Bravo! Český poslanec se otevřeně vzepřel Sorosovi. Nikoliv řečmi, ale činy! Přidá se někdo k Janu Klánovi – volby nevolby?

napsal/přeložil Geo
30.9. 2016   Eurasia 24
Bakalův portál Aktuálně.cz přinesl ve čtvrtek 29. září zprávu o tom, jak čeští poslanci plní a neplní zadání Sorosova projektu „Rekonstrukce státu“. A zvláště jeden z nich, komunistický poslanec Jan Klán si vysloužil mediální pranýř za neplnění. Přesněji lynčován je za to, že se celé aktivitě otevřeně vzepřel.
Jak píše server, „Klán patřil k celé řadě poslanců, slibujících této neziskové organizaci, že podpoří sedm zákonů, které se týkají právě boje proti korupci“, avšak „ze čtyř zákonů, které zatím členové parlamentu projednávali, nezvedl ruku ani pro jeden“.

Samotný poslanec argumentoval konstatováním, že iniciativa se mu zpočátku zdála zajímavá, avšak zklamala jej natolik, že s ní „nechce mít nic společného, už jen proto, že hájí zájmy soukromého kapitálu a účelově zkresluje data“.

Rekonstrukce státu „ovládá“ většinu 167 poslanců a 24 senátorů; těmi nejposlušnějšími jsou dosud Radek Vondráček z hnutí ANO, Jan Farský a Petr Gazdík z TOP09/STAN a další politici z vládních subjektů a také z řad zelených a pirátů.

A nyní k samotné Rekonstrukci státu, která svým ultraliberalismem může mít až paralyzující důsledky pro chod veřejné správy v ČR.
Pro ty, kteří ještě nevědí, kdo tímto způsobem ovládá významnou většinu českých poslanců:

Stačí se podívat sem na Přehled grantů (institucionálních donorů) Frank Bold, z nichž byly v roce 2014 hrazeny náklady na Rekonstrukci státu:

Fond Otakara Motejla (Nadace OSF Praha)

Foundation Open Society Institute

Think Tank Fund of the Open Society Foundations

Evropská komise DG HOME

Fond pro NNO, Nadace rozvoje občanské společnosti (v rámci EHP fondů)

US embassy Prague

British Embassy in Prague

Embassy of Canada in Prague

Nadace Karla Janečka (zahrnuto mezi dary)

Nadace VIA, Fond T-mobile Mluvme spolu

Za všechny stačí dvě slova: George Soros.

Aby to nevypadalo, že je to hlavně tento spekulant, „Pán chaosu“ a přední globální oligarcha, kdo celou „Rekonstrukci státu“ páchá a má v hrsti většinu zákonodárců dolní komory, iniciativa na svém webu uvádí, že „garanty projektu Rekonstrukce státu jsou zástupci pěti organizací zapojených do projektu: Oživení, Naši Politici, Centrum aplikované ekonomie, Otevřená společnost a Frank Bold.“

Oživení = viz výroční zpráva, str. 27: mj. Open Society fund (OSF) a Fond Otakara Motejla (opět OSF)
NašiPolitici = podporuje OSF

Centrum aplikované ekonomie = alias EconLab – viz výroční zpráva, str. 1: „Nejvýznamnější příjem získalo sdružení na realizaci projektu zIndex od nadace OSF.“

Otevřená společnost = Nadace OSF, viz výroční zprávy zde.

Frank Bold = to jsou právníci, kterým jde z nějakého důvodu o „naše blaho“. A kdo je mezi dárci? Mj. Nadace OSF, Open Society Institute, Fond Otakara Motejla a další – viz ZDE.

Přidá se někdo k Janu Klánovi – volby nevolby?
Geo, Eurasia24.cz