Dugin k útoku v Sýrii: Neokonzervativci a globalisté potřebují válku s Ruskem ihned

Geo
25. 9. 2016  Eurasia24
Svět, a Rusko zvlášť, čekají do amerických prezidentských voleb ještě krušné týdny. Globalistické elity se budou snažit rozpoutat rozsáhlý válečný konflikt s Ruskem, podobně jako to učinily nedávným smrtícím útokem na syrskou armádu – reálně jim totiž hrozí, že konečně přijdou o moc. Je o tom přesvědčen ruský politolog Alexandr Dugin.

Američané už podle něj překračují veškeré hranice.

Provést úder proti syrským vojákům je stejné jako vyhlásit válku nejen Sýrii, ale i Rusku, které bojuje v Sýrii na straně Asada,“ 

uvedl ve svém televizním pořadu Direktiva Dugina.

Absolutně vylučuje, že by se západní (nejen američtí, ale i britští, australští a další) piloti spletli, jak se Američané snaží namluvit světu a současně všemožně odvést od tragédie pozornost:

Takto lhát mohou jen Američané: současné technologie umožňují rozlišit z družice předměty ležící na pracovním stole.

Naopak je podle něj zcela očividné, že USA se připravují na rozpoutání války proti Rusku, kdy podobné incidenty představují „průzkum bojem“.

Globalistické vedení USA už očividně nemůže více ovládat svět, a co víc, hrozba Trumpa (v úřadě) ohrožuje i kontrolu nad samotnou Amerikou. Zatímco se ještě loutka Barack Obama nachází v úřadě, a globalistická kandidatura Hillary Clintonové hrozí zhroucením před očima amerických voličů, je poslední čas začít válku,“ říká Dugin.

Vyvolání rozsáhlého konfliktu totiž podle Dugina umožní odložit volby a případně zastavit Trumpa, jehož prezidentství by bylo omezeno nastalými katastrofickými podmínkami.

Proto neokonzervativci a globalisté v USA potřebují válku. A to okamžitě. Potom bude pozdě. Jestli Trump přijde do Bílého domu, když bude mír, válka už nebude,“ je přesvědčen ruský politolog.

Takový výhled má pro „předvídatelnou budoucnost“, kdy při pozitivním vývoji předpokládá konec „absolutní moci maniakálních globalistických elit“.

V současnosti je ale podle Dugina situace velmi vážná a lze čekat další pokusy rozpoutat válku s Ruskem:

Nikoliv kvůli vítězství, ale kvůli samotnému procesu. Je to jediný jejich zbývající způsob, jak si udržet moc a odpoutat pozornost samotných Američanů a celého světa od nekonečné řady neúspěchů a zločinů.

A Rusko?

My válku nepotřebujeme. Ani dnes, ani zítra, nikdy. A nikdy v dějinách jsme ji nepotřebovali. Ale přitom jsme neustále bojovali. Téměř nikdy jsme neprohráli. Byť za cenu strašlivých ztrát a vynaložení kolosálního úsilí, ale vítězili jsme. A budeme vítězit vždy,“ říká Alexandr Dugin. „Pokud by tomu tak nebylo, neměli bychom dnes ohromnou zemi, svobodnou od vnějšího řízení.

Co je podle Dugina pro Rusko v současné situaci podstatné, je čas.

V tomto případě je potřeba co nejdéle prodlužovat čas. Američané v podstatě atakovali naše pozice. Jako Gruzínci v Cchinvali v srpnu 2008 (…) Velmi potřebujeme mír natáhnout do 8. listopadu a vše bude jednodušší. Ale dá nám padající kolos takový čas?“ ptá se na závěr Alexandr Dugin.

Geo, Eurasia24.cz
Zdroj: Direktiva Dugina