Blamáž s humanitárním konvojem: čtenáři se manipulaci už jen smějí

ea24
21. 9. 2016  Eurasia24

Ačkoliv se Američané s pomocí korporátních médií snaží přesvědčit svět o tom, že se „kolona s vozidly OSN stala v pondělí večer terčem ruského náletu“, českému publiku se pokusům o manipulaci už nechce věřit.

Američané se vehementně snaží obvinit Rusko z útoku na humanitární cíl – činí tak s vypětím všech sil jen pár dní poté, co prokazatelně napadli syrskou armádu bojující proti terorismu a zabili šedesát jejích vojáků.

Rusové promptně přišli s důkazy, že s likvidací humanitárního konvoje a skladu nemají nic společného – a že na záběrech automobilů nejsou vidět žádné stopy po palbě; vozidla jen shořela a nikde nesou patrné ani krátery.

Rusové neměli jediný důvod ničit si pověst útokem na humanitární cíl a k útoku měli asi stejný důvod, jako doněčtí bojovníci k sestřelu letu MH17. Že šlo o akci „pod falešnou vlajkou“, napovídá mimo jiné fakt, že k události došlo právě v čase 71. zasedání Valného shromáždění OSN.

Aniž by se prokázalo, že kolona a sklad podlehly útoku, natož ruskému, portál iDNES v souladu se snahou Spojených států jednoznačně obvinil Rusko hned v úterý 20. února ráno, když publikoval zprávu nadepsanou „Rusové s Asadem bombardovali humanitární pomoc. Odporné, reagovaly USA“.

Přestože v titulku zaznívá přímé obvinění „Rusů s Asadem“, v samotném textu není nic, co by účast Ruska nebo syrské armády na zničení konvoje potvrzovalo.

Jak na to reagovali čtenáři? Článku se vysmáli.

Zde jsou reakce s nejvyšším ratingem (doslovný přepis):

Je zajímavé, že když Amíci vybombardují nemocnici, tak hned druhý den se dočteme, že Rusové vybombardovali dvě a mateřskou školku nádavkem. Když Amíci “omylem” pozabíjí 60 lidí, tak druhý den Rusové vybombardují humanitární konvoj, o kterém se předevčírem psalo, že díky bezpečnostním rizikům nikdy neopustí Turecko. 😉

Prosím, může mi to někdo vysvětlit?

“Rusové s Asadem bombardovali humanitární pomoc”
Nadpis, díky kterému si člověk udělá první dojem a ať chce nebo ne, má polo-jasno v tom co se stalo…
Aby o kousek níže dostal nasevírováno to, díky čemuž zjistí že se vlastně vůbec neví kdo za tím opravdu stojí??

“Jestli na konvoj u města Urm al-Kubra zaútočily syrské či ruské stroje, není podle Američanů zatím jasné”
Takže to je co toto, snaha o nějakou manipulaci? A co když to byl úplně někdo jiný?

Jak to říkala ta Americká velvyslankyně u OSN o zneužívání omylů pro politické cíle před dvěma dny, když zabili 60 vojáků Syřanům?

Asi zlikvidovali nějaký muniční transport umírněné opozici. Jinak si tu rozhořčenou reakci USA nedovedu vysvětlit.

Jedno nechápu povstalci nemají co jíst v Alleppu ale pořád mají čím střílet.

Co to?

Turecké kamiony s ropou nedojely?

Zdroj a další komentáře ZDE