Co to na nás zase zkoušíte. Kreml i MGIMO se smějí Západu za dnešní nařčení, že za pád MH17 může Rusko

28. 9. 2016  ParlamentníListy

Tiskový mluvčí prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov prohlásil, že „zveřejněné údaje z ruských radiolokačních stanic jasně dokazují, že raketa, která mohla způsobit pád malajského Boeingu, byla vystřelena z oblasti, která se v té době nenacházela pod kontrolou ukrajinských separatistů, informuje server Rosijskaja Gazeta.

„Existují naprosto nezpochybnitelná fakta. V tomto případě je při vyvozování jakýchkoli závěrů třeba přihlédnout k poslední informaci, která byla zveřejněna. Konkrétně se jedná o data z radarů, které monitorovaly všechny létající objekty, které by mohly vzlétnout nebo přelétat nad oblastmi kontrolovanými separatisty,“ sdělil novinářům tiskový mluvčí prezidentské kanceláře Ruské federace v odpovědi na otázky týkající se závěrů týmů expertů zkoumajících příčiny pádu letounu MH17.

Podle Peskova zmíněné údaje dokazují, že raketa „mohla být odpálena pouze z oblasti, která se nenacházela pod kontrolou ukrajinských separatistů“.

„Já vám nedokážu říci, z jakého konkrétního místa byla raketa odpálena, tím se musí zabývat specialisté,“ uvedl Peskov a dodal, že zmíněné údaje nejsou žádnou hypotézou, ale nepopiratelnými fakty.

„To je něco, proti čemu nemůžete nijak argumentovat; fakta, která nelze zpochybnit,“ zdůraznil představitel ruského prezidenta a dodal, že je Rusko i nadále ochotné plně spolupracovat v šetření okolností tragédie.

. . .

(celý text ZDE)