Proč si především prezident ČR váží zlatého olympionika Lukáše Krpálka

17.8. 2016   Rukojmí 

V přívalu nejrůznějších zpráv,  možná zanikla informace o  tom, že prezident ČR  Miloš Zeman blahopřál judistovi Lukáši Krpálkovi. Zdálo by se, že to téměř nikoho, kromě adresáta, nebude zajímat, ale text dopisu není jen zvořilostní. Hlava státu píše, proč si úspěšného judisty váží …

Vážený pane Krpálku,
dovolte mi, abych Vám od srdce blahopřál k vybojování první zlaté olympijské medaile pro naši zemi. Udělal jste radost nejen mně, ale všem občanům České republiky.
Děkuji Vám za to.
Vždy vzhlížím s úctou k lidem, kteří umí a neváhají s plnou vervou férově soupeřit. Svým skvělým výkonem, kdy jste vyhrál všech pět zápasů, jste se stal příkladem hodným následování.
Nezapomínám také na to, že jste medaili vybojoval pro svého kamaráda, který už není mezi námi. Vysoce lidské gesto, před kterým smekám pomyslný klobouk.
Vážený pane Krpálku,
jsem velmi rád, že mohu konečně zaslat blahopřání k úspěchu, ke skvělé události, kterou je Vaše vítězství.
V posledních týdnech jsem totiž měl neradostnou povinnost zasílat celou řadu kondolenčních telegramů v souvislosti s terorem v Evropské unii.
Ještě jednou Vám tedy děkuji a přeji Vám jen to dobré. Jsem na Vás hrdý.
Těším se na setkání na Pražském hradě.
Váš, Miloš Zeman, prezident republiky

Prezident republiky Miloš Zeman v sobotu dne 13. srpna 2016 zaslal  tento blahopřejný dopis k zisku zlaté olympijské medaile judistovi Lukáši Krpálkovi. V úterý 16. srpna 2016 se zlatý Lukáš Krpálek vráti do vlasti a bude na Olympijském parku Rio-Lipno hlavním středem   zájmu fanoušků a novinářů, kteří jeho výkon nemohli sledovat přímo v Riu, ale fandili  mu  ve své vlasti u televizní obrazovky.