Eurovize 2016 – petice

17. 5. 2016, Petr Ďoubalík, zdroj zde

Jsem nadšen z výsledků letošní hudební soutěže Eurovize. Někdy prostě nezbývá, než klesnout na samé dno, aby se dalo od něčeho odrazit. 

Suverénními vítězi se stali porotci. Zdálo by se, že je zbytečné o tom psát. Opak je pravdou. Lidé právě podepisují petici, která je především vyjádřením protestu.

Vnímám to tak, že teď už nejde o hudbu, ale o to, že lidé ze sebe nechtějí nechat dělat blbce. Jde o princip. Sám jsem petici podepsal včera odpoledne (podpisů bylo 26 106), dnes v poledne bylo podpisů 180 000, teď je stav 268 859!
Přidávám zmínku o petici a později dodám několik, myslím, že velmi zajímavých informací, o této evropské hudební soutěži. Třeba seznam našich porotců a jak hlasovali, texty a překlady některých písní, co řekla Džamala ruským prankerům a co jim slíbil gruzínský ministr, proč měla být i písnička Sergeje Lazareva vyřazena ze soutěže…

Petice zde

Evropská vysílací unie (EBU) projedná petici o změně výsledků Eurovize
EBU plánuje projednat petici, která požaduje změnit výsledky Eurovize 2016, ta je publikovaná na stránce change.org.
„O petici víme, otázka bude dnes projednána, odpověď EBU bude publikována později” řekl RIA Novosti tiskový mluvčí EBU Paul Jordan.

Autor petice, Artur Oganěsjan z Arménie, vyzval změnit výsledky hlasování profesionální poroty soutěže. K požadavku autora se připojili obyvatelé Velké Británie, Francie, Německa, Španělska, Austrálie, Srbska, Švédska, Ruska, Ukrajiny a dalších zemí.

„Jsme si vědomi toho, že hlasování poroty a televizních diváků je těžký a emocionální proces. Nicméně počet lidí, kteří podepsali petici, svědčí o tom, kolik lidí je přesvědčeno, že současný „vítěz” neměl v této soutěži zvítězit” říká petice.

Připomeňme, že podle pravidel Eurovize nemají být písničky politickou agitkou.

Novinky.cz měly původně u článku o Eurovizi i hlasovací anketu, ta však nyní u článku v archivu chybí, proto si dovoluji ji připomenout