývalých amerických a britských velvyslanců v Moskvě, šéfa MI6, šéfa francouzské vojenské rozvědky, vydavatele Handelsblattu, exministra zahraničí USA Bakera, atd. atd. Vždy s uvedením originálního zdroje a tedy dostupné v originálním rozměru…. Jak asi ony Lži a mýty ruské propagandy dopadnou, pokud se jim budu opravdu věnovat, si může Janda získat určitou představu zde
  
Učtování se zlodějem času Josefem Pazderkou z České televize.
kde jsem před časem rozebral detailně jeden zpravodajský výstup Pepy Pazderky, který je spoluautorem toho blafu o ruských lžích a mýtech.

– dále si dovolím Jakubu Jandovi doporučit, aby si někde obstaral alespoň miniaturní výkladový slovník. A  tam nalistoval termín stížnost a následně hledal význam slova kampaň. A pokud dojde k názoru, že ta slova znamenají totéž, jak píše v tom svém výronu duševna, velmi přátelsky mu doporučuji, aby požádal někoho, komu důvěřuje, aby mu je zkusil vysvětlit. Stížnost Jakube Jando je právo! Právo každého občana a je dáno ze zákona. Což tedy kampaň není ani nějakou podivnou shodou okolností.

– s  čím naopak naprosto a bez výjimky souhlasím, je konstatování, že veřejnoprávní media si musíme chránit. Před hlupáky, demagogy, slouhy, kteří posluhují cizím mocnostem. Ovšem spojovat tuhle konkrétní televizní stížnost a potažmo Kosu se současným prezidentem nebo dokonce lidmi z  jeho okolí jako je hradní mluvčáček nebo Mynář?! Tak to je o novém astronomickém úkazu – zatmění mozku!

– moc pěkná je ta větička Útok na ně je přesně jak podle kremelské příručky – zničte důvěru k institucím, zničte důvěru v tom, že vůbec existují fakta a pravda. Vytvořte dojem, že vám establishment lže. Pak přijde čas východních barbarů, kteří neuznávají pravidla, ale sílu. Tak ta se fakt povedla. Zejména ve světle nedělních voleb v Rakousku!!! To je jistě také v  režii Kremlu! Protože ty reflektovali ztrátu důvěry Rakušanů k institucím a  důvěru v jimi předkládaná fakta a pravdy!Může ovšem být, že Kreml nějakou příručku takového obsahu vydal a Janda ji má k dispozici. Já nikoli a nikdy ji neměl. Jedno ovšem vím zcela bezpečně – nikdo nedokáže důvěryhodnost kohokoli zničit tak dokonale jako sám ten dotyčný, pokud neustále produkuje pochybnou kvalitu. A  Česká televize, jak jsem dokázal tabulkami statistického průzkumu o ztrátě důvěry publika v ČT, díky Pepovi Pazderkovi a  podobným ji ničila dlouhodobě a vytrvale ve velkém. Nikoli Kreml, ale ČT sama. To je to, oč tu běží a proto vznikla ona stížnost! Aby došlo k nápravě.

– a ještě jednou musím s Jandou souhlasit – ano, Kosa a její autoři opravdu nejsou žádný AE News nebo Protiproud! Na tuhle úroveň Kose opravdu nikdy nedovolím spadnout. Nicméně – tohle – tedy stížnost a její podání je sice PRVNÍ, ale zároveň i poslední krok. Mohu Jakuba Jandu ujistit, že nebude organizován žádný průvod na Kavky, který by snad skončil III. pražskou defenestrací nebo jinou podobnou akcí, jakkoli to asi některým čtenářům Kosy přijde líto. Na druhou stranu – naprosto nechápu, kde se u Jandy bere takový despekt k Protiproudu, který vydává bývalá pravá ruka Václava Klause v době jeho prezidentování – Petr Hájek. Protože se Janda doložitelně velmi ucházel právě zde o zaměstnání. Ještě se k tomuto vrátím.

Ani zdaleka nejsem v  tuto chvíli s Jakubem Jandou a spolkem Evropské hodnoty hotov. Se zájmem jsem projel webovky EH. Zajímalo mne totiž, co to jsou ony evropské hodnoty, které ten spolek má v názvu… Abych nemohl být nařčen z účelového vytrhávání z kontextu, dovolí si sem dát screenshot z jejich poslední výroční zprávy – za rok 2014, která je k dispozici, kde to sami popisují:

Co že to tam mají jako jednotlivé evropské hodnoty?

Bravo Jando, bravo!

Ano svobodu potřebujeme! Bez debat. A pokud možno bez zbytečných státních zásahů! Patří do této svobody vyjádření obyčejného nesouhlasu zákonným způsobem?

Správně Jando – nemůže být svobody bez odpovědnosti!!! A  to takové, aby jedinec nečinil druhým to, co nechce, aby bylo činěno jiným!!!

A důstojného člověka si představujete jako vzpřímeného, sebevědomého, při kontaktu se státními institucemi a dokonce i má být i občansky a politicky aktivní…

Tedy má jít o aktivní občanství!

Hleďme, hleďme! Slova, co by měla být tesána do kamene. Jenže, jak říká klasik – slova, slova a zase jen slova! Ten klasik se narodil právě před 400 roky Jando. A  už tehdy takové jako vy, dokonale znal. My tady v Čechách máme jiného, který to kdysi definoval takto – kéž by jim Pan Bůh slov a z huby do oudů vraziti ráčil! I ten měl bohaté zkušenosti s Jandy tehdejší doby – co mají mluvidla plná vzletných frází, ale skutek dokonale utek!

Zdá se, že svoboda /nejen/ ve vašem podání je přísně výběrovou záležitostí. Podobně je to také s občanskou aktivitou a tím sebevědomím, vzpřímených člověkem. A tím, kdo bude třídit ty vhodně a nevhodně svobodné a  ty správně a nesprávně vzpřímené máte být, dle svého vlastního názoru – jedině vy! Zajímalo by mne, na základě čeho si tohle právo ukazovat prstem ve smyslu tauglich- untauglich – usurpujete! Máte zjevně ambici být jakýmsi, zlopověstným lékařem, kterým kdysi tohle dělal skutečně dokonale…

Chci vás vrátit z hrušky domů – nemáte k něčemu takovému sebemenší mandát. Tedy kromě svého hypertrofovaného sebevědomí a drzosti.

Nicméně – ani tentokrát nejsem nijak zaskočen. Znám takové jako vy. V roce 53 přijeli s náklaďákem k nám domů a šupem tátu, mámu i mne odvezli do napůl rozbořené chalupy kamsi k Podbořanům. Následně jsem se s týmiž srazil řádově o 20 let později, když se aktivně, jako členové fakultního výboru SSM dožadovali mého exemplárního potrestání. Dovolil jsem si jistou neuctivou poznámku k jejich svazáckému konání. Bylo to tehdy jen o fous. Ale nejde o mne. Jde o takové, jako jste vy! Dějiny lidstva se jimi jen hemží. Vy vyhrožujete jakýmsi Kremlin Watch. Oni kdysi třeba Kladivem na čarodějnice. Je to stejný případ. Jiní měli třeba Rudé knížky s citáty předsedy Maa a  ti další Poučení z krizového vývoje. Na tom manuálu nezáleží. Důležitý je Modus operandi. A ten se rozhodně nemění a zůstává stále stejný!

A proč že nejsem překvapen? Musím se vrátit k tomu okamžiku, kdy jste se pokoušel vetřít do přízně Klausova tajemníka Jakla a  ucházel se o místo, na které vůbec nebylo vypisováno výběrové řízení, což jste v dopise Jakloví vysvětlil takto:

Věřím však, že můj neotřelý profil a kreativní proaktivita by Vás mohla přesvědčit, abyste mi dal šanci na osobním pohovoru.

Předpokládám, že tuhle informaci nepopřete!

Jakl vám evidentně šanci nedal. Ale vy jste svůj NEOTŘELÝ profil a KREATIVNÍ PROAKTIVITU prokázal dokonale! Svědčí o tom totální kotrmelec, který jste následně bleskově provedl a  od antievropského Klause si to namířil rovnou k Evropským hodnotám!!! Ke komu to bude příště? To svědčí o vzácně funkční páteři, bez debat! Každý takovou rozhodně nemá. A  to vás má legitimovat k tomu, abyste vynášel soudy o jiných? Zřejmě ano. Zajímalo by mne ovšem také, jak s takovou páteří může vzniknout ten váš VZPŘÍMENÝ ČLOVĚK. Sebevědomý ano, k zduření ega není páteř zapotřebí.

Promiňte, ale ve VAŠÍ demokracii já žít rozhodně nechci. Pro vás jsem untauglich. A vy pro mne. Troufnu si definovat rozdíl mezi námi. Já jsem se prokazatelně celý život živil vlastní prací, kdy jsem NEBYL napojen na veřejné rozpočty. Vás to, možná, teprve čeká. Možná….

Ale je na čase vrátit zase aspoň trochu k České televizi a inkriminované stížnosti. Proč byla sestavena, proč bude podána, se dočtete v minulých dílech. Snad je to tam vysvětleno dostatečně i  pro někoho, jako jste vy.

Ale pro jistotu vám zkusím na pár příkladech vysvětlit, co je na „zpravodajství, konkrétně o Ukrajině“, na současné České TV špatně a  co, nejen mně a PP, vadí. Nebojte, dám jen opravdu pár flagrantních příkladů.

Například jako koncesionáře ČT

– mne hrubě uráží, je-li do studia ČT 24 zván jako expert někdo jako vy, kdo zřejmě ještě ani neukončil magisterská univerzitní studia a je ignorována například neodiskutovatelná kapacita typu Petra Robejška,

– vadí mi, kdy je jako expert na bezpečnost pozván takový Votápek a  ignorován Jan Schneider,

– jsem totálně znepokojen, když expertní stanoviska k Ukrajině, jako futrál všech znalostí vykládá někdo, kdo je v Cibulkových seznamech veden pod krycím jménem Plavec a totálně ignorován člověk s nezpochybnitelným morálním kreditem a dokonalou orientací v materii jako je Jan Petránek,

A tak bych mohl pokračovat do nekonečna. A přesně o těchhle věcech je oněch skoro 500 stránek stížnosti, kterou zpracoval PP.

A ještě drobnost. Když už jsem byl na stránkách tak zvaných Evropských hodnot a  projížděl poslední zveřejněnou výročku, zaujala mne i  její finanční část. Berte to jako profesní deformaci. Od převratu jsem se tím živil. Tedy nikoli snaha fízlovat. To přenechávám jiným. A bylo to pro mne zajímavé čtení.

Takže nejdříve si dáme z té výroční zprávy příjmovou část vašeho spolku:

 
Když to od oka sečtu, tak jste řádově z nějakých 55% přímo napojeni na rozpočet EU. Vlastním úsilím jste byli v roce 2014 schopni získat 1,1% procenta svého rozpočtu!!!

Gratuluji! Skvělý výsledek!

Mimochodem, Jakube Jando, kdyby v ČR platil stejný zákon jako mají Spojené státy již od 1938, který se nazývá Foreign Agents Registration Act (FARA), při téhle struktuře příjmů byste musel vy i Evropské hodnoty povinně uvádět, že jsou cizími agenty… To jen tak na okraj.

Ale to není ani náhodou všechno. Zaujal mne váš hlavní donátor – Liga lidských práv! Takže jsem se trochu podíval i na jejich výroční zprávu z roku 2014. Vedle toho, že jsem zjistil, že jde, jak by konstatoval klasik, o jakousi dobročinnou organizaci panen a dívek, mne zaujala i jejich finanční část. Dám sem z ní grafiky:

Zdroj:http://llp.cz/wp-content/uploads/vyrocni_zprava_2014.pdf

Ty holčiny se fakt umí otáčet a shánět dotace! Jen co je pravda. Ale v části popisující jejich vydání, nevidím nic, co by ukazovalo, že jsou vašimi největšími sponzory!!! Že kryjí váš rozpočet z celých 28%… A  na Evropské hodnoty vynakládají asi 8% všech svých nákladů…

Tedy pokud dary pro EH nevedou náhodou v kolonce Mzdy, dohody o provedení práce nebo na pozici Odborné služby: finanční, překlady, PR, tlumočení. Žádná jiná kapitola jejich vydání není dost velká nebo logická, aby v ní bylo zahrnuto financování vašeho ehm… tanku. Dost dobře nechápu, že takovouhle výroční zprávu mohl auditor pustit. Ale může být, že tomu už nerozumím. Že jsem už ztratil kontakt s realitou. Pokud ovšem jste v  té kategorii mzdy, dohody o provedení práce atd. pak bych si dovolil poradit, abyste to příště uvedli mezi vlastními zdroji. Jednak by to tam patřilo a hlavně 30% získaných vlastním úsilím vypadá poněkud jinak než těch trapných 1,1%. Ale pokud říkáte, že to není moje starost, pak máte nesporně pravdu – není.

Mou starostí ovšem bylo srovnat návštěvnost Kosy a webu Evropských hodnot. měla by být v rozdílu nejméně dvou řádů ve váš prospěch. Když máte rozpočet 2,5 mega a spoustu spolupracovníků. Zatímco Kosa má rozpočet NULA a  celou administraci a správu obstarává jediná osoba důchodového věku.

Nemám přístup k vašim datům. S výjimkou toho, co mi poskytuje měření Similar. Rád bych dal screenshoty na podporu toho, co budu dále tvrdit, ale bohužel to nefunguje. Similar se ztratí, jakmile se pokusím o snímek obrazovky. Takže zkuste vzít moje následující tvrzení jako fakt.

Web Evropských hodnot je podle Similaru 15 124. nejnavštěvovanějším webem českého internetu s hodnotou návštěvnosti 15 000. Kosa, s nulovým rozpočtem je 1933. nejčastěji navštěvovaným webem v českém internetovém prostředí a  s hodnotou návštěvnosti 200 000.

Za koho mluvíte? Koho zajímáte? Koho reprezentujete? Kdo se s vašimi názory ztotožňuje? Myslíte, že vás vůbec někdo bere vážně?

Odpovědi nečekám.

A na závěr, speciálně pro Jakuba Jandu ještě jeden vtípek, kteří kosíři už znají. On ale nejspíš ne. A  určitě ho, jako zástupce evropských hodnot ocení:

převzato : z Kurzy.cz

A ještě něco z Kosy zostra:

Stížnost na ČT podána!!!!

Přiznám se, že mám po celém těle husí kůži, protože PP mi právě mailem přeposlal screen stvrzenky, že ČT byla doručena jeho stížnost na zpravodajské přešlapy redakce zpravodajství při referování o ukrajinské krizi.

Detailně jsme v minulých dnech popisoval reakce, které vybudila v jisté části informačního spektra pouhá zmínka o tom, že se ten materiál připravuje a jeho zveřejnění na internetu.

Není třeba naprosto žádné fantazie, aby si myslící člověk představil, jak asi bude vypadat hlavní melodie těch, co spustili tu ouverturu. A nepochybně se k nim přidají další a další ochotní hráči. Včetně dalších fízlů a slídilů. Velmi se obávám, že PP  si projde očistcem a budou se pokoušet ho existenčně zničit. A  že pokud se tak stane, nikdo z nás ostatních pro něj nebudeme moci nic moc udělat. Za bolševika hrozila nepohodlným kotelna. V horším případě těžká šikana a  v tom úplně nejhorším vyhoštění na Západ….

Dneska je to o totálním zničení existence…..

No uvidíme. Jedno mohu slíbit. Pokud se PP dostane jakékoli šikany, zveřejním to. Nicméně to v takovém případě bude asi stejně platné, jako léčit někoho s tuberou zaříkáváním… Ale třeba jsem příliš velký pesimista a ukáže se, že jsme pořád, navzdory všelijakým Jakubům Jandům, Šarapatků, Scheinostům, Břešťanům a  podobným, pořád ještě právním státem, kde občan může BEZTRESTNĚ postupovat ohledně uplatnění svých zájmů a práv podle zákona, aniž by za to byl jakkoli popotahován a diskriminován. Tedy myslím obyčejného, normálního občana. Nikoli třeba sqattera, anarchistu, drogového dealera, těch, co řídí přes zákaz řízení a ujíždějí před policisty, těch, co nelegálně překračují hranice, potížisty ze zákona, kmotry všeho druhu. Tihle všichni, na rozdíl od PP mají za sebou vždycky spoustu ochotných – tu všelijakých superhumánních nevládek a neziskovek, tu zase všemi mastmi mazaných advokátů….

Nic z  toho PP nemá. Je snadným a  pro mnoho těch z druhého břehu – lákavým cílem.

A zde důkaz o podání stížnosti – takže kádrováci a bystrá a služební voka, můžete vyrazit! Jakube Jando, editore Scheinoste – vyražte!