Herci Jiří Bartoška a Vojtěch Dyk vyzvali k týdnu občanského neklidu. Lidé mají dát najevo svou nespokojenost s politikou prezidenta Miloše Zemana a požadovat tím „návrat ke svobodě a demokracii“, kterou prý obětoval na oltář Číny a Ruska.

Jaromír Bradávka
31. 10. 2016    Rukojmí

Já se připojuji, ale s výhradou, že ne týden, ale týdny a měsíce dávejme najevo svůj neklid nad tím, co se děje v naší zemi. Jak úzké skupiny nikým nevolených lidí s podporou médií, zahraničních ambasád a nejrůznějších fondů masírují a ovlivňují názory široké veřejnosti „tím správným směrem“.

Jak politici a nejrůznější „celebrity“ v zájmu svých cílů odhodili elementární zásady lidské slušnosti a 28. října na „oslavě“ na Staroměstském náměstí a v pořadu „Show Jana Krause“ naprosto bezprecedentně uráželi hlavu státu. Hlavu státu zvolenou v demokratických volbách přímo občany. Takové pohrdání Ústavou, zákony, lidskou slušností a respetem k volbě občanů naše dějiny ještě nezaznamenaly. Většina z nás viděla v médiích, kdo akce organizoval, kdo na nich vystoupil a kdo se jak projevoval.

Vyzývám tedy všechny občany, kteří považují slušnost, čestnost, spravedlivost, úctu k jinému člověku a vlastenectví za ty základní životní hodnoty (nikoliv ty falešné a prázdné, skrývající se pod slovy evropské, humanistické a jim podobné), aby zahájili ne týden, ale týdny a měsíce občanského neklidu, a dali tak najevo všem těm, kdo se staví proti 10 milionům občanů, proti jejich hodnotám a požadavkům na slušný život, že tyto politiky, umělce, hodnostáře a další „celebrity“ k ničemu nepotřebujeme.

Co nejvíc většinu lidí bolí? Když jim někdo sáhne na jejich příjmy a na jejich peníze. Dejme jin tedy najevo, že už je nebudeme platit ze svých daní. Ukažme politikům, že je nechceme a v příštích volbách je nebudeme volit. Ať si najdou normální práci a normální (mediánový) plat a jdou vytvářet skutečné hodnoty, pokud to někdo z nich vůbec umí. Dejme hercům a ostatním umělcům najevo, že nás nezajímá jejich pitvoření a vyprávění o tom, že neumějí pověsit obraz nebo že se do tří let počurávali. Bojkotujme jejich zájezdy, estrády a besedy. Nechejme je vystupovat v prázdných sálech divadel, promítat jejich filmy bez publika a znít jejich koncerty naprázdno. My si vystačíme bez nich, ale oni bez našeho vstupného nikoliv. Neboť co uděláte s okoukaným, otlučeným, nefunkčním a tím pádem nepotřebným kašpárkem? Vyhodíte ho do popelnice. Vyhoďme tedy všechny ty omšelé a nepotřebné kašpárky a pimprlata, jejichž kousky nám už dávno nepřipadají zábavné a tím méně poučné, a najděme si kvalitnější zábavu. Určitě se nám to do budoucna vyplatí.