Mrchožrouti…


Jiří Novobilský
9.6. 2016   Rukojmí
Dlouho jsem hledal slušný výraz pro supy a hyeny, kteří se sešli u současné mršiny OKD, aby z ní urvali poslední zbytky hodnot a měli se ještě lépe a vydělali další milióny. Dříve jsem je označil za „figuranty“, nyní název Belmondova filmu více vystihuje povahu těchto lidí. Nebudu psát o těch, které neznám z historie a neměl jsem s nimi kontakt, je jich hodně.

Dlouhý, Otava, Koláček/ostravský/ se víc jak jiní mrchožrouti zasloužili o to, aby dámský krejčí dostal OKD za babku, přitom se ještě mezi sebou pohádali, kdo se o to nejvíce zasloužil a kdo má dostat více. Naprostým šokem byla reakce Petra OTAVY, na jednání v Praze, kdy jsem mu nabízel pomoc při záchraně OKD bez Bakaly, osočil mě, co si staroch dovoluje spolu s havíři z Ostravy s ním jednat, když ON je největší kapacita v obchodu s uhlím a boháč z toho vzešlý. Do tří let zemřel, miliardy dal synovi, který má chuť zachránit OKD, nevím proč až nyní, když je mršina zadlužena a majitelé žádají po státě vypořádání.

Dlouhý, jako nový šéf Hospodářské komory jezdí do Ostravy tajně a tajně jedná o mršině

45 000 bytů, že by je použil pro volbu prezidenta, když při poslední volbě zfalšoval podpisy?

Tošenovský, Telička, Mynář cítí, že je na obzoru další mršina a to: EU, o kterou se přičinili sami velkou měrou kýváním na imigranty a TTIP, mají za to slíbenou penzi od 50 let ve výši 10 000 EUR/měs., což aby je vrátili OKD, z které to neprávem odebrali za poradenství a členství v dozorčí radě?

Vondrák, Roubíček, Světlík a VŠB- není Vám líto jak dopadlo OKD, to Vás učili v USA, jak zavést superpočítač na špionáž, místo abyste pomohli OKD, kde jsou všechny ty hornicko-geologické kapacity, ano, v hrobě se obrací a žijící už se těší na poslední vozík a funus Dolu Paskov (dříve Staříč).

Paukner, Krupár, Topolánek, Dzida, Schrom, Ulčák, Pros patří mezi střední mrchožrouty, na ty horní nedosahují výši konta, pokorně čekají na drobky ze stolu spadlé, cítí, že lvi se nažrali a přichází řada na ně.

Je mi Vás líto, ale věřte, že u Božího soudu budete mít holý zadek jako já, ale podstatně více hříchů, u českých soudů to bude chvíli trvat.