Komunističtí oligarchové zapadli s Haškem a mrtvým Houskou do sítí “mediální čarodějnice”! & “Mediální čarodějnice” dělá vývrtky na koštěti a mlží

Milan Rokytka
5.8.2016  TýdeníkObčanskéPrávo

Po vykřičeném jihomoravském hejtmanovi Michalu Haškovi (ČSSD) má problém s neexistující mluvčí také KSČM. Nikdo ze strany nedokáže vysvětlit, kdo je Eva Komínková, která jménem komunistických poslanců rozesílá médiím tiskové zprávy a jejich komentáře! Server Aktuálně.cz píše, že by se mělo jednat o jeden z pseudonymů lobbistky Jany Mrencové, které právě jihomoravské hejtmanství platilo 400 tisíc ročně.

Komunističtí poslanci včetně znovuzvoleného předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa rozesílají médiím svá vyjádření z adresy eva.kominkova@email.cz. Dotaz Aktuálně.cz, jakou funkci Eva Komínková ve straně zastává, ale nedokázal nikdo odpovědět. „S tím vám moc nepomůžu, jsem tady krátce,“ řekla k tomu Helena Grofová z mediálního úseku strany, přitom poslední e-mail od Komínkové dorazil do redakcí minulý týden.

Mluvčí KSČM Robert Kvacskai se po prostudování e-mailů od Komínkové od jejích zpráv distancoval. „Sdělení mediálního úseku KSČM adresujeme buď pod hlavičkou press@kscm.cz, případně z mailů jako je například robert.kvacskai@kscm.cz, tedy konkrétního pracovníka tohoto úseku. Vámi zaslaný mail těmto parametrům očividně neodpovídá,“ napsal, ale podrobněji kauzu nevysvětlil.

Služby Komínkové dále využívá také europoslankyně Kateřina Konečná. Ta nejdříve tvrdila, že Komínková pracuje na tiskovém oddělení KSČM, ale že ji osobně nezná. Později svou odpověď pro Aktuálně.cz změnila, když uvedla, že se jedná o přibližně třicetiletou pracovnici PR agentury.

Ze svědectví bývalé mluvčí Jihomoravského kraje Denisy Kapitančikové však vyplývá, že je Eva Komínková jedním z krycích označení třiašedesátileté lobbistky Mrencové! Ta podle Kapitančikové dostávala od kraje 400 tisíc ročně za nic. Rozesílané tiskové zprávy sama nepsala, pouze je ze své kanceláře v Mariánských Lázních pod pseudonymem Lucie Proutníková posílala do redakcí.

Server Aktuálně.cz navíc uvádí, že Mrencová pro komunisty již v minulosti pracovala. Třeba v roce 2010 pro stranu organizovala mítinky před volbami do sněmovny.

Spolupráci s Mrencovou kritizoval před květnovým sjezdem strany i člen Komise mládeže při Ústředním výboru KSČM Ctirad Musil. Uvedl totiž, že přestože se usnesení ústředního výboru od Mrencové distancovalo, stranické špičky dohodu nerespektují. „Mrencová ovládá stranu odspoda nahoru a dozoruje dokonce stranické mediální výstupy. Předseda strany Vojtěch Filip nařízení porušuje stejně jako bezpočet funkcionářů pod ním,“ uvedl tehdy Musil.

Na spojitost pseudonymu Proutníková s Mrencovou a Jihomoravským krajem upozornila jako první Mladá fronta Dnes. Mrencová letos dostala od soudu podmínku za to, že měla bývalému místostarostovi Mariánských Lázní Petrovi Horkému za peníze slibovat ovlivnění novinářů. Hašek tvrdil, že nic o Proutníkové neví.

MfD také ve čtvrtek zveřejnila článek, že kraj zaplatil přes 200 000 korun firmě JT Media za publikování pozitivních článků o hejtmanovi.

PR lobistka pracovala i pro zastřeleného regionálního lídra ČSSD Romana Housku, který chtěl její nekvalitní a předražené služby vypovědět. “Náhodný chodec” ve slepé ulici před jeho domem po údajné hádce ukončil přesnými ranami z pistole jeho život. Střelec byl bývalý voják nasazený v Afghánistánu a soudce zpochybnil verzi o “náhodě”.

Související články:

“Mediální čarodějnice” dělá vývrtky na koštěti a mlží

Seznam.cz přinesl informace o propojení nepravomocně odsouzené PR lobistky Mrencové na KSČM. Redakce serveru má prý k dispozici smlouvu mezi agenturou paní Mrencové a firmou FUTURA ART, která je úzce propojena s KSČM.

Předmětem smlouvy je např. výběr různých témat pro média nebo zajištění krizového PR pro KSČM, ale Mrencová přesto trvá na tom, že nejde o politické kampaně. Smlouva má hodnotu jednoho milionu korun. „Ale to přece není kampaň politická,“ zdůrazňuje Mrencová. Politickou kampaň prý dělá jen FUTURA, a společnost Mrencové se nejmenuje FUTURA.

A co si Mrencová myslí o informacích, které se teď objevují kolem hejtmana Michala Haška? „Já si myslím, že jsou nepravdivé, a novináři by se měli ptát toho, kdo to skutečně dělá. Já politiku nedělám, a jaký bude další postup, rozhodnou právníci,“ prohlašuje Mrencová. V minulosti se prý v politické oblasti angažovala, ale přestala s tím před čtyřmi lety. „Prostě mě to už nezajímá,“ uzavřela rezolutně téma.

Zda to bude členům ČSSD a KSČM stačit, když vedení na sjezdu odmítlo předmětnou smlouvu a lobistku jakkoliv komentovat i na přímé dotazy delegátů, je otázka.

Spolupráci s Mrencovou kritizoval totiž už před květnovým sjezdem strany člen Komise mládeže při Ústředním výboru KSČM Ctirad Musil. Uvedl, že přestože se usnesení ústředního výboru od Mrencové distancovalo, stranické špičky dohodu nerespektují. „Mrencová ovládá stranu odspoda nahoru a dozoruje dokonce stranické mediální výstupy. Předseda strany Vojtěch Filip nařízení porušuje stejně jako bezpočet funkcionářů pod ním,“ uvedl tehdy Musil. Delegáti přesto Filipa opět postavili do svého čela a tím evidentně zkorumpovanou stranu dle konzultovaných analytiků dále marginalizovali.