Sýrie: voják, který přežil bombardování v Deir ez-Zor, sdělil podrobnosti o leteckém úderu USA

Petr Alexandrov
19. 9. 2016             zdroj
Sýrie: voják, který přežil bombardování v Deir ez-Zor, sdělil podrobnosti o leteckém úderu USA … “Dokonce byli naši vojáci v uličkách dobíjeni jejich kulomety”. Podle jeho informace byly vládní síly umístěny na hoře Sard, když byl na obloze zpozorován průzkumný letoun koalice. “Mysleli jsme si, že provádí průzkum pozic DAEŠ”, řekl voják v rozhovoru s agenturou Life.


Hned za průzkumným letounem se na obloze objevily stíhačky, které začaly bombardovat pozice a techniku Syrské arabské armády.”Dokonce byli naši vojáci v uličkách dobíjeni jejich kulomety,” řekl voják. Poznamenal , že každé z letadel koalice odpálilo nejméně tři rakety a pokračovala v útoku i v okamžiku, kdy syrští vojáci začali ustupovat. “Zůstalo tam mnoho mrtvých” řekl voják a dodal, že mnoho zraněných vojáků se nemohlo hýbat.

Po leteckých úderech následoval útok teroristů DAEŠ, kteří dobili vojáky SAA, kteří zůstali na pozicích. “Zdá se, že jako by existovala dohoda mezi USA a DAEŠ,” řekl voják. Sdělil také, že teroristé DAEŠ se radovali a stříleli do vzduchu.

17. září letouny koalice, vedené USA, zaútočily na jednotky syrské armády v provincii Deir ez-Zor. 62 vojáků bylo zabito a asi sto zraněno ….

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová