Neuvěřitelné! Peklo vydalo, co pohltilo. Anebo to bylo jinak?

Vladimír Stwora
24. 6. 2016   Zvědavec

Přiznám se, že jsem to nečekal. Většinou se ve svých odhadech nemýlím, stačí být jen dostatečně pesimisticky a ono se to vyplňuje s železnou pravidelností. Tentokrát výjimka potvrdila pravidlo. Britské referendum rozhodlo o odchodu Británie z Evropské unie. Je to první krok správným směrem. Po vyzkoušení všech špatných. Jak je to možné? Kde udělali soudruzi z Británie chybu?
Aktualizace 13hod.

Ono těch důvodů bylo asi více. Pohár prostě přetekl. Po volebním debaklu v Rakousku, kde byla manipulace s hlasy už tak viditelná, že si o tom štěbetali vrabci na střeše, povolili loutkaři malinko sevření, protože hrozila všelidová revolta. Díky internetu se tyhle podvody nedaří moc utajit.

Nebo někde ve štábu, kde se sčítají (=falšují) hlasy, se vzbouřil jednotlivec či skupina a hlasy prostě sečetl správně. Osobní odvaha jednotlivců na klíčových místech někdy určuje dějiny. Akorát se o těch hrdinech neví.

Nebo – a to je také pravděpodobné – hlavní loutkář, soudruh Rothschild usoudil, že mu Unie příliš šlape na paty, že Británie, která je jen tak mimochodem jeho hlavní stanem, bude na tom lépe nezávislá. Ostatně Švýcarsko, kam zase umístil svou výkonnou ruku BIS (Bank for International Settlements, Banka pro mezinárodní platby), také není v EU. Místa, odkud loutkaři vládnou, musí být vyčleněna nad davem, lépe se techtlí, mechtlí. Ohrada EU je pro plebs.

V každém případě je to první skutečně dobrá zpráva po dlouhém řetězci těch špatných. Co to bude znamenat pro nás? Až odezní fňukání a nářek eurohujerů, až se profesionální plačky odeberou domu a vzduch se vyčistí, nastane malinko korekce v jednání evropských samozvaných a nevolených elit. Míra arogance, bezohlednosti malinko poklesne. Říká se tomu sebereflexe. Navíc tahle cháska v Bruselu se teď bude více bát, aby další země nenasledovaly příkladu Británie. Takže ubude buzerací a nesmyslů.

Současně to posílí chuť vzbouřit se u všech euroskeptiků. Patrně budeme slyšet více volání po podobných referendech i v jiných zemích. Nemyslím, že dojde k dalším referendům. To už si soudruzi v Bruselu fakt dovolit nemohou. A lokální politici slintající po teplých místech nevolených úředníků v Bruselu také ne. Ale ta hrozba bude ve vzduchu viset, což povede k jejich větší pokoře.

Dojde k nesmírnému posílení vlivu Německa nad zbytkem Evropy. Německo už teď diktuje zbytkům členů svou vůli, po odchodu silného protihráče tento trend posílí. Nebude nikdo, kdo se Německu bude schopen postavit. Hitlerovy vize o německé nadvládě Evropě docházejí k úplnému naplnění. Pro nás, jeho sousedy, to není dobrá zpráva. Stovky tisíc migrantů čekají na hranici a Německo je bude moci snaze umístit do jedné ze svých kolonií.

Výsledek referenda je ovšem dosti těsný, takže není ani zcela vyloučeno, že bude napaden, hlasy budou přepočítány a výsledek změněn. I to je možné.

V každém případě Vivat Británie! Zablesklo se světlo na konci tunelu. Čas ukáže, zda to bylo skutečné světlo nebo jen první vlaštovka, která jaro nedělá.
 
Aktualizace 13.hod.:

Podle tohoto článku Brexit Referendum Is Non-Binding. UK Parliament Not Voters has Final Say (na překladu se pracuje) není výsledek referenda pro vládu závazný. Odchod z EU musí iniciovat britský parlament a ten se referendem může, ale nemusí řídit. Takže si počkejme na ty tanečky a nejásejme předčasně.