Slovo dal – slovo vzal: USA kardinálně změnily podmínku pro odvolání sankcí z RF …

Andrej Oreškin
13. 8. 2016   zdroj
“USA nezprostí Ruskou federaci sankcí za Krym, dokud nebude obnovena územní celistvost Ukrajiny”, oznámil americký velvyslanec na Ukrajině Jeffrey Payette. Americký diplomat hovořil o údajné absenci důkazů o proniknutí diverzantů na území poloostrova ….


“Politika dvojího metru, kterou se USA tradičně řídí, opět zafungovala v informační válce s Ruskem, řekl FBA Ekonomika dnes profesor Akademie vojenských věd, politolog-amerikanista Sergej Sudakov. Dnes je dokázáno, že Ministerstvo obrany Ukrajiny poslalo na Krym diverzanty, aby připravili teroristické útoky. A protože je celá Ukrajina manuálně řízena Washingtonem, nemohla americká vláda o této operaci nevědět.”

Americký velvyslanec na Ukrajině Jeffrey Payette oznámil, že americká vláda považuje za nepodložené obvinění Ruska o “vpádu na Krym.” Prý důkazy o proniknutí diverzantů na území poloostrova neexistují. Podle diplomata Washington ekonomické sankce vůči Rusku neodvolá, “dokud nebude obnovena územní celistvost Ukrajiny.” Dříve američtí představitelé opakovaně zdůrazňovali: sankce mohou být odvolány, pokud bude Moskva důsledně dodržovat Minské dohody o urovnání konfliktu na jihovýchodě Ukrajiny.

“Ne první m rokem vedou USA prostřednictvím Ukrajiny informační válku s Ruskem. V roce 2015 poslal Washington na tento účel 350 milionů, letošní rozpočet je podstatně zvýšen – na 512 milionů. V rámci této války není pro Washington příznivé uznat zadržení ukrajinských diverzantů na Krymu. Jestliže dříve podmínkou pro odstranění sankcí z RF bylo plnění Ruskem Minských dohod, pak nyní se rétorika dramaticky změnila.

Stalo se tak proto, že demokraté, kteří jsou v Americe u moci, vidí vítězství Hillary Clintonové prakticky předurčené. A připravují půdu pro budoucí tlak na Rusko, který je již naplánován,” domnívá se expert ….

“Dokud Moskva nevrátí poloostrov” …

“V informační válce prohrává vždy ten, kdo mluví pravdu. Proto je pro Rusko lepší vůbec nepřijímat pravidla hry, vnucovaná Washingtonem. V budoucnu bude tlak USA na Rusko pouze narůstat. A pokud ruské vedení opakovaně zdůrazňovalo, že otázka návratu Krymu již nikdy nebude diskutována, tak Washington najde další záminky k výpadům. Ukrajina není nic víc než kámen úrazu a záminka,” konstatoval Sergej Sudakov.

Podle jeho názoru začnou USA po prezidentských volbách v listopadu ještě aktivněji využívat Ukrajinu v informační válce. Přičemž všechna fakta se budou zkreslovat tak, aby byl Kyjev prezentován jako oběť a Moskva – zlostný agresor ….

“Jak praxe ukazuje, americká taktika na vytvoření z RF “velkého nepřítele” nutí Evropu, aby těsněji spolupracovala s Washingtonem, v důsledku čehož Amerika získává stále více loajálních satelitů. USA již dávno přešly od politiky “měkké síly” ke strategii “řízeného chaosu” a otevřených vpádů, ale hlavní princip své strategie nezmění. Proto tlak na Rusko a vytvoření pro něj masky světového zla bude pokračovat,” uzavírá politolog ….

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová