Američtí demokraté, Hillary, Putin, psí exkrement a nádherně vonící kytička konvalinek

– vlk –
26.7.2016  Kosa zostra čili  vlkovobloguje.wordpress.com

Před pár dny jsem psal o šíleném článku nositelky Pulitzerovy ceny Annie Appelbaumové zveřejněném ve Washington Post, v kterém označila Donalda Trumpa fakticky za Putinovu marionetu, která se díky ruské pomoci a propagandě dostala do závěrečného rozstřelu o Bílý dům. Naivně jsem se domníval, že větší blábol už nikdo vypustit na veřejnost nemůže a že absurdita tohoto výroku je naprosto zřejmé. To jsem ještě neměl sebemenší tušení, jak hluboce se mýlím!

Včera, hned na začátku nominačního sjezdu Demokratické strany ve Philadelfii bouchla opravdová bomba – odstoupila nominální předsedkyně strany Debbie Wassermanová – Schultzová. Důvod tohoto nečekaného kroku jistě už znáte – server Wikileaks zveřejnil velký soubor emailů establishmentu Demokratické strany. Balík ukradené elektronické pošty ukazuje, že vysoce postavení demokraté v primárkách velmi zasáhli do jejich průběhu, manipulovali s nimi a upřednostňovali a pomáhali bývalé ministryni zahraničí Hillary Clintonové, aby se stala kandidátkou strany a to na úkor jejího soka Bernieho Sanderse, ačkoli jejich úkolem bylo zachovávat přísnou neutralitu.

Hillary Clintonová

Například v  silně religiozně cítících státech Unie doporučovali kampaň a také s  ní pomáhali, která měla poukazovat na Sandersův ateismus. Ale bylo toho daleko více. Bernie se stal americkým mužem s  koženou brašnou, co nesměl projet. A neprojel. Tedy vlastně – projel. Primárky. Jak špičky Demokratů naplánovaly.

Pro nominační sjezd, který měl demonstrovat demokratickou jednotu a Hillary jako záchranu Ameriky těžký úder!

Nicméně postižená kachna okamžitě zakejhala. Tak jak se dalo čekat. Politicko-kriminální rozměr skandálu dal bleskově šéf kampaně Clintonové Robby Mook. Ten prohlásil, že ruští hackeři e-maily zveřejňují, aby pomohli dostat do Bílého domu Donalda Trumpa.

Pamatuji si ještě, že sérii mailů zveřejnil Wikileaks? On je v  ruských rukou? Namítá někdo, že WL tu poštu neukradl, že to nevylučuje podíl ruských hackerů? OK. Mám protiotázku – minulý týden stejný WL zveřejnil ještě větší balík hacknutých mailů ze serveru Erdoganovy strany AKP. Znamená to, že je také ukradli ruští hackeři?

Nebo je to tak, že hacknout poštu Erdoganovi a  spol se jaksi může a je úplně jedno, kdo to udělá, ale ohledně Clintonové to musí být vždy a pouze jen Rusové protože Trump je opravdu jejich loutka, jak prý měla prohlásit sama Clintonová?

Donald Trump v podání karikaturisty

Ale co mne šokuje úplně nejvíc, že i velká americká media prioritně řeší jen to kdo mohl poštu ukrást. Já bych viděl problém někde jinde. Totiž ve skutečnosti, že k té manipulaci, či spíše spiknutí elit Demokratů proti Sandersovi vůbec došlo! To Kreml nějak nutil a donutil vedení téhle strany k těm podrazům vůči Berniemu? To má být férová soutěž a  ukázka vrcholné demokracie, kterou by se měl učit celý svět? Nebo je to docela hnusný podvod na voliče, jaký je běžně zavedenou praxí v  banánových diktaturách? A  ptám se sám sebe – věděla o  tom Hillary nebo ne? Respektive, bylo by vůbec možné, aby o tom nevěděla?

Naprosto chápu, že Demokraté se budu silou mocí snažit odvézt o mých otázek pozornost úplně jinam.

Nicméně je to už druhý velký skandál, který má Hillary na triku. Tím prvním bylo používání soukromého mailu pro služební poštu, když byla ministryní zahraničí. Kdy sice bylo úředně, vyšetřovateli FBI konstatováno, že tenhle postup nebyl v souladu se zákonem, ale jakékoli další soudní popotahování bylo zastaveno.Ačkoli je jasné, že kdyby nešlo o  Clintonovou, ale řadového Američana, šel by nejspíš sedět, až by byl černej. Nebo bílej, to podle původní barvy pleti. Žádný div, že většina účastníků nominačního sjezdu Republikánů v  Clevelandu na tohle reagovala masivním skandováním zparodovaného klasického hesla Hillary for President! na Hillary for Prison! Tedy místo Hillary prezidentem na tématicky přesnější Hillary do basy!

Ale zpět k novému skandálu – Clintonová a  vedení Demokratů mají problém. A  když ten dnes má některý západní politik, použije okamžitě univerzální vysvětlení – může za to Putin a Rusko!Takže i tentokrát.

Problém není velký podvod na voličích a  sympatizantech Demokratické strany celkově a  těch , co podporovali Bernieho Sanderse zvláště a věřili, že má on i  oni rovnou šanci! Problém není ani to, že si jedna z velkých amerických institucí neumí zajistit svoje data před krádeží, problém je Rusko a Putin… Určitě bude moci i  za nějaký příští pustošivý hurikán typu Kathrina…

Chápe někdo tuhle logiku s  výjimkou jasné elementární snahy vylhat se z průšvihu za každou cenu a  hlavně odvést od něj pozornost? Tuhle jsem pro tenhle postup četl skvělou definici – jde o to přesvědčit veřejnost, že to, co leží na chodníku a  do čeho jste právě šlápli není psí exkrement, ale právě utržená kytička nádherně vonících konvalinek…

No naštěstí ne všichni jsou už i v  Americe ochotni tuhle „konvalinkovou hru“ hrát.

Už i New York Times píše, že obvinění prezidentského kandidáta velké strany z komplotu s ruským vlivem je naprosté novum. „I v době vrcholící studené války bylo obtížné najít prezidentskou kampaň, kde by se taková věc vyskytla,“ upozorňuje deník. To až něžná dobrá víla Hillary zavedla tuhle praxi…

A Republikáni reagují promptně

Paul Manafort, který řídí kampaň republikánského kandidáta, tvrzení demokratů a  speciálně to od šéfa kampaně Clintonové Robbyho Mooka o  ruském vlivu na Trumpa označil za „absurdní“.

A sám Trump reagoval následovně :

„Vysoce neurotická Debbie Wassermanová-Schultzová je naštvaná, že je pryč po krádeži a podvádění ve prospěch křivácké Hillary!“ zaútočil na Twitteru.

Moje sympatie k Donaldu Trumpovi stoupají každým dnem. Hillary Clintonovou považuji stále více za druhou Calamity Jane. V pravém slova smyslu významu slova Calamity. Tentokrát však v celosvětovém rozměru. Její manžel Bill, aby odvrátil pozornost od svého skandálu s  Monikou Lewinskou neváhal porušit nedotknutelnost poválečných hranic v  Evropě a  vytvořil Drogově dealerskou republiku Kosovo a  tím v podstatě umetl cestu pro migrační tsunami. A  jen nedlouho potom provedl svůj další velkolepý prezidentský čin s  dalekosáhlými a  historickými důsledky – když podepsal zrušení tzv. Glass-Segalova zákona. Zákon vznikl v kontextu velké krize z  30-tých let a jehož ambicí bylo zajistit, aby se podobná krize neopakovala (například tím, že by banky nemohly hazardovat se svým kapitálem společným z různých a různě nevyvážených zdrojů). Důsledkem tohoto kroku, který se uskutečnil z iniciativy a inspirace velkobank financujících Billovu /a dnes Hillarinu/ kampaň, byla známá bankovní krize roku 2008, odstartovaná pádem investiční banky Lehman Bros. Pokud by byl platil Glass-Segal Act, nikdy k  tomuhle průšvihu nemohlo dojít…

Jeho žena Hillary spolupodpálila požár v Libyi a odmítla uhasit, dokud to šlo, ten v Sýrii. Nyní byl, v  její prospěch spáchán podvod na demokratickém volebním elektorátu v amerických primárkách.

Dle mého skromného názoru je toho už docela dost, co Clintonovic rodina stihla v politice napáchat. Ale mi řešíme Putina a ruské hackery….

Prostě, opravdu máme zapomenout na to, do čeho jsme šlápli s  Hillary na rohu ulice a  věřit tomu, že jde o kytici nádherně vonících konvalinek…

– – –