Ledová sprcha pro ministra zahraničí USA: Evropa Kerrymu řekla to, co si dříve dovolilo říci jen Rusko. Skotský europoslanec poradil Kerrymu, aby se nemíchal do cizích záležitostí

1. 7. 2016    zdrojpůvodní zdroj
Když ministr zahraničí USA John Kerry tvrdí, že zná způsob, aby Velká Británie nevystoupila z Evropské unie, míchá se do cizích záležitostí, řekl člen Strany nezávislosti Spojeného království David Coburn, který zastupuje Skotsko v Evropském parlamentu.


“Vystoupení Velké Británie z EU je nezbytně nutné, je to vůle Britů. Je mi jedno, co si myslí pan Kerry. Tento problém nebudou řešit Američané, není to jejich věc. Bude lepší, když se vůbec nebudou míchat do cizích záležitostí. Už tak toho napáchali dost, když se snažili vybudovat světový řád podle svého. Je načase, aby přestali zasahovat do našich záležitostí,” řekl Coburn.

Pokud zůstane Velká Británie v EU, bude to podle něj v rozporu s vůlí britského lidu, uvádí RT.

“Chápu, že jakékoli rozhodnutí musí být v naší zemi ještě schváleno parlamentem, ale pokud parlament odmítne plnit vůli lidu, bude to obrovský skandál, což bude mít vážné důsledky pro Velkou Británii. Dokonce si myslím, že v tom případě se příštím premiérem království stane Nigel Farage,” připustil Coburn.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová