Těžké boje v Krymu, nasazeny i tanky – víme jako první

13. 6. 2016, Petr Ďoubalík, Alena Bardovskaja

Světová média z nejrůznějších důvodů zatím mlčí, podrobnosti zjišťujeme. Více jsme zjistili pouze z amatérského videa Aleny Bardovské, svědků událostí jsou však tisíce. Události sledujeme.

Zde video A. Bardovské:

Omlouvám se za bulvární úvod, jen jsem si to chtěl vyzkoušet. Je radostné vyplodit takovou “senzaci”, když je to jen legrace. Snad jste si také oddechli…

Alena Bardovskaja

Alenu Bardovskou jsem objevil, jak jinak, náhodou (vyskočila na mě z YouTube). Holčina popadla kameru na tyčce a vyrazila dělat LIDOŽUR. To je moje pracovní pojmenování nového, fantastického fenoménu doby: LIDOvé ŽURnalistiky. To bude, snad navěky, těžká konkurence zdegenerovaným a zaprodaným médiím. Tisíce a milióny lidí točí a bezprostředně věší svá videa na internet. Lhát bude stále těžší. Pro lidstvo to ale znamená – zajímat se a dělat si vlastní závěry. Hledat si ty, komu lze věřit. Dělat si úsudek ze dvou protichůdných informací. Bude to velké informační dobrodružství.

Alena Bardovská je jedna z té celosvětové amatérské informační “armády”. Její působiště: Krym. Když najdete chvilku, mrkněte na její kanál na YouTube. Najdete čerstvé info o životě v Krymu, o stavbě mostu přes moře, o turistice, nemovitostech a cenách v obchodech. Nebo třeba o atmosféře svátku 9. 5. (2016) v Sevastopolu.

Video je uvedeno takto:
Den, slavnostní vojenská přehlídka, večer. Slavení a čestná salva! Jak vidět lodě z blízka ze člunu za všehovšudy 30 rublů? (přibližně 10 Kč – pozn. překl.). Kde běžně probíhá čestná salva v Sevastopolu? Jaká vojenská technika je v Krymu?
A ještě: Lodě, které vpluly do sevastopolského přístavu, dnem a nocí krásně osvětleny (ozdobeny). Přehlídka: pěchota, technika a nesmrtelný pluk. Pochod a pozdrav veteránů! To je opravdu, svátek se slzami v očích.
Noční Sevastopol a svátek: mnoho tvůrčích skupin na různých místech “naberežnoj”: orchestr, kouzelníci, ohňostroj, rocková kapela, rep batl… A samozřejmě velký koncert na hlavním náměstí!

videa A. Bardovské

Začali jsme téměř válkou, tu jsme zažehnali, končíme slavnostním ohňostrojem a přidám ještě jeden LIDOŽUR: video, které natáčela jedna manželská dvojice z Petrohradu. Udělali si výlet v květnových svátcích na Krym, chodili a natáčeli. Toto je šestý den jejich exkurze. Krym: Koktebel – Sudak – Nový Svět – Alušta – Mramorová jeskyně